Γερμανία - Μεξικό 0-1

Γερμανία - Μεξικό 0-1

bet365

Το Μεξικό έκανε την πρώτη έκπληξη στο Mundial και κέρδισε με 1-0 την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία χάρη στο γκολ του Λοσάνο (35’).

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Mundial είναι γεγονός, καθώς το εκπληκτικό Μεξικό υποχρέωσε την Γερμανία να ξεκινήσει με ήττα την υπεράσπιση του τροπαίου. Ο Λοσάνο πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρώτη νίκη επί των πάντσερ μετά το 1985 και βάζοντας σε περιπέτειες την ομάδα του Λεβ, που έδειξε να ξεμένει από ιδέες.

Ο ρυθμός ήταν τρελός από το πρώτο λεπτό, με τους Μεξικανούς να δείχνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που έλειπαν από τους Γερμανούς: πάθος, όρεξη για τρέξιμο, ξεκάθαρο πλάνο. Οι Γερμανοί ήταν ασύνδετοι, έχασαν τη μεσαία γραμμή και κάθε αντεπίθεση των παικτών του Οσόριο ήταν κίνδυνος-θάνατος. Η ένταση και η ταχύτητα βοήθησαν πολύ το Μεξικό, που στο 35’ έφτασε στο γκολ. Ακόμη μία αντεπίθεση, ωραία ασίστ του Ερνάντες και ο Λοσάνο με υπέροχη ενέργεια στην περιοχή έκανε το 0-1! Τα πράγματα στο τέλος, πάντως, θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά, αν στο 39’ το φάουλ του Κρόος δεν σταματούσε στον Οτσόα και στο οριζόντιο δοκάρι, για να μείνει το 0-1 μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι Μεξικάνοι έδωσαν χώρο και κλείστηκαν στην άμυνα, ψάχνοντας ξανά την αντεπίθεση. Και για όλη τους την υπεροχή οι Γερμανοί δεν έκαναν και πολλά. Αντιθέτως, η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο 0-2 ήταν το Μεξικό, όταν Ερνάντες και Βέλα έφυγαν στην αντίπαλη περιοχή δύο εναντίον ενός, αλλά η πάσα του πρώτου δεν ήταν καλή. Όσο περνούσε η ώρα τόσο πίεζαν και τα πάντσερ, αλλά ούτε ο Κίμιχ (65’), ούτε ο Ντράξλερ (71’), ούτε ο Ρόις (72’) βρήκαν στόχο.

Οι Μεξικάνοι έβγαλαν 1-2 καλές αντεπιθέσεις με τον Λαγιούν, οι Γερμανοί συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο και η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 89’, όταν ο Μπραντ έκανε εκπληκτικό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να βρίσκει και στο δεξί κάθετο δοκάρι του Οτσόα πριν περάσει άουτ! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Γερμανία να χάνει για πρώτη φορά με τον Λεβ στον πάγκο σε πρεμιέρα και να μπαίνει από πολύ νωρίς σε περιπέτειες...

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (79’ Γκόμεζ), Κεντίρα (60’ Ρόις), Κρόος, Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Λαγιούν, Λοσάνο (66’ Χιμένες), Βέλα (58’ Άλβαρες), Ερνάντες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα