Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Αδιόρθωτη... (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Αδιόρθωτη... (vid)

bet365

Η επιθετική ξηρασία της Ατλέτικο την καταδικάζει σε γκέλες. Η Έιμπαρ πέτυχε τεράστια νίκη (2-0) με στόχο την εξασφάλιση της σωτηρίας, αφήνοντας το σύνολο του Τσόλο Σιμεόνε να ψάχνεται, στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Το έχει πει ο θυμόσοφος λαός, το ξέρουν όλοι στον κόσμο, έστω και με διαφορετική διατύπωση ή εκφορά. Κι αυτό που είναι αυταπόδεικτο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, πλέον, είναι η επιθετική της ανομβρία, η οποία στέκεται εμπόδιο στο να μείνει εντός διεκδίκησης του τίτλου στην φετινή La Liga.

Η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (δεν) «χτύπησε» ξανά. Μηδέν ενεργητικό, αν οι βαθμοί αναλογούσαν στα γκολ, τώρα η Ατλέτικο θα βρισκόταν στην 13η θέση της κατάταξης.

Το χειρότερο, όμως, για το σύνολο του Σιμεόνε ήταν ότι απέναντι του, στάθηκε η ψυχωμένη και ορεξάτη Έιμπαρ, που προερχόταν ήδη από εντός έδρας νίκη και τελικά έκανε δεύτερη σερί ζημιά, αυτή τη φορά στους Κολτσονέρος (2-0).

Χάρη στο γκολ του Εστεμπάν Μπούργκος, οι Βάσκοι προηγήθηκαν από το 10ο λεπτό, βάζοντας εξαρχής δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Ξανά έλειπε η σπιρτάδα, η προσέγγιση-σήμα κατατεθέν της Ατλέτικο την εγκλώβισε σε ξένη έδρα και στο τέλος του αγώνα βρήκε τις ίδιες ευκαιρίες εντός στόχου με εκείνες που δέχτηκε (4-4). Με την διαφορά ότι οι γηπεδούχοι τις αξιοποίησαν, εξασφάλισαν για όλο το υπόλοιπο του αγώνα το προβάδισμα κι εκεί που η Ατλέτικο έψαχνε με κάποιον τρόπο να μην φύγει με άδεια χέρια, την... αποτελείωσε.

Ο Εξποζίτο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 90', δίνοντας τρίποντο ασφάλειας στην Έιμπαρ, που απομακρύνθηκε στο -7 από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη πλευρά, η ψαλίδα των Ροχιμπλάνκος με την πρωτοπόρο συμπολίτισσα Ρεάλ αυξήθηκε στους οκτώ βαθμούς, ενώ διατηρήθηκε και η συγκατοίκηση τους με την Σεβίλλη στην 3η θέση και τους 35 βαθμούς.

Έιμπαρ (Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Τεχέρο, Μπούργος, Μπίγας, Κοτέ, Εξποζίτο, Άλβαρες, Λέον (74' Κριστοφόρο), Ορεγιάνα (80' Ντε Μπλάσις), Ινούι, Ένριχ (87' Τσαρλς)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Σαούλ, Σάβιτς, Φελίπε, Αρίας, Βιτόλο (88' Κλεμέντε), Τόμας, Ερέρα (73' Λόντι), Κορέα, Μοράτα, Φέλιξ (83' Καμέγιο)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα