Το «ασπρόμαυρο» Μουντιάλ

Το «ασπρόμαυρο» Μουντιάλ

bet365

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έγινε ο 9ος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, που ανήκει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και αγωνίζεται σε αγώνα της τελικής φάσης ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σέρβος επιθετικός του «Δικεφάλου» αντικατέστησε τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς ένα λεπτό πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με την Κόστα Ρίκα, πρόλαβε μάλιστα να εμπλακεί σε μία φάση όπου χρειάστηκε η χρήση του VAR για να αντικρίσει τελικά την κίτρινη κάρτα.

Με αυτή την ολιγόλεπτη συμμετοχή ο Πρίγιοβιτς έγινε ο ένατος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ με συμμετοχή σε τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί ο Αμρ Ουάρντα για τον οποίο η εμφάνισή του στον αγώνα με την Ουρουγουάη έχει προκαλέσει, ήδη, το ενδιαφέρον της Γαλατάσαραϊ και της Γουέστ Χαμ.

Πολλά χρόνια πριν, ένας άλλος Αιγύπτιος, ο Μαγκντί Τολμπά, έγινε το 1990 στην Ιταλία ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στο Μουντιάλ του ’94 είχε αγωνιστεί ο Αλέξης Αλεξίου (Ελλάδα – Νιγηρία, 0-2), για να ακολουθήσει η εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ από τον Ιφεάνι Ουντέζε στο Μουντιάλ του 2002, όπου έπαιξε σε δύο παιχνίδια με την εθνική ομάδα της Νιγηρίας. Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, το 2010, εμφανίστηκε και αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα της Χιλής, ο Πάμπλο Κοντρέρας.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 είχαμε τριπλή εκπροσώπηση με τους Παναγιώτη Γλύκο (Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού, 2-1), Δημήτρη Σαλπιγγίδη (Κολομβία – Ελλάδα 3-0, Ιαπωνία – Ελλάδα 0-0, Ελλάδα - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1, Κόστα Ρίκα – Ελλάδα 1-1, 5-4 πεν.) και Κώστα Κατσουράνη (Κολομβία – Ελλάδα 3-0, Ιαπωνία – Ελλάδα 0-0, Κόστα Ρίκα – Ελλάδα 1-1, 5-4 πεν.).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα