Μπαρτσελόνα - Χιρόνα 6-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Μπαρτσελόνα - Χιρόνα 6-1

bet365

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 3’, αλλά έκανε γρήγορα την ανατροπή και σκόρπισε την Χιρόνα με το εντυπωσιακό 6-1. Πρώτο γκολ του Κουτίνιο στην La Liga.

Η Χιρόνα προερχόταν από καλό σερί (1 ήττα στις 6 τελευταίες αγωνιστικές), προηγήθηκε με την πρώτη της φάση, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν είχε καμία διάθεση να γκελάρει μετά την ισοπαλία με την Τσέλσι για το Champions League. Ο Σουάρες έκανε χατ τρικ, ο Μέσι πέτυχε άλλα δύο γκολ, ο Κουτίνιο την πρώτη γκολάρα στο πρωτάθλημα και οι Καταλανοί έφτασαν στη νίκη με 6-1, μένοντας χωρίς ήττα για 32 ματς στη La Liga, που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία μετά από εκείνη της Σοσιεδάδ (38 την περίοδο 1979-80).

Στα του ματς μόνο για τα πρώτα λεπτά μπορεί να γίνει κριτική. Μόλις στο 3’ στην πρώτη τους ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, Πικέ, Ουμτιτί και Τερ Στέγκεν δεν συνεννοήθηκαν και ο Πόρτου έκανε το 0-1! Η αντίδραση των παικτών του Βαλβέρδε ήταν άμεση, με τον Μέσι να δίνει ξανά την ασίστ και τον Σουάρες να πλασάρει εύστοχα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να αμυνθούν πολύ ψηλά και το πλήρωσαν στη συνέχεια.

Ο ρυθμός έπεσε για λίγα λεπτά μέχρι να κάνει ο Μέσι το 2-1... χορεύοντας στην αντίπαλη περιοχή στο 30’. Τα πάντα τελείωσαν 6’ αργότερα, όταν ο Αργεντίνος με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ πέρασε τη μπάλα κάτω από το τείχος για το 3-1. Και πριν φτάσουμε στο ημίχρονο ο Σουάρες βρήκε και πάλι δίχτυα για το 4-1 ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Μέσι, Κουτίνιο και ασίστ του τελευταίου.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Σουάρες να βλέπει τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 54’, τους παίκτες του Βαλβέρδε να ψάχνουν και άλλα γκολ και να βρίσκουν το επόμενο με εκπληκτικό σουτ του Κουτίνιο εκτός περιοχής στο 66’. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Σουάρες, που ολοκλήρωσε το χατ τρικ του στο 76’ από κοντά ύστερα από ασίστ του Ντεμπελέ. Ένα δοκάρι του Βερμάελεν και 2-3 αποκρούσεις του Τερ Στέγκεν μέχρι το τέλος ήταν όσα είδαμε μέχρι το τέλος, με το 6-1 να παραμένει.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Πικέ (64’ Βερμάελεν), Ουμτιτί, Σεμέντο, Μπουσκέτς (69’ Παουλίνιο), Ράκιτιτς (77’ Σέρζι Ρομπέρτο), Κουτίνιο, Ντεμπελέ, Μέσι, Σουάρες

Χιρόνα (Πάμπλο Ματσίν): Μπουνού, Μαφέο, Ραμάλιο, Εσπινόσα, Χουάνπε, Μπενίτεθ (46’ Πλάνας), Πονς, Γκρανέλ, Μπόρχα Γκαρθία (63’ Αλέις Γκαρθία), Πόρτου (70’ Ντάγκλας Λουίζ), Λοσάνο

 

LA LIGA Τελευταία Νέα