Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ανατροπή με... αέρα παγκόσμιας πρωταθλήτριας

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο της ματς ως παγκόσμια πρωταθλήτρια επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», με 3-1, με ανατροπή.

Επιστροφή στα τρίποντα για τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. Στο πρώτο της ματς ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε με νίκη από το «Γκούντισον Παρκ», καθώς επικράτησε της Έβερτον με 3-1. Στην 5η θέση οι Πολίτες με 37 βαθμούς, στη 17η θέση τα Ζαχαρωτά με 16 πόντους, στο +1 από τη Λούτον, αλλά με ματς περισσότερο.

Οι Πολίτες είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 15' με το σουτ του Χουλιάν Άλβαρες και στο 24' ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γκρίλις. Οι γηπεδούχοι πήραν εν τέλει το προβάδισμα στο 29'. Ο ΜακΝιλ έκανε το γύρισμα και ο Χάρισον με έξοχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Σον Ντάις θα μπορούσε να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 33' αλλά ο Έντερσον νίκησε τον ΜακΝιλ.

Η Σίτι βρήκε την ισοφάριση στο 53' με το εκτός περιοχής σουτ του Φόντεν. Οι Πολίτες κέρδισαν πέναλτι στο 62', σε χέρι του Ονάνα μετά από σουτ του Ακέ, ο Άλβαρες ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους. Τα Ζαχαρωτά έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 75' με το σουτ του Κάλβερτ-Λιούιν, όμως τελικά το γκολ ήρθε από τους Πολίτες στο 86'. Ο Πίκφορντ ήταν εκτός εστίας και ο Μπερνάρντο Σίλβα με εξαιρετικό σουτ έκανε το 3-1 για την ομάδα του και «κλείδωσε» το τρίποντο.

Έβερτον: Πίκφορντ, Πάτερσον, Ταρκόφσκι, Μπρέιθγουεϊτ, Μικολένκο, Ονάνα, Γκόμες (65’Κάλβερτ-Λιούιν), Γκάρνερ, Χάρισον (80’Ντανζουμά), ΜακΝιλ, Μπέτο (65’Κιν).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (43’Γκβάρντιολ), Ακάντζι, Ακέ, Ρόδρι, Νούνες (65 ’Κόβασιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις, Άλβαρες.

Βαθμολογία

pl table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα