Premier League: Απέφυγε το... σοκ κι επέστρεψε στις νίκες η Σίτι, «παραδόθηκε» στην Έβερτον η Τσέλσι

Ιάσονας Θεριός

bet365

Η Σίτι του απόντος Χάαλαντ έμεινε πίσω στο σκορ στην έδρα της Λούτον, ωστόσο κατάφερε με ανατροπή (2-1) να πάρει την πρώτη της νίκη στην Premier League μετά από τέσσερις «αποτυχίες». Νέα ήττα για την Τσέλσι που «λύγισε» από την Έβερτον εκτός έδρας (2-0).

Τέλος στην... κατηφόρα έβαλε η Μάντσεστερ Σίτι! Τέσσερα ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα ήταν πολλά για τη... Βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία, αν και αγχώθηκε, μπόρεσε να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα. Οι Πολίτες έμειναν πίσω στο σκορ στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ», όμως με ανατροπή... τριών λεπτών και χάρη στα γκολ των Σίλβα και Γκρίλις υπέταξαν τη Λούτον με 2-1 και μείωσαν την απόστασή τους από την κορυφή και τη Λίβερπουλ στους τέσσερις βαθμούς. Εκτός αποστολής με πρόβλημα τραυματισμού έμεινε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, όμως η... δουλειά έγινε και εν τη απουσία του.

Η ομάδα του Πεπ, αναμενόμενα, κυριάρχησε από την πρώτη στιγμή στο χορτάρι και μόλις στο 2' έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Καμίνσκι πάντως να λέει «όχι» στο τετ α τετ με τον Φόντεν. Ο Βέλγος κίπερ αρνήθηκε και τον Κόβασιτς και τον Άγγλο ξανά (19΄ & 27'), ενώ στο 29ο λεπτό ο Άλβαρες σπατάλησε φοβερή ευκαιρία. Ο Γκρίλις τον βρήκε με εξαιρετική πάσα ανάμεσα σε δύο παίκτες αλλά ο Αργεντινός αστόχησε από κοντά.

Ό,τι δεν έκανε η Σίτι πάντως, το έκανε η Λούτον. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αντεμπάγιο πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κοντινή κεφαλιά από τη σέντρα... διαβήτη του Τάουνσεντ άνοιξε το σκορ και... σόκαρε τους Πολίτες με το 1-0, στην πρώτη καλή στιγμή της ομάδας του.

Η πρωταθλήτρια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως έβγαλε την αντίδραση που κανείς θα περίμενε από την ομάδα που πριν λίγους μήνες σάρωσε τα πάντα. Στο 59' το πλασέ του Ντίας από κοντά σταμάτησε στο οριζόντιο αλλά τρία λεπτά μετά το γκολ ήρθε. Ο Ρόδρι κουβάλησε την μπάλα, αυτή έπεσε στα πόδια του Μπερνάρντο και ο Πορτογάλος με εξαιρετικό πλασέ από τη γωνία της περιοχής νίκησε τον Καμίνσκι.

Πριν καν προλάβει να... χωνέψει την ισοφάριση, η Λούτον έμεινε πίσω στο σκορ. Στο 65' οι Άλβαρες, Φόντεν και Γκρίλις εκμεταλλεύτηκαν τα απανωτά λάθη των Χάτερς και ο τελευταίος μετά τη σέντρα του Αργεντινού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Η Έβερτον που παλεύει και η Τσέλσι που... κατρακυλά

Την τρίτη της διαδοχική νίκη μετά το σκληρό -10 της Premier League πήρε η Έβερτον που αναπνέει πλέον στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Τα Ζαχαρωτά υπέταξαν την Τσέλσι στο «Γκούντισον» με 2-0 και τη βύθισαν ξανά στην εσωστρέφεια. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα των Μπλε που... κατρακυλούν και αναζητούν επειγόντως συνέπεια.

Οι δυο «μονομάχοι» είχαν τις στιγμές τους σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, με την κατάσταση βέβαια να αλλάζει στο δεύτερο 45λεπτο. Η Έβερτον έβγαλε ενέργεια στο χορτάρι και... κατάπιες τους Λονδρέζους. Στο 54' ο Ντουκουρέ έκανε από κοντά το 1-0, παίρνοντας το ριμπάουντ στο τετ α τετ του Κάλβερτ-Λιούν και στις καθυστερήσεις ο 20χρονος Ντόμπιν έβαλε το... καρφί στο φέρετρο της Τσέλσι με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή.

Νέα πεντάρα η Φούλαμ

Φόβος και τρόμος η Φούλαμ, αφού μετά την πεντάρα στη Νότιγχαμ διέλυσε με 5-0 και τη Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν εντυπωσιακή και σε διάστημα εννέα λεπτών πέτυχε δυο τέρματα. Στο 22' ο Ραούλ Χιμένες με το τέταρτο γκολ του στα πέντε τελευταία ματς πέτυχε το 1-0. Στο 31' ήρθε το 2-0 από τον Γουίλιαν. Οι Κότατζερς συνέχισαν την πίεση κι έφτασαν σε τρίτο τέρμα με τον Ανταραμπιόγιο στο 40'.

Στο 60ο λεπτό, ο Χάρι Γουίλσον έδωσε διαστάσεις θριάμβου πετυχαίνοντας το 4-0. Η Γουέστ Χαμ αδυνατούσε να αντιδράσει και στο 88' ο Βινίσιους πέτυχε το 5-0 στέλνοντας τη Φούλαμ στη δεκάδα της βαθμολογίας.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα