Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Αδιόρθωτη... (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Έιμπαρ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Αδιόρθωτη... (vid)

bet365

Η επιθετική ξηρασία της Ατλέτικο την καταδικάζει σε γκέλες. Η Έιμπαρ πέτυχε τεράστια νίκη (2-0) με στόχο την εξασφάλιση της σωτηρίας, αφήνοντας το σύνολο του Τσόλο Σιμεόνε να ψάχνεται, στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Το έχει πει ο θυμόσοφος λαός, το ξέρουν όλοι στον κόσμο, έστω και με διαφορετική διατύπωση ή εκφορά. Κι αυτό που είναι αυταπόδεικτο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, πλέον, είναι η επιθετική της ανομβρία, η οποία στέκεται εμπόδιο στο να μείνει εντός διεκδίκησης του τίτλου στην φετινή La Liga.

Η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (δεν) «χτύπησε» ξανά. Μηδέν ενεργητικό, αν οι βαθμοί αναλογούσαν στα γκολ, τώρα η Ατλέτικο θα βρισκόταν στην 13η θέση της κατάταξης.

Το χειρότερο, όμως, για το σύνολο του Σιμεόνε ήταν ότι απέναντι του, στάθηκε η ψυχωμένη και ορεξάτη Έιμπαρ, που προερχόταν ήδη από εντός έδρας νίκη και τελικά έκανε δεύτερη σερί ζημιά, αυτή τη φορά στους Κολτσονέρος (2-0).

Χάρη στο γκολ του Εστεμπάν Μπούργκος, οι Βάσκοι προηγήθηκαν από το 10ο λεπτό, βάζοντας εξαρχής δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Ξανά έλειπε η σπιρτάδα, η προσέγγιση-σήμα κατατεθέν της Ατλέτικο την εγκλώβισε σε ξένη έδρα και στο τέλος του αγώνα βρήκε τις ίδιες ευκαιρίες εντός στόχου με εκείνες που δέχτηκε (4-4). Με την διαφορά ότι οι γηπεδούχοι τις αξιοποίησαν, εξασφάλισαν για όλο το υπόλοιπο του αγώνα το προβάδισμα κι εκεί που η Ατλέτικο έψαχνε με κάποιον τρόπο να μην φύγει με άδεια χέρια, την... αποτελείωσε.

Ο Εξποζίτο διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 90', δίνοντας τρίποντο ασφάλειας στην Έιμπαρ, που απομακρύνθηκε στο -7 από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη πλευρά, η ψαλίδα των Ροχιμπλάνκος με την πρωτοπόρο συμπολίτισσα Ρεάλ αυξήθηκε στους οκτώ βαθμούς, ενώ διατηρήθηκε και η συγκατοίκηση τους με την Σεβίλλη στην 3η θέση και τους 35 βαθμούς.

Έιμπαρ (Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Τεχέρο, Μπούργος, Μπίγας, Κοτέ, Εξποζίτο, Άλβαρες, Λέον (74' Κριστοφόρο), Ορεγιάνα (80' Ντε Μπλάσις), Ινούι, Ένριχ (87' Τσαρλς)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Σαούλ, Σάβιτς, Φελίπε, Αρίας, Βιτόλο (88' Κλεμέντε), Τόμας, Ερέρα (73' Λόντι), Κορέα, Μοράτα, Φέλιξ (83' Καμέγιο)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα