Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2: «Απόδραση» και ξανά στην τετράδα (vid)

Saul

bet365

Με γκολ του Σαούλ Νίγκεθ στο 87’, η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Βιγιαρεάλ (2-1) και επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της La Liga, αφήνοντας εκτός αυτής την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στην πρώτη τετράδα της La Liga επέστρεψε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ροχιμπλάνκος εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Αθλέτικ Μπιλμπάο από την Ρεάλ και, με το ζόρικο 2-1 επί της Βιγιαρεάλ στο «Εστάδιο ντε λα Θεράμικα», επανήλθαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Εκτός από τους γηπεδούχους λόγω τιμωρίας οι μπακ Κίκο Φεμενία (δεξιά) και Αλμπέρτο Μορένο (αριστερά), με Γιέρσον Μοσκέρα και Χόρχε Κουένκα να ξεκινούν στα άκρα της άμυνας, αφού ο Χουάν Φόιθ παρέμεινε εκτός λόγω τραυματισμού και ο Αλφόνσο Πεδράθα έμεινε καταρχήν στον πάγκο, αφού προερχόταν και αυτός από τραυματισμό. Παρών και πάλι ο κεντρικός αμυντικός Ραούλ Αλμπιόλ.

Απουσίες στα μετόπισθεν και για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, με τιμωρημένο τον Ναουέλ Μολίνα και τραυματία τον Μάριο Ερμόσο, με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ να είναι επίσης απών λόγω τιμωρίας από την μεσαία γραμμή, τον Χοσέ Μαρία Χιμένες να επιστρέφει από απουσία ενός μηνός λόγω τραυματισμού κατευθείαν στην ενδεκάδα και τον Πάμπλο Μάριος να ξεκινάει στα χαφ.

Ο Βίτσελ πληγώνει την Βιγιαρεάλ

Ιδανικό το ξεκίνημα για τους Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι άγγιξαν το 0-1 στο έβδομο λεπτό σε τετ - α - τετ του Σαμουέλ Λίνο που έβγαλε με το πόδι ο Φίλιπ Γιόργκενσεν, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ δύο λεπτά αργότερα.

Εκτέλεση κόρνερ του Ροντρίγκο Ρικέλμε, κεφαλιά του Άξελ Βίτσελ σχεδόν με την πλάτη στο τέρμα και προβάδισμα για την Ατλέτικο, με το δεύτερο γκολ του Βέλγου στη La Liga, αμφότερα εις βάρος του Κίτρινου Υποβρυχίου.

Ευκαιρία του Μέμφις Ντεπάι σχεδόν αμέσως για το 0-2, απάντηση με συρτή σέντρα - φαρμάκι του Γκονσάλο Γκέντες που έδιωξε ο Βίτσελ (με διαφορά ο κορυφαίος της άμυνας της Ατλέτικο φέτος), με τους φιλοξενούμενους να είναι ανώτεροι και να χάνουν νέα, σπουδαία ευκαιρία με τον Μάρκος Γιορέντε.

Ο Βίτσελ έδιωξε εκ νέου την μπάλα μέσα στην περιοχή προτού η Βιγιαρεάλ γίνει επικίνδυνη, κάτι που κατάφερε στη συνέχεια με σουτ άουτ του Ζεράρ Μορένο, ο οποίος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, μαζί με τον Μοσκέρα, πριν από την ανάπαυλα, με τον Ρικέλμε να έχει δύο καλές φάσεις για λογαριασμό της Ατλέτικο.

Απάντηση του Σόρλοθ...

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν με καλή δυναμική το πρώτο ημίχρονο και ξεκίνησαν ακόμα καλύτερα το δεύτερο, αφού έφτασαν σε ισοφάριση στο 49’ και ενώ ο Σιμεόνε άλλαξε την διάταξη και την έκανε πιο αμυντική, βγάζοντας τον Ρικέλμε για να βάλει στην θέση του τον Στέφαν Σάβιτς.

Απώλεια μπάλας του Κόκε λίγο έξω από την περιοχή, ο Ζεράρ την γυρίζει στον Αλεξάντερ Σόρλοθ και ο Νορβηγός, με διαγώνιο σουτ, αιφνιδιάζει τον Γιάν Όμπλακ για να σημειώσει το 14ο φετινό του γκολ.

Λίγο πριν από την συμπλήρωση του 70ού λεπτού, Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ και Σιμεόνε έκαναν έξι συνολικά αλλαγές (τρεις έκαστος), αναζητώντας και το «κλικ» που θα οδηγούσε εκατέρωθεν την κάθε ομάδα στη νίκη.

...«χρυσή» αλλαγή και λυτρωτής ο Σαούλ

Εν τέλει, τέτοια πολύτιμη αλλαγή αποδείχθηκε ο Σαούλ Νίγκερ. Ο έμπειρος μέσος μπήκε αλλαγή στο 84’ αντί του Μπάριος και, τρία λεπτά αργότερα, μετά από ωραίο συνδυασμο των Άνχελ Κορέα και Θέσαρ Αθπιλικουέτα (αμφότεροι επίσης μπήκαν ως αλλαγή), πλάσαρε άψογα τον Γιόργκενσεν για το 1-2.

Είχαν προηγηθεί μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με κορυφαίες ένα πλασέ άουτ του Ντάνι Παρέχο από ιδανική θέση και μια κεφαλιά του Άλβαρο Μοράτα που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Με τη νίκη αυτή, την οποία παραλίγο να αποτρέψει μια σέντρα - σουτ του Μπερτράν Τραορέ που έφυγε ελάχιστα άουτ, η Ατλέτικο άφησε στην πέμπτη θέση την Αθλέτικ Μπιλμπάο και επέστρεψε στην τετράδα, στο +2 από τα Λιοντάρια και στο -7 από την τρίτη Τζιρόνα, την οποία θα υποδεχθεί στο «Μετροπολιτάνο» την επόμενη αγωνιστική (Σάββατο 13/04, 15:00).

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ): Γιόργκενσεν - Μοσκέρα, Αλμπιόλ (81’ Πεδράθα), Μαντί, Κουένκα - Καπουέ (66’ Κομεσάνια), Ντάνι Παρέχο, Κοκελάν (66’ Άλεξ Μπαένα) - Ζεράρ Μορένο (81’ Τραορέ), Σόρλοθ, Γκονσάλο Γκέντες (70’ Μοράλες).

Ατλέτικο Μαδίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ - Χιμένες, Βίτσελ (66’ Αθπιλικουέτα), Ρεϊνίλντο - Γιορέντε, Κόκε, Μπάριος (84’ Σαούλ), Λίνο - Γκριεζμάν (66’ Κορέα), Ντεπάι (66’ Μοράτα), Ρικέλμε (46’ Σάβιτς).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα