Εϊμπαρ - Θέλτα 1-0

Gazzetta team
Εϊμπαρ - Θέλτα 1-0

bet365

Η Εϊμπαρ ήταν ανώτερη, η Θέλτα κρατούσε έναν σημαντικό βαθμό ως το 87', αλλά οι Βάσκοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα παίρνοντας μια δίκαιη νίκη (1-0) που ουσιαστικά τους ξεμπλέκει για τα καλά.

Το ματς στη χώρα των Βάσκων είχε μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τη Θέλτα, καθώς η Εϊμπαρ έχει απόσταση ασφαλείας από τη διακεκαυμένη ζώνη. Το 0-0 αδικούσε την καλύτερη Εϊμπαρ, με τη Θέλτα μέχρι το 87' να κρατάει έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη για τη σωτηρία. Τελικά οι Βάσκοι βρήκαν στο τέλος το γκολ που τους έδωσε και τη νίκη (1-0), διατηρώντας τους Γαλιθιάνους σε... μπελάδες για την παραμονή τους.

Η Εϊμπαρ ήταν ξεκάθαρα καλύτερη στο πρώτο μέρος. Μπορεί η Θέλτα να είχε δοκάρι στο 38' σε προσπάθεια του Μάξι Γκόμες, ωστόσο οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Κουκουρέγια και Ορεγιάνα, με τον Ρουμπέν Μπλάνκο να λέει «όχι». Αξίζει να σημειωθεί πως στο 23' το γκολ του Ενρίτς για την Εϊμπαρ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με χρήση του VAR.

Οι Βάσκοι συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι και στο δεύτερο μέρος, αλλά μοιραίος ήταν ο Τσάρλες. Αρχικά με την τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 53' και στη συνέχεια με το χαμένο πέναλτι στο 66', το οποίο υποδείχθηκε κατόπιν ελέγχου του VAR από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Τελικά στο 87' ο Ενρίτς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την Εϊμπαρ να παίρνει μια δίκαιη νίκη που της δίνει ακόμα περισσότερο «αέρα», και τη Θέλτα να παραμένει στα... κάρβουνα, δύο μόλις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα