Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 1-0

bet365

Λίγες μέρες πριν παίξει με την Λιόν στο Champions League, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 της Βαγιαδολίδ και με ματς περισσότερο πήγε στο +9 από την Ρεάλ.

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η Μπαρτσελόνα στο Camp Nou κόντρα στην Βαγιαδολίδ, όμως έκανε τη δουλειά πριν πάει στην Γαλλία για το πρώτο ματς των «16» του Champions League με την Λιόν. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να κάνει φάσεις, όμως στην επανάληψη το 1-0 ήταν πολύ λίγο. Ενα πέναλτι έβαλε και ένα έχασε ο Λιονέλ Μέσι, που για 11η σερί σεζόν βάζει 30+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Καταλανοί, που ξεκίνησαν με τον Μπόατενγκ στην επίθεση, αντιμετώπισαν προβλήματα στην δημιουργία φάσεων στο πρώτο μέρος. Η Βαγιαδολίδ ήταν καλή ακόμα και όταν οπισθοχώρησε καθώς δεν επέτρεπε στην αντίπαλό της να φτάξει φάσεις και να γίνει απειλητική. Παρά το γεγονός αυτό, η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο να ανοίξει στο σκορ καθώς στο 43' ο Πικέ έπεσε μάλλον εύκολα και ο Μέσι από τη βούλα έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με 1-0.

Στην επανάληψη όλα ήταν διαφορετικά, στο 49' ο Μασίπ έκανε τρομερή επέμβαση στο σουτ του Μέσι και στο 53' ο Αργεντινός δεν τα κατάφερε έπειτα από πάσα του Ντεμπελέ. Στο 55' Μασίπ έκλεισε τέλεια τον Μπόατενγκ που βρέθηκε μόνος μετά το λάθος του Βέρντε και στο 65' ήταν σειρά του Σουάρες να χάσει τρελό τετ-α-τετ με τον πρώην keeper της Μπαρτσελόνα - Μασίπ - να είναι νικητής. Στο 84' Κουτίνιο και Σουάρες [είχαν μπει αμφότεροι αλλαγή] έκρυψαν την μπάλα και ο Βραζιλιάνος πήρε πέναλτι, όμως στην εκτέλεση ο Μέσι νικήθηκε αυτή τη φορά από τον Μασίπ που έκανε την εμφάνιση της ζωής του και κράτησε το σκορ στο 1-0 αφού στο 93' έβγαλε νέο τετ-α-τετ με τον Σουάρες.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Τζόρντι Αλμπα, Βερμάελεν, Πικέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Βιδάλ, Αλενιά (76' Ράκιτιτς), Ντεμπελέ (70' Ντεμπελέ), Μέσι, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ (60' Σουάρες).

Βαγιαδολίδ (Σέρχιο): Μασίπ, Ολίβας, Αντονίτο, Νάτσο Μαρτίνεθ, Καλέρο, Μίτσελ, Χοακίν Φερνάντεθ, Τουαμί, Σέρχι Γκουαρδιόλα, Βέρντε (67' Τόνι Βίγια) (76' Πλάσα), Ουνάλ (79' Κέκο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα