Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα 0-2

bet365

Η Εϊμπάρ της έβαλε δύσκολα, αλλά η Μπαρτσελόνα βρήκε τα γκολ, πέρασε με 0-2, συνέχισε το κορυφαίο αήττητο ξεκίνημα της ιστορίας της και ετοιμάζει βαλίτσες για την Τσέλσι.

Το έχει κάνει μόνο η Ρεάλ (1968-69, 1988-89 y 1996-97) και η Σοσιεδάδ (1979-80). Να παραμένει 24 αγωνιστικές αήττητη από το ξεκίνημα η Μπαρτσελόνα όμως ποτέ. Στην εποχή του Ερνέστο Βαλβέρδε καταγράφει λοιπόν το κορυφαίο σερί της από την αρχή του πρωταθλήματος και με το δύσκολο πέρασμα με 0-2 από την εξαιρετική Εϊμπάρ, βρέθηκε στο +20 από τη Ρεάλ (2 ματς λιγότερα), αλλά και στο +10 από την 2η Ατλέτικο.

Οι Βάσκοι μπήκαν πολύ δυνατά και απειλούσαν διαρκώς, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Μέσι (16') πέρασε τρομερή ασίστ στον Λουίς Σουάρες, που έκανε προσποίηση στον πορτιέρο και έφτασε τα 100 γκολ με τα μπλαουγκράνα στη La Liga, καταγράφοντας μία ιδιαίτερη επίδοση. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με οριζόντιο δοκάρι του Ορεγιάνα (19'), ενώ στο σίδερο βρήκε και ο Μέσι (37') δημιουργώντας ένα περίεργο ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου με 13 δοκάρια σε μία σεζόν.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά. Η Εϊμπάρ πίεζε ακόμα κι όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο (65') εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης για διαμαρτυρία του Ορεγιάνα. Η Μπαρτσελόνα δεν ανέβαζε ταχύτητα, πήρε το παιχνίδι στο ρελαντί και στο 88' το κλείδωσε, όταν ο Ντμίτροβιτς πρόλαβε τον Μέσι, η μπάλα στρώθηκε στον Αλμπά που σκόραρε με το δεξί χαμηλά στη γωνία. Ετσι οι Καταλανοί συνέχισαν από πέρσι με 31 αγωνιστικές δίχως ήττα στο πρωτάθλημα (σ.σ.: το ρεκόρ η Σοσιεδάδ με 38 αγώνες μεταξύ 1979-80) και ετοιμάζονται για το πρώτο μεγάλο ραντεβού με την Τσέλσι την ερχόμενη Τρίτη στο Λονδίνο.

bwin Predictor* - Πότε θα σημειωθεί το πρώτο γκολ στους αγώνες Ατλέτικο Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μίλαν - Σαμπντόρια? (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Εϊμπάρ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Ράμις (45' Λομπάν), Αρμπίγια, Χοσέ Ανχελ, Ντιόπ (74' Εσκαλάντε), Ινούι, Ορεγιάνα, Πένια, Ντάνι Γκαθία, Χορδάν (83' Τσάρλες), Κίκε

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο (90' Σεμέντο), Μπουσκέτς, Παουλίνιο (74' Αλέις Βιδάλ), Ινιέστα (63' Κουτίνιο), Ράκιτιτς, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα