Premier League: Ο ΜακΤόμινεϊ έσωσε τη Γιουνάιτεντ με δυο γκολ στις καθυστερήσεις, «τεσσάρα» της Τσέλσι στην Μπέρνλι

Newsroom
ΜακΤόμινεϊ

bet365

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ πέρασε αλλαγή στο 87' κόντρα στην Μπρέντφορντ, σκόραρε δυο φορές στις καθυστερήσεις και έσωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από ακόμα μια γκέλα. Back to back τρίποντο για την Τσέλσι, 4-1 την Μπέρνλι.

Ασύλληπτο πραγματικά τρίποντο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θύμισε... Βαρκελώνη και 1999! Το... συνηθισμένο κακό πρόσωπο των Κόκκινων Διαβόλων εμφανίστηκε ξανά στο «Ολντ Τράφορντ», όμως η ομάδα του Τεν Χαγκ φρόντισε να το «σβήσει» στα τελευταία λεπτά και στη θέση του να επιδείξει ψυχή και χαρακτήρα. Με δύο τέρματα του ήρωα ΜακΤόμινεϊ στις καθυστερήσεις, η Γιουνάιτεντ υπέταξε με ανατροπή την Μπρέντφορντ και πήρε τη νίκη (2-1) από ένα ματς από το οποίο πιθανότατα δεν δικαιούταν τίποτα...

Φλέρταραν με την τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα οι Κόκκινοι Διάβολοι και απέφυγαν να σπάσουν σχετικό αρνητικό ρεκόρ 61 χρόνων!

Σε χαμηλό ρυθμό κινήθηκε γενικά το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν αλλά να μην απειλούν. Στο 26' μετά από λάθος του Κασεμίρο, οι Μέλισσες έκλεψαν την μπάλα και εκμεταλλεύτηκαν τόσο την τρικυμία της άμυνας της Γιουνάιτεντ, όσο και τη - νέα - κακή αντίδραση του Ονάνα, με τον Γιένσεν να ανοίγει το σκορ.

Τα πράγματα έγιναν πολύ περίπλοκα για τους Κόκκινους Διαβόλους που για ώρα έδειχναν πλήρως «κλειδωμένοι» από τους αντιπάλους τους, ενώ γίνονταν επικίνδυνοι μόνο από μακριά.

Στις καθυστερήσεις όμως, με σχεδόν... μεταφυσικό τρόπο, η δύναμη της Γιουνάιτεντ έπνιξε τις Μέλισσες. Στο 90+3' ο ΜακΤόμινεϊ με ωραίο τελείωμα ισοφάρισε και στην τελευταία γιόμα της... απελπισίας, από την κεφαλιά-πάσα του Μαγκουάιρ ο Σκωτσέζος, επίσης με το κεφάλι, νίκησε τον Στρακόσα και υπέγραψε το τρίποντο, βάζοντας φωτιά στο, κατά τα άλλα, εκνευρισμένο «Ολντ Τράφορντ».

Ανατροπή και τεσσάρα για την Τσέλσι

Η Τσέλσι για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν «ζευγάρωσε» τρίποντα στην Premier League. Μετά το πρώτο διπλό κόντρα στη Φούλαμ η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο επικράτησε και στην έδρα της Μπέρνλι. Το σύνολο του Βινσέντ Κομπανί προηγήθηκε, όμως οι Μπλε γύρισαν το ματς και πήραν τη νίκη με 4-1.

Στο 15' ο Οντομπέρτ με διαγώνιο σουτ από τα αριστερά άνοιξε το σκορ αλλά στο 42' ο Αλ Νταχίλ έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία. Οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το ματς στο 48', όταν κέρδισαν πέναλτι και ο Πάλμερ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Στο 65' ο Γκάλαχερ πάσαρε στον Στέρλινγκ, ο οποίος έδωσε προβάδισμα δυο γκολ στην ομάδα του και στο 74' ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, Πάλμερ, έγινε δημιουργός και ο Τζάκσον εκτέλεσε για το τελικό 1-4.

Ξέσπασμα της Έβερτον στην Μπόρνμουθ

Δεύτερο τρίποντο σε οκτώ αγωνιστικές για την Έβερτον. Τα Ζαχαρωτά επέστρεψαν στα τρίποντα, καθώς επικράτησαν της Μπόρνμουθ με 3-0 στο «Γκούντισον Παρκ» και ξεκόλλησαν από την επικίνδυνη ζώνη. Τρίτη διαδοχική ήττα για τα Κεράσια που παραμένουν στην προτελευταία θέση.

Στο 8' ο Ζαμπάρνι γλίστρησε, ο Γκάρνερ έκλεψε και πλάσαρε για το 1-0. Στο 37' ο Νέτο απομάκρυνε αλλά ο Χάρισον πήρε την μπάλα και με εντυπωσιακό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45+1' ο Ντουκουρέ σημάδεψε το δοκάρι και στο 60' μετά από επέμβαση του Ονάνα σε κεφαλιά του Χάρισον ο Ντουκουρέ αυτή τη φορά ευστόχησε και έκανε το 3-0.

Επιστροφή στις νίκες για τη Φούλαμ

Σε ένα παιχνίδι η έκβαση του οποίου επισκιάστηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμού του αρχηγού της Σέφιλντ, Κρις Μπάσαμ, η Φούλαμ επικράτησε των Λεπιδών 3-1 εντός έδρας και γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης.

Ο Ντεκόρντοβα Ριντ άνοιξε το σκορ στο 53' αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Ρόμπινσον στο 68'. Με τον ίδιο τρόπο και εξαιτίας του λάθους του γκολκίπερ Φοντέριγχαμ πήρε ξανά το προβάδισμα η ομάδα του Σίλβα στο 76', με τον Γουίλιαν να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα