Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-4

Γιώργος Καραμάνος
Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-4

bet365

Ηταν 10 χρόνια δίχως νίκη στη Σοσιεδάδ, έχανε 2-0 στο 34’, αλλά Λουίς Σουάρες και Μέσι με γκολάρες χάρισαν στην Μπαρτσελονα το τρελό 2-4 και συνεχίζουν το αήττητο.

Για να βρεις την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έκανε ανατροπή στο «Ανοέτα», θα πρέπει να γυρίσεις 88 χρόνια πίσω. Ηταν το 1930 όταν κατόρθωσε να γυρίσει αγώνα στην έδρα της Σοσιεδάδ. Γενικότερα όμως στη Χώρα των Βάσκων δεν επέστρεφε σε ματς χάνοντας στο ημίχρονο, από το 1929 (1-2 Ιρούν), έχοντας μόλις μια ισοπαλία σε εκείνα τα μέρη τα 30 τελευταία χρόνια. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο δύσκολο ήταν τώρα να χάνει 2-0 στο 34’, στο γήπεδο όπου δεν νικούσε μία 10ετία τώρα. Κι όμως η ομάδα που έχει στήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε το γύρισε στο εκπληκτικό 2-4 και συνεχίζει στο τρελό φετινό αήττητό της.

Τίποτα όμως δεν μαρτυρούσε ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά τα καλά για τους Μπλαουγκράνα. Ηταν άνευροι, χωρίς ρυθμό, ασύνδετοι κι απέναντί τους η Σοσιεδάδ έπαιζε το κορυφαίο φετινό της 45λεπτο. Με ωραία σκαστή κεφαλιά ο Γουίλιαν Ζοσέ νίκησε τον Τερ Στέγκεν (12’) και στην πλάτη της άμυνας ο Χουάνμι έχοντας και τύχη σε κόντρα έβαλε το δεύτερο (34’). Εκεί όμως που ήταν χάλια οι φιλοξενούμενοι, ο Λουίς Σουάρες έδωσε πάρε βάλε στον Παουλίνιο που μείωσε με το όγδοο γκολ του (39’).

Ο Ουρουγουανός ήταν σε εκπληκτική βραδιά και στο 51’ χάρισε μία μαγική στιγμή. Εβαλε εκπληκτικά την κλίση του σώματός του από πλάγια αριστερά και με τη μία έπιασε τρελή φαλτσαριστή λόμπα στην απέναντι γωνία για το 2-2. Στο 72’ από βολέ του Ρούγι και κεφαλιά ασίστ από το κέντρο του Βερμάλεν, ο Σουάρες βρέθηκε μόνος του να πλασάρει για το 13ο γκολ του και την ανατροπή. Στο 85’ ήρθε και η φαουλάρα του Μέσι, για να κλείσει το καρέ και να τον απογειώσει σε ένα μυθικό ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τον Γερντ Μίλερ (Μπάγερν) με 366 στην κορυφή των πρώτων σκόρερ με ένα και μόνο club στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.

Ετσι η Μπάρτσα παραμένει αήττητη για 19 αγωνιστικές, κάνει ένα τεράστιο βήμα για τον τίτλο, επιστρέφει τη διαφορά από την 2η Ατλέτικο στο -9 και απογειώνει στους 19 βαθμούς εκείνη με τη Ρεάλ. Οσο για τον Βαλβέρδε, αυτός ζει το δικό του όνειρο. Για 29 αγώνες αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις στην καλύτερη επίδοση της καριέρας του, ξεπέρασε την καλύτερη επίδοση του Πεπ Γκουαρδιόλα, που είναι η φετινή με τη Σίτι, η οποία είχε σταματήσει στα 28 ματς με την ήττα στη Σαχτάρ για το Champions League.

Σοσιεδάδ (Εουσέμπιο Σακριστάν): Ρούγι, Γιορέντε, Ραούλ Νάβας, Οντριοθόλα, Κέβιν, Ιγιαραμέντι (56’ Θουμπελδία), Θουρουτούθα, Τσάμπι Πριέτο, Κανάλες, Χουάνμι (59’ Ογιαρθάμπαλ), Γουίλιαν Ζοσέ

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Βερμάλεν, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (79’ Ντιν), Ράκιτιτς, Παουλίνιο (65’ Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες (90’ Ντένις Σουάρεθ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα