Premier League: Κατηφόρα για Σίτι με σοκ στο 90+4΄, ανάσανε ξανά η Τσέλσι

Newsroom
Μάντσεστερ Σίτι

bet365

Τι κι αν προηγούνταν με 2-0 και πλήρη υπεροχή μέχρι το 76'; Η Σίτι τα κατέστρεψε όλα στο τελευταίο τέταρτο κι επέτρεψε στην Πάλας να ισοφαρίσει με μαχαιριά στο 90+4΄για το 2-2. Νίκη για Τσέλσι, αναβολή και παγωμάρα στο Μπόρνμουθ - Λούτον.

Η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στην Premier League δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες... αυτοχειρίες. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο οι Πολίτες δείχνουν πολύ μακριά από τον φυσιολογικό τους εαυτό και το απέδειξαν ξανά με γκέλα - σοκ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας! Σε μια αναμέτρηση όπου το σύνολο του Γκουαρδιόλα προηγήθηκε με 2-0 και είχε την πλήρη υπεροχή μέχρι το 76΄, οι Λονδρέζοι αντεπιτέθηκαν στο τελευταίο τέταρτο και ισοφάρισαν με πέναλτι στο 90+4΄για το τελικό 2-2 που έριξε τους Citizens στην τέταρτη θέση.

Μέχρι το εφιαλτικό τελευταίο μέρος του αγώνα πάντως η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Η Κρίσταλ Πάλας είχε υιοθετήσει έναν εξ ολοκλήρου παθητικό ρόλο και επέτρεψε στους Πολίτες να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στο χορτάρι, η οποία τελικά καρποφόρησε στο 24 με πλασέ του Γκρίλις για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κρατούν τα χαλινάρια του αγώνα και προειδοποίησαν στο 53΄με ακυρωμένο γκολ του Άλβαρες που βρήκε δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ λόγω επιρροής του εκτεθειμένου Ρόδρι. Μόλις δυο λεπτά αργότερα ωστόσο και με αρκετή δόση τύχης, η μπάλα στρώθηκε στον Λιούς στην περιοχή που με μονοκόμματο τελείωμα βρήκε δίχτυα για το 2-0.

Όλα μαρτυρούσαν μια ξεκούραστη νίκη, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά. Στο 76΄ο Σλουπ με ψύχραιμο τελείωμα έβαλε την Πάλας από το πουθενά στο παιχνίδι και στο 90+4΄ο Φόντεν με απρόσεκτο μαρκάρισμα στην περιοχή γκρέμισε τον Ματετά και καταδίκασε τη Σίτι!

Στιγμές αργότερα ο Ολίσε ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και νίκησε τον Έντερσον από την άσπρη βούλα για το τελικό 2-2 που σφράγισε την πέμπτη απώλεια βαθμών για το σύνολο του Γκουαρδιόλα στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, με Άρσεναλ και Λίβερπουλ να... χαμογελούν ιδιαιτέρως βλέποντας τη φόρμα των Citizens.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Γκβάρντιολ, Λιούις (90' Στόουνς), Ρόδρι, Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις, Άλβαρες

Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόντσον): Χέντερσον, Κλάιν (90' Έζε), Γουόρντ (34' Όζο), Άντερσεν, Γκουέι, Μίτσελ, Ολίσε, Ρίτσαρντς, Ρίντεβαλντ (81' Αχαμάντα), Σλουπ (81' Φράντσα), Ματετά

Επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι

Μπορεί να μην... έπεισε ούτε κόντρα στην ουραγό της Premier League, όμως η Τσέλσι έκανε τη δουλειά και πήρε αυτό που ήθελε. Οι Μπλε επικράτησαν 2-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εντός έδρας και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο απανωτές ήττες από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον. Στη 10η θέση της Premier League ανέβηκαν μετά από αυτό το τρίποντο.

Σε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος, οι Λεπίδες μπόρεσαν να παρασύρουν την ομάδα του Ποτσετίνο σε χαμηλό ρυθμό, με τον χρόνο να κυλά χωρίς την παραμικρή πραγματική δράση. Στις αρχές της επανάληψης πάντως, η Τσέλσι κατάφερε να... καθαρίσει. Στο 54', Πάλμερ και Στέρλινγκ συνεργάστηκαν εξαιρετικά. Ο πρώτος γύρισε από τα δεξιά και ο Mr... καθοριστικός των Λονδρέζων φέτος άνοιξε το σκορ από την καρδιά της περιοχής.

Ο Πάλμερ έφτιαξε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Στο 61ο λεπτό, σε μια φάση στην οποία η άμυνα της Σέφιλντ έπαθε... τρικυμία, ο νεαρός Άγγλος σέρβιρε στον Τζάκσον κι εκείνος σε κενή εστία «κλείδωσε» τους τρεις βαθμούς για την Τσέλσι.

Αντίδραση και τριάρα για τη Νιούκαστλ

Με τον καλύτερο τρόπο μπόρεσε να... επουλώσει τις πληγές της από τον μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό αποκλεισμό η Νιούκαστλ. Η ομάδα του Χάου διέλυσε με τριάρα τη Φούλαμ και άφησε πίσω της τις δύο ήττες από Τότεναμ και Έβερτον. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε από το 22΄ η ομάδα του Σίλβα εξαιτίας της αποβολής του Χιμένες που γκρέμισε με... αλλόκοτο τρόπο τον Λόνκγκσταφ, χτυπώντας τον με τα οπίσθια στο πρόσωπο.

Στο δεύτερο μέρος βρήκε τη λύση η Νιούκαστλ. Στο 57' ο 17χρονος Μάιλι έκανε το 1-0 και άνοιξε λογαριασμό με την ομάδα της καρδιάς του και στο 64' ο Αλμιρόν έθεσε γερές βάσεις νίκης. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 82' ο Νταν Μπερν.

Σοκ και αναβολή στο Μπόρνμουθ - Λούτον

Οτιδήποτε ποδοσφαιρικό επισκιάστηκε στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα στην Μπόρνμουθ και τη Λούτον. Ο αρχηγός των Χάτερς, Τόμ Λόκιερ, κατέρρευσε ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο και έχασε τις αισθήσεις του με τους γιατρούς πάντως να καταφέρνουν να τον επαναφέρουν στα αποδυτήρια. Το ματς αναβλήθηκε και το σοκαρισμένο κοινό αποθέωσε με δυνατό χειροκρότημα τον 28χρονο Άγγλο.

Μέχρι τότε οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο 1-1 χάρη στα γκολ των Αντεμπάγιο και Σολάνκι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα