Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 2-0

Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 2-0

bet365

Νέα απίθανη ποδοσφαιρική εφεύρεση του Αργεντινού, ο οποίος καθάρισε (2-0) την Εσπανιόλ, με το πρώτο γκολ να είναι ανεπανάληπτο φάουλ αλά Πανένκα, με το οποίο έστειλε την Μπάρτσα στο +13.

Νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα. Νομίζεις! Ανά πάσα στιγμή ο Λιονέλ Μέσι μπορεί σε κάνει να πεταχτείς από την καρέκλα σου. Οπως συνέβη και το απόγευμα του Σαββάτου στο καταλανικό ντέρμπι. Εκεί που η Εσπανιόλ άντεχε ηρωικά μέχρι και το 71' Τότε, με την μπάλα στημένη στη γραμμή της περιοχής, ο Αργεντινός σκέφτηκε να κάνει κάτι μοναδικό: να εκτελέσει όχι πέναλτι, αλλά φάουλ με τον τρόπο που έκανε διάσημο ο Αντόν Πανένκα. Και του πέτυχε. Κι ας έβαλε το κεφάλι του ο Βίκτορ Σάντσεθ για να βοηθήσει την κατάσταση υπέρ του μάγου, ο οποίος καθάρισε μόνος του για το 2-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Οι Μπλαουγκράνα ξεκίνησαν ορεξάτοι, αλλά δεν τους έβγαιναν οι φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται μόνο. Ο Μέσι με το γκολ-φάουλ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ενώ για εκείνον είναι η 10η διαδοχική σεζόν που ξεπερνάει τα 41 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (31 στη La Liga). Μετά το 1-0 η Εσπανιόλ πίεσε, αλλά στο 89' ο Μάλκομ έτρεξε στην αντεπίθεση, πέρασε παράλληλη στον Αργεντινό σούπερ σταρ, που το τελείωσε με τη μία στην κίνηση. Ηταν η 334η νίκη του στο πρωτάθλημα και έπιασε στη σχετική κορυφή όλων των εποχών τον Ικερ Κασίγιας.

Με αυτόν τον τρόπο η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο +13 από τη 2η Ατλέτικο (Σάββατο 21:45 στην Αλαβές), ενώ η Εσπανιόλ μετράει 12 διαδοχικές ήττες στο «Καμπ Νόου», με το χειρότερο σερί της να είναι οι 16 (1986-'00). Οσο για τα μεταξύ τους γκολ σε αυτό το διάστημα είναι το συντριπτικό 39-3.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο (60' Σέρζι Ρομπέρτο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αρτούρ (60' Μάλκομ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (82' Βιδάλ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Εσπανιόλ (Ρούμπι): Ντιέγο Λόπεθ, Νάλντο, Ερμόσο, Ροσάλες, Γιουίς Λόπεθ, Πεδρόσα, Γκρανέρο, Βίκτορ Σάντσεθ (78' Σεμέντο), Ρόκα, Μελέντο (65' Σέρχιο Γκαρθία), Μπόρχα Ιγλέσιας (63' Γου).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα