Βαλένθια - Θέλτα 2-1

Gazzetta team
Βαλένθια - Θέλτα 2-1

bet365

Με γκολ των Τζάτζα και Παρέχο, η Βαλένθια λύγισε με 2-1 την Θέλτα στο Mestalla και βρίσκεται στο -2 από την κορυφή της La Liga!

Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα καθώς άφησε πίσω την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Χετάφε και μετά τη νίκη με 2-1 σε βάρος της Θέλτα, μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα [παίζει με την Βιγιαρεάλ εκτός], στους δύο βαθμούς. Στο 28' άνοιξε το σκορ ο Ιταλός επιθετικός, Σιμόνε Τζάτζα, ο οποίος έγινε έτσι μόλις ο δεύτερος από το ισπανικό πρωτάθλημα, μετά τον Λιονέλ Μέσι, που φτάνει τα 10 γκολ. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, όμως στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ένας άλλος αριστεροπόδαρος, ο Ιάγο Ασπας, ισοφάρισε σε 1-1 για την Θέλτα, η οποία έβαλε δύσκολα μέχρι το φινάλε στους γηπεδούχους. Στο 81 ' ο Νάτσο Χιλ - που είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή - κέρδισε πέναλτι για την Βαλένθια το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός, Ντάνι Παρέχο, γράφοντας το τελικό 2-1 και χαρίζοντας πολύ σημαντική νίκη στις Νυχτερίδες που συνεχίζουν να πραγματοποιούν υψηλή πτήση.

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Γκάμπριελ, Μοντόγια, Γκαγιά, Βέζο, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Αντρέας Περέιρα (89' Μακσίμοβιτς), Σολέρ (61' Νάτσο Χιλ), Τζάτζα, Ροδρίγο (66' Σάντι Μίνα).

Θέλτα (Ουνθουέ): Μπλάνκο, Καμπράλ (84' Γκουιντέτι), Μάγιο, Φοντάς, Βας, Ερνάντες, Λομπότκα, Ιάγο Ασπας, Σίστο (82' Εμρέ Μορ), Μάξι Γκόμες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα