Λεγανές - Βιγιαρεάλ 3-1

Δημήτρης Ρούσσος
Λεγανές - Βιγιαρεάλ 3-1

bet365

H Βιγιαρεάλ πήρε το προβάδισμα, όμως η Λεγανές αντέδρασε υπέροχα και ψυχωμένα και με πρωταγωνιστή τον Ελ Ζάρ, που σκόραρε στο 82’ και στο 93’ ανέτρεψε το σκορ, πήρε «νίκη-ανάσα» μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες κι ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας! Δίχως νίκη για τρίτο παιχνίδι για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Καθεμιά από τις δυο ομάδες έψαχνε τη νίκη για τους δικούς της λόγους, αφού αμφότερες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που τα κατάφεραν, κρατώντας σοβαρή εικόνα ως το τέλος, διατηρώντας την ψυχραιμία τους μετά το 0-1 του Ράμπα (60’) κι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι θριαμβευτικά, επικρατώντας με 3-1 και «σπάζοντας» το αρνητικό σερί που τους ακολουθούσε.

Η Βιγιαρεάλ πήρε εξαρχής το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, με τον Μπακαμπού (6’) και τον Μπάκα (8’) να δοκιμάζουν την ετοιμότητα του Κελάρ. Ως το τέλος του ημιχρόνου το «κίτρινο υποβρύχιο» διατηρούσε τον έλεγχο, έχοντας την κατοχή (58%) και πιέζοντας, αλλά αδυνατώντας να δημιουργήσουν κάποια σπουδαία ευκαιρία. Ο Μπάκα αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Ναράγχο να παίρνει τη θέση του, όμως η Βιγιαρεάλ δεν έδειχνε να επηρεάζεται κατά τ’ άλλα.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Σαμπντόρια – Λάτσιο *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Στο δεύτερο μέρος ο Μπακαμπού έστειλε προειδοποιητικό «μήνυμα» στο 58’, όταν σούταρε χαμηλά στη γωνία του Κελάρ, που κράτησε «ζωντανή» τη Λεγανές. Δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο και δυο λεπτά αργότερα, όταν ο Ράμπα απελευθερώθηκε από την πίεση του Τριγκέρος, μπήκε στην περιοχή και τον νίκησε στο τετ α τετ, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα από τη Βαλένθια (0-1)!

Τότε ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων, που πίεσαν ασφυκτικά και κατάφεραν να ανατρέψουν ένα χαμένο, όπως φαινόταν ως τότε, παιχνίδι. Ο Αμραμπάτ μπήκε στο παιχνίδι στο 68’ και «ζωντάνεψε» όλη τη μεσαία γραμμή της Λεγανές, που με όπλο την καλή κυκλοφορία έκλεισε στα καρέ τη Βιγιαρεάλ. Στο 72’ ο Μαροκινός πάσαρε στον Ρίκο, που βρήκε στόχο από μακριά για την ισοφάριση, ενώ στο 82’ ο Ελ Ζαρ πήρε το «όπλο» του και σκόραρε με όμορφη ατομική προσπάθεια μέσα από την περιοχή για την ανατροπή (2-1)! Ήδη οι οπαδοί των Μαδριλένων πανηγύριζαν, πριν έρθει ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος να δώσει διαστάσεις θριάμβου (3-1) στην τελευταία φάση του αγώνα, με γκολ μετά από όμορφη προσπάθεια του Άμραμπατ.

Οι ενδεκάδες:

Λεγκανές (Ασιέρ Γκαριτάνο): Κουελάρ, Τίτο, Μπουστίντσα, Ρίκο, Γκαρσία, Γκάμπριελ, Πέρες, Στζιμανόφσκι (68’ Άμραμπατ), Εράσο (84’ Μοράν), Ελ Ζαρ, Μπεβό (78’ Ναράνχο)

Βιγιαρεάλ (Χαβιέρ Καγιέχα Ρεβίγια): Μπαρμπόσα, Γασπάρ, Μπονέρα, Άλβαρο, Μαρίν (88’ Τσούκα), Ερνάντες, Ράμπα (77’ Γκονζάλες), Τριγκέρος, Φορμάλς, Μπακαμπού, Μπάκα (35’ Σοριάνο)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα