Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-0: «Ξεμπέρδεψε» με παράσταση Ενκέτια και έμεινε στο... κατώπι της Τότεναμ

Ιάσονας Θεριός

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον... hat-trick hero Έντι Ενκέτια, η Άρσεναλ υπέταξε με άνεση και rotation την ουραγό Σέφιλντ (5-0) και συνεχίζει να κυνηγά την πρωτοπόρο Τότεναμ, ούσα πλέον στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο -2 από τους Σπερς.

Ο Έντι Ενκέτια πήρε από το... χέρι την Άρσεναλ και την ανέβασε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Με το χατ τρικ του φοβερού Άγγλου και τα γκολ των Βιέιρα και Τομιγιάσου, οι Κανονιέρηδες έστησαν άνετο πάρτι στο «Έμιρεϊτς», σκόρπισαν με πεντάρα (5-0) τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και σκαρφάλωσαν στη 2η θέση της Premier League, στο -2 από την πρωτοπόρο Τότεναμ. Ξεκούρασε και παίκτες ο Αρτέτα, επέστρεψε στη δράση για την ουραγό ο Έλληνας διεθνής, Τζορτζ Μπάλντοκ μετά τον τραυματισμό του.

Για μεγάλο μέρος στο πρώτο 45λεπτο η Άρσεναλ έδειχνε «βαλτωμένη» στο χαμηλό tempo του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και κυκλοφορούσαν με άνεση, ωστόσο τους έλειπαν η ταχύτητα και οι εμπνεύσεις, το... κάτι παραπάνω που θα διασπούσε το στιβαρό χαμηλό μπλοκ των Μπλέιντς που διατηρούσαν κοντά τις γραμμές τους και δυσκόλευαν τους αντιπάλους τους. Μια στιγμή ωστόσο ήταν αρκετή για να αλλάξει τη μοίρα του παιχνιδιού. Στο 28ο λεπτό, στην πρώτη της πραγματικά καλή ευκαιρία η Άρσεναλ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ.

Ο Σάκα πάσαρε στον Ράις, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά. Ο Ενκέτια πήρε με πανέμορφο τρόπο την μπάλα μπροστά του, δημιουργώντας τον χώρο για τον εαυτό του και εκτέλεσε τον Φοντέριγχαμ από κοντά, αποβάλοντας το άγχος από τους ώμους των Λονδρέζων. Το γκολ έδωσε έναν σχετικό... αέρα στους Κανονιέρηδες, οι οποίοι, δίχως να απειληθούν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, άγγιξαν και το 2-0. Στο 41', ο Μαρτινέλι πήρε την μπάλα από τον Σάκα στο όριο της περιοχής, έκανε την ντρίμπλα και σούταρε δυνατά με το αριστερό, είδε όμως τον Φοντέριγχαμ να πραγματοποιεί πολύ καλή επέμβαση και να του λέει «όχι».

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους η Άρσεναλ, το έκανε στην αρχή του δευτέρου, με τον Έντι Ενκέτια να μετατρέπει το «Έμιρεϊτς» στη σκηνή του και να ξετυλίγει τη δική του παράσταση. Στο 51' έκανε από κοντά με δυνατό τελείωμα το 2-0 μετά την ασταθή έξοδο του Φοντέριγχαμ και επτά λεπτά αργότερα... ζωγράφισε. Ο Άγγλος πήρε την πάσα του Σμιθ-Ρόου και με πανέμορφο «κεραυνό» έκτος περιοχής έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι», απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τους Κανονιέρηδες.

Ο Αρτέτα έκανε αλλαγές, ξεκούρασε παίκτες αλλά η όρεξη της ομάδας του για περισσότερα γκολ δεν μειώθηκε. Στο 88' ο Βιέιρα κέρδισε το πέναλτι από τον Νόργουντ και ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 4-0. Στις καθυστερήσεις ο Τομιγιάσου πέτυχε από κοντά το πρώτο του τέρμα με την Άρσεναλ και έβαλε το... θριαμβευτικό κερασάκι στην τούρτα μιας άνετης επικράτησης.

Άρσεναλ: Ραγιά, Σαλίμπα, Κίβιορ, Γουάιτ (65’ Τομιγιάσου), Ζιντσένκο, Ράις, Σμιθ-Ρόου (73’ Βιέιρα), Χάβερτς, Σάκα, Μαρτινέλι (65’ Τροσάρ), Ενκέτια

Πρώτη νίκη για την Μπόρνμουθ!

Σημαντική εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Μπέρνλι πέτυχε η Μπόρνμουθ. Ήταν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, που την έβγαλε και από την επικίνδυνη ζώνη. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Μπέρνλι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 11ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Τέιλορ. Ωστόσο, η απάντηση της Μπόρνμουθ ήταν άμεση και στο 22' ο Σεμένιο έφερε το ματς στα ίσα. Καλύτεροι στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, πήραν το τρίποντο χάρη στο τέρμα του Μπίλινγκ στο 86'. Στο 89΄η Μπέρνλι ισοφάρισε προσωρινά με τον Ροντρίγκες, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα