Αργεντινή - Κροατία 0-3

Αργεντινή - Κροατία 0-3

bet365

Μια συγκλονιστική Κροατία ήταν κλάση πάνω και ταπείνωσε με 3-0 την τραγική Αργεντινή, η οποία πλέον ελπίζει σε συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει στα νοκ-άουτ. Στους «16» οι Χρβάτσκι με τις γκολάρες Ρέμπιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς!

Μέσι, Μέσα και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει εκτός συνέχειας η Αργεντινή η οποία απέτυχε μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της να κάνει νίκη στα δύο πρώτα ματς σε Mundial. Η Albiceleste διασύρθηκε από την Κροατία που έδειξε τρομερή ποιότητα σε όλες τις γραμμές και με ιστορική νίκη (0-3) βρίσκεται ήδη στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Η Αργεντινή - που υπέστη τη 2η πιο βαριά ήττα σε φάση ομίλων Mundial μετά το 6-1 από την Τσεχοσλοβακία το 1958 - χρειάζεται πλέον συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στους «16» καθώς αν η Ισλανδία νικήσει την Νιγηρία, θα χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ σε βάρος των Αφρικανών και οι Ισλανδοί να μην πάρουν βαθμό από την Κροατία την τελευταία αγωνιστική.

Πιο δυνατά μπήκε η Κροατία στο ματς και στο 5' λίγο έλειψε να τιμωρήσει την άμυνα τριών της Αργεντινής όταν ο Πέρισιτς έφυγε από πλάγια αλλά το αριστερό του έβγαλε ο Καμπαγιέρο. Στο 10' οι Hrvatski θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει και πάλι το σκορ, όμως ο Βρσάλικο που έσπασε το οφσάιντ από δεξιά και είχε δύο να τον περιμένουν σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να βγάλει τη συρτή σέντρα με τη μία. Στο 13' ο Μέσα κοντραρίστηκε μέσα από την περιοχή και στο 21' η Αργεντινή βρήκε ευκαιρία από το πουθενά όταν η σέντρα του Ακούνια από αριστερά πήγε στο οριζόντιο και άουτ.

Ο Μέσι ήρθε σε επαφή με την μπάλα μετρημένες φορές, οι Κροάτες έδειχναν ότι είναι πιο ποιοτικοί στο κέντρο, όμως στο 30' η Albiceleste έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μετά το μπέρδεμα στην άμυνα των Βαλκάνιων, όμως με την εστία χωρίς keeper ο Εντσο Πέρες πλάσαρε άουτ με αμυντικό μπροστά του. Αν και το ματς δεν είχε ρυθμό, τρία λεπτά μετά η Κροατία θα μπορούσε να έχει σκοράρει όμως στην τρομερή σέντρα από δεξιά από τον Βρσάλικο ο Μάντζουκιτς έκανε το ψαράκι... άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αντε Ρέμπιτς έφυγε στην κόντρα αλλά προτίμησε την ντρίμπλα και να ψάξει ένα απίθανο curler το οποίο έφυγε... απίθανα έξω και το πρώτο μέρος έφυγε με 0-0.

Η επανάληψη θα εξελισσόταν δεν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες που έχει ζήσει ποτέ η Αργεντινή, η οποία είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Κουν εμφανίστηκε στο 53' και σούταρε στα χέρια του Σούμπασιτς όμως στο ίδιο λεπτό ο Καμπαγιέρο έκανε μια από τις χειρότερες γκάφες όλων των εποχών χαρίζοντας την μπάλα στον Ρέμπιτς ο οποίος με βολέ έκανε το 1-0 για την Κροατία. Ο Σαμπάολι απάντησε με Παβόν αντί Σάλβιο, όμως η Αργεντινή δεν μπορούσε να πείσει κανέναν και ο Μέσι δεν μπορούσε να φανεί με τίποτα. Στο 64' ο σταρ της Μπαρτσελόνα και ο Μέσα δεν μπόρεσαν από κοντά και οι Κροάτες απείλησαν με τον Μάντζουκιτς που δεν βρήκε στόχο.

Το party για τους παίκτες του Ντάλιτς άρχισε στο 80' όταν ο μυθικός, Λούκα Μόντριτς, έπιασε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Καμπαγιέρο για το 2-0. Στο 86' το απευθείας φάουλ του Ράκιτιτς πήγε στη συμβολή των δοκαριών και το τελειωτική χτύπημα ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Ράκιτιτς σκόραρε τελικά με πλασέ από κοντά ύστερα από φάση διαρκείας για το τελικό 3-0 για την Κροατία.

Αργεντινή (Χόρχε Σαμπάολι): Καμπαγιέρο, Ταλιάφικο, Οταμέντι, Μερκάδο, Σάλβιο (56' Παβόν), Μασεράνο, Πέρες (68' Πέρες), Μέσα, Ακούνια, Αγουέρο (54' Ιγουαΐν).

Κροατία (Ζλάτκο Νάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (82' Κόβατσιτς), Ρέμπιτς (57' Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (92' Τσόρλουκα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα