Σα – Ρομπέρτο: Διαφορετικές διαδρομές στην Premier Legue (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Σα – Ρομπέρτο: Διαφορετικές διαδρομές στην Premier Legue (vids)

bet365

Αμφότεροι φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Ρομπέρτο βρέθηκε στη Γουέστ Χαμ όμως, με όσα... δεν έκανε, τον έχουν ξεχάσει ήδη. Αντιθέτως, ο Ζοσέ Σα φέτος στην Γουλβς έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για την ομάδα του.

Οι δύο πρώην τερματοφύλακες των «ερυθρόλευκων», η αλήθεια είναι, πως προσαρμόστηκαν με πολύ διαφορετικό τρόπο στην πρόκληση που του παρουσιάστηκε στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ο Ζοσέ Σα κατάφερε το μεσημέρι της Κυριακής να κρατήσει και την Τσέλσι στο «μηδέν», πανηγυρίζοντας για το 7ο clean sheet που καταγράψει στην Premier.

Και αυτό έδωσε την αφορμή να επαναφέρουμε στο μυαλό μας τον Ρομπέρτο που ως κάτοικος Λονδίνου για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ, για όσο καιρό παρέμεινε εκεί, «χτυπήθηκε» από ατυχία, λάθη και έντονη κριτική...

  • Ρομπέρτο: Μια θητεία – εφιάλτης στα «σφυριά»

Η μετακίνησή του στην Premier League δεν έγινε αμέσως μετά τον Ολυμπιακό, αφού μεσολάβησε η Εσπανιόλ για μια σεζόν προτού ο Ρομπέρτο βρεθεί στον μαγικό κόσμο και απολαύσει τα γήπεδα, τους αστέρες των ομάδων και τη νοοτροπία του αγγλικού κοινού γύρω από το ποδόσφαιρο. Στο Λονδίνο, ο Ισπανός πορτιέρε, τα έκανε όλα μαντάρα.

Όσο αγωνίστηκε εκεί από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020, πρόλαβε να κάνει μεγάλα λάθη. Προκάλεσε τα γουρλωμένα, από την απορία, μάτια των οπαδών της Γουέστ Χαμ, που δεν σταματούσαν να βλέπουν τη μπάλα να κουνάει τα δίχτυα της εστίας της ομάδας τους.

Σε συνολικά 10 αναμετρήσεις όπου είχε συμμετοχή, ο Ρομπέρτο κράτησε μόλις ένα clean sheet και δέχθηκε 21 τέρματα στα υπόλοιπα εννέα ματς! Μάλιστα, «έφαγε» τέσσερα γκολ σε παιχνίδι απέναντι στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ, σε ένα ματς όπου ό,τι πήγαινε μέσα, έγραφε!

  • Σα: Το μεγαλύτερο ποσοστό αποκρούσεων σε τελικές στη Λίγκα!

Η Γουλβς είναι μια ομάδα που δέχεται φάσεις. Ωστόσο, στα παιχνίδια της δεν μπορεί να πει κανείς ότι διασκεδάζει και ψυχαγωγείται, αφού παρατηρούνται τα λιγότερα γκολ, τόσο υπέρ των «λύκων», όσο και εις βάρος τους. Ο Ζοσέ Σα στην εστία της ομάδας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Και το έκανε και απέναντι στην Τσέλσι το μεσημέρι της Κυριακής.

Κυρίως στο 78ο λεπτό όπου ο Πούλισικ βγήκε από πλάγια θέση απέναντί του και ο γκολκίπερ της Γουλβς απέκρουσε τεντώνοντας το αριστερό του χέρι.

«Μια από τις μεταγραφές που έγιναν σε... τιμή ευκαιρίας» χαρακτηρίζεται αυτή του Σα από τους οπαδούς του αγγλικού συλλόγου, με την ομάδα να έχει δεχθεί μονάχα 14 τέρματα σε 18 αγωνιστικές πρωταθλήματος. Δεν έχει δεχθεί ποτέ πάνω από 2 τέρματα σε ένα παιχνίδι και μόλις τρεις φορές ο αντίπαλος έχει σκοράρει 2 τέρματα σε αναμετρήσεις με την Γουλβς.

Ο Σα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις τελικές που γίνονται προς την εστία του και παρεμβαίνει για ν' αποτρέψει το γκολ, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους βασικούς τερματοφύλακες των κλαμπ της Premier.

Έχει αποκρούσει τις 56 από τις 70 τελικές που έχουν γίνει προς την εστία του, με το ποσοστό του ν' ανέρχεται στο 80%! Κάπως έτσι με τα 7 clean sheets είναι στο Top-5 μέχρι στιγμής, πίσω από τους Άαρον Ράμσντεϊλ (8), Έντουαρντ Μεντί (8), Άλισον (9) και Έντερσον (10),

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα