Αλαβές - Εσπανιόλ 2-1

Gazzetta team
Αλαβές - Εσπανιόλ 2-1

bet365

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Αλαβές, επικρατώντας με 2-1 της Εσπανιόλ στο Μεντιθορόθα και παίρνοντας βαθμολογική ανάσα. Ακυρώθηκε με VAR γκολ για το 0-2 της Εσπανιόλ.

Η κατάσταση είχε διαμορφωθεί άσχημα για τους «Babazorros», αφού όχι μόνο μετρούσαν μόλις έναν βαθμό σε τρεις αγώνες, αλλά δεν είχαν κατορθώσει ούτε δίχτυα να βρουν. Κόντρα στην Εσπανιόλ όλα θα άλλαζαν, με την ομάδα του Αμπελάρδο να πανηγυρίζει τη νίκη με 2-1 και να ανασαίνει βαθμολογικά.

Αυτό έγινε ακόμα κι αν πρώτα ο Μπαπτιστάο ευστόχησε στο πέναλτι στο 42’, σοκάροντας το κοινό, που συνέχισε να ελπίζει κι όπως αποδείχθηκε, βάσιμα.

Αφού πρώτα έζησε μια ακόμα… ψυχρολουσία, όταν ο Γκαρσία βρήκε δίχτυα για το 0-2, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ (53’), με τη συμβολή του VAR, που υπέδειξε τον Ιγκλέσιας σε θέση που παρεμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.

Έκτοτε η Αλαβές έκανε την «αντεπίθεσή» της. Ο Μπαστόν (57’) πήρε το «ριμπάουντ» και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και μόλις δυο λεπτά αργότερα (59’) ο Σομπρίνο ακολούθησε την εξαιρετική κούρσα του Τζόνι από δεξιά και με πλασέ στην κίνηση έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ.

Το 2-1 δεν άλλαξε ως το τέλος, με την Αλαβές να φτάνει στους 4 βαθμούς και να πανηγυρίζει, ενώ η Εσπανιόλ αντίστροφα έμεινε στους 4 και θα χάσει, όπως όλα δείχνουν, την 6η θέση.

Οι συνθέσεις:

Αλαβές (Αμπελάρδο): Πατσέκο, Αγκιρεγκαμπίρια, Λαγκουάρντια, Μαριπάν, Ντουάρτε, Ιμπάι (85’ Ναβάρο), Γουακάσο, Γκαρσία, Τζόνι (81’ Μαριν), Σομπρίνο, Μπαστόν (64’ Γκουιντέτι)

Εσπανιόλ (Ρούμπι): Λόπες, Ροζέλο, Ερμόσο, Λόπες, Λόπες (78’ Πέρες), Γρανέρο (67’ Μελέντο), Χούνκε (83’ Πιατί), Νταρντέρ, Γκαρσία, Μπαπτιστάο, Ιγκλέσιας

 

LA LIGA Τελευταία Νέα