Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 2-2

bet365

Η Βαλένθια προηγήθηκε 0-2 στο «Καμπ Νόου», αλλά ο Μέσι έσωσε την παρτίδα (2-2), επιβεβαιώνοντας ξανά ότι η Μπάρτσα... πάσχει από τη λεγόμενη «Messidependencia».

Η προηγούμενη φορά που η Μπαρτσελόνα δεν πήρε τους τρεις βαθμούς, ήταν στις 24 Νοεμβρίου κόντρα στην Ατλέτικο. Εκτοτε, ακολούθησε ένα τέλειο νικηφόρο σερί οκτώ αγωνιστικών, αλλά σε αυτό έβαλε τέλος η Βαλένθια. Η αναμέτρηση στο «Καμπ Νόου» ήταν εντυπωσιακή και αυτό οφείλεται στο ότι οι Νυχτερίδες μπήκαν για να παίξουν, να νικήσουν, κάτι που άγγιξαν. Προηγήθηκαν 0-2, αλλά ο Μέσι με δύο δικά του γκολ έσωσε τον βαθμό (2-2) για την ομάδα του και την ανέβασε στο +6 από την Ατλέτικο και στο +11 από τη Ρεάλ (σ.σ.: αμφότερες παίζουν Κυριακή).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά. Είχαν δοκάρι με τη βολίδα του Τσερίσεβ (3') και βρήκαν το 0-1 με την τέλεια κάθετη του Ροντρίγκο (24') την οποία τελείωσε σωστά ο Γκαμεϊρό. Στο 31' ήρθε και το δεύτερο χτύπημα, όταν ο Σέρζι Ρομπέρτο ανέτρεψε τον Βας και ο Παρέχο ευστόχησε στο πέναλτι. Ωστόσο, στο 37' ήταν η σειρά της Μπάρτσα να πάρει πέναλτι (ανατροπή Λάτο στον Σεμέντο) και ο Μέσι νίκησε τον Νέτο. Η βολίδα του Σέρζι Ρομπέρτο τράνταξε το δοκάρι, ο Μέσι έχασε ένα άχαστο για την κλάση του (45') και οι γηπεδούχοι πάλευαν να ισοφαρίσουν.

Τελικά βρήκαν το 2-2 στο όμορφο φαλτσαριστό του Μέσι (64'), ο οποίος πανηγύρισε έντονα το 21ο του τέρμα στη La Liga (έχει και 10 ασίστ), σε μία βραδιά που επιβεβαίωσε πλειστάκις το εύλογο συμπέρασμα ότι οι Μπλαουγκράνα έχουν πρόβλημα απόλυτης εξάρτησης από εκείνον. Και αφού πήρε τον βαθμό, η Μπαρτσελόνα μπαίνει στη δύσκολη περίοδο των τριών Clasicos με τη Ρεάλ και του Champions League. Εάν πάντως περάσει η Ατλέτικο από την Μπέτις, θα μειώσει στους τρεις από την κορυφή και θα ανοίξει ξανά την κουβέντα για τον τίτλο...

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Βερμάλεν, Πικέ, Σεμέντο (46' Ζόρντι Αλμπα), Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Αλενιά (66' Αρτούρ), Βιδάλ, Κουτίνιο (84' Μάλκομ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Λάτο, Γκάμπριελ, Γκαράι, Πιτσίνι, Κοκλέν (72' Κοντογκμπιά), Παρέχο, Βας, Τσερίσεβ, Γκαμεϊρό (Φεράν Τόρες), Ροντρίγκο (79' Μίνα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα