Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Έβαλε φρένο στην... κατηφόρα με απόδραση - οξυγόνο!

Νίκος Κικίδης

bet365

Η έμπνευση του Μπρούνο Φερνάντες στην εκπνοή του ημιχρόνου αρκούσε στη Μάντσενστερ Γιουνάιτεντ να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Μπέρνλι (0-1) και να ορθοποδήσει ξανά!

Ήττα από την Άρσεναλ, ήττα από την Μπράιτον, ήττα κι από τη Μπάγερν! Το κακό είχε... τριτώσει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει σε όλα τα μέτωπα καζάνι που βράζει. Το ματς ωστόσο απέναντι στη Μπέρνλι αποτελούσε κάτι σαν... βατήρα, μια ιδανική ευκαιρία να ορθοποδήσει και τελικά το σύνολο του Τεν Χαγκ την άρπαξε από τα μαλλιά. Με το τρομερό γκολ του Μπρούνο να κάνει τη διαφορά, οι Κόκκινοι Διάβολοι έφυγαν με το διπλό (0-1) και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη από τον Αύγουστο, θέτοντας τέλος στον κατήφορο.

Δεδομένων των συνθηκών και της ανάγκης να χαμογελάσει ξανά, η Γιουνάιτεντ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι κι αφού έριξε προειδοποιητική βολή με άστοχο σουτ του Ράσφορντ (1΄), στο 7΄ βρέθηκε μια ανάσα μακριά από το προβάδισμα σε χαμένο τετ-α-τετ του Μπρούνο με νικητή τον Τράφορντ. Εκεί ωστόσο που η ομάδα του Τεν Χαγκ έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, η Μπέρνλι αντέστρεψε τα δεδομένα και άγγιξε το γκολ σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Αρχικά στο 10΄ο Ονάνα εξουδετέρωσε την σκαστή κεφαλιά του Αμντουνί, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το κάθετο δοκάρι στο τετ-α-τετ!

Τα καμπανάκια κινδύνου τελικά... ξύπνησαν τη Γιουνάιτεντ, η οποία θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο 25΄με σκαστή κεφαλιά του Έβανς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για παρεμπόδιση του Τράφορντ από τον εκτεθειμένο Χόιλουντ. Σταδιακά οι δυο ομάδες είχαν χωρίσει το πλάνο τους σε στρωτό - συνδυαστικό ποδόσφαιρο (Μπέρνλι) και σε αντεπιθέσεις (Γιουνάιτεντ), με τους Κόκκινους Διάβολους τελικά να βρίσκουν το γκολ πριν από το ημίχρονο. Έπειτα από βαθιά μπαλιά του Έβανς στην πλάτη της άμυνας, ο Μπρούνο έπιασε ασύλληπτο βολέ στην κίνηση και σημάδεψε τη γωνία για το 0-1 (45΄).

Με την πλάστιγγα πλέον να έχει γύρει υπέρ της, η Γιουνάιτεντ κατέβασε ταχύτητα και προσπάθησε να ρίξει το τέμπο του αγώνα, παραχωρώντας όλο και μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής στους Clarets. Την ίδια στιγμή πάντως παρέμενε επικίνδυνη με τη μπάλα στα πόδια και θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο γκολ αν ο Χόιλουντ είχε βρει τη μπάλα σε ορισμένες πολύ κομβικές μπαλιές στην περιοχή.

Στο 75΄βέβαια η Μπέρνλι βρήκε την... κλειδαρότρυπα στην άμυνα για να τρομοκρατήσει την Γιουνάιτεντ, αλλά ο Ονάνα έπεσε στα πόδια του Λάρσεν και απέτρεψε την ισοφάριση. Μια άστοχη κεφαλιά του Μπέργκε στο 83΄ήταν η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να πάρουν κάτι από το ματς, το οποίο τελικά έληξε με χαμόγελα για τους φιλοξενούμενους που μπήκαν ξανά στον ίσιο δρόμο.

Μπέρνλι (Βίνσεντ Κομπανί): Τράφορντ, Ρόμπερτς, Αλ Ντακίλ, Μπεγιέρ, Τέιλορ, Κούλεν, Μπράουνχιλ (86΄Χεντιλάτσιο), Γκούντμουντσον (20΄Τρεσόρ), Κολεόσο (73΄Λάρσεν), Ράμσεϊ (73΄Μπέργκε), Αμντουνί (73΄Ροντρίγκεζ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Λίντελοφ, Έβανς (89΄Άμραμπατ), Ρεγκιλόν (79΄Βαράν), Χάνιμπαλ, Κασεμίρο, ΜακΤόμινεΪ, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Χόιλουντ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα