Χετάφε - Μπαρτσελόνα 0-2: Επιτέλους! (vid)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Χετάφε - Μπαρτσελόνα 0-2: Επιτέλους! (vid)

bet365

Στο τελευταίο ματς του Σεπτεμβρίου οι Μπλαουγκράνα έκαναν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους σε Ισπανία - Ευρώπη, περνώντας από το Alfonso Perez με γκολ των Σουάρες και Φίρπο.

Ο Λιονέλ Μέσι (όπως και οι Φατί και Ντεμπελέ) έλειπαν και αυτό δεν είναι καλό για τους Καταλανού, όπως δείχνει και το 4/13 που είχαν χωρίς αυτόν. Παράλληλα, εκτός έδρας η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν τραγική ως τώρα, έχοντας ήττες από Μπιλμπάο και Γρανάδα, ισοπαλία με τη Ντόρτμουντ και ισοπαλία με την Οσασούνα, στην οποία είχε πετύχει και το μοναδικό της γκολ μακριά από το Camp Nou. Με λίγα λόγια, το ματς με τη Χετάφε ήταν επικίνδυνο για τη Μπαρτσελόνα, η οποία όμως έκανε το καθήκον της. Κι ας μην εντυπωσίασε με την απόδοση της. Θα έχει χρόνο, άλλωστε, στη συνέχεια της σεζόν για να κυνηγήσει το θέαμα. Προς το παρόν, με δεδομένο ότι στο Ατλέτικο - Ρεάλ κάποια (ή και οι δύο) θα χάσει βαθμούς σε λίγες ώρες, σημασία είχε η νίκη. Και ήρθε...

Για να συμβεί βέβαια αυτό, έπρεπε να γίνει πρωταγωνιστής ο Τερ Στέγκεν. Σε μια περίοδο που ο Γερμανός πορτιέρε είναι πρωταγωνιστής στο debate για το αν θα πρέπει να είναι ή όχι βασικός στα Πάντσερ, φρόντισε να κάνει τη διαφορά... και στις δύο περιοχές αυτή τη φορά. Αρχικά στη δική του, αποκρούοντας την κοντινή προσπάθεια του Ροδρίγκες στο 21' (αφού η Χετάφε πρέσαρε ψηλά, είχε ενθουσιασμό και το πίστευε λόγω της μέτριας εικόνας των αντιπάλων της), στη συνέχεια στην απέναντι, στο 41', βγάζοντας... μαγική ασίστ για τον Σουάρες, ο οποίος κρέμασε τον Σόρια για το 0-1! Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου, με το δεύτερο να ανοίγει με γκολ: Σουτ του Πέρεθ στο 49', απόκρουση του Σόρια, πλασέ στην κενή εστία από τον Φίρπο και 0-2. Και όσο ασταθής κι αν είναι η Μπαρτσελόνα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, δε θα μπορούσε να πάθει τέτοια ζημιά. Κι ας έμεινε με 10 παίκτες στο 82', όταν ο Λενγκλέ είδε 2η κίτρινη κάρτα...

Χετάφε (Πέπε Μπορδαλάς): Σορία, Σουάρες, Ντακονάμ, Μπρούνο, Νιόμ (46' Κένεντι), Τζέισον (72' Πορτίγιο), Μαξίμοβιτς, Αραμπάρι, Κουκουρέγια, Ροδρίγκες, Μάτα (58' Μολίνα).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Φίρπο, Αρτούρ, Μπουσκέτς (80' Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ, Κάρλες Πέρεθ (86' Τοντιμπό), Γκριεζμάν (75' Σεμέδο), Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα