Μπαρτσελόνα - Θέλτα 2-2

Δημήτρης Ρούσσος
Μπαρτσελόνα - Θέλτα 2-2

bet365

Η Θέλτα έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της με τον Άσπας (20'), ο Μέσι (22') και ο Σουάρες (62') έδειξαν πως αποκαθιστούν την τάξη, αλλά ο Γκόμεθ (70') ισοφάρισε σε 2-2, οδηγώντας τους Γαλιθιάνους σε μεγάλη επιτυχία μέσα στο Καμπ Νόου! Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τη Μπαρτσελόνα, κακώς ακυρώθηκε γκολ του Σουάρες.

Εξαρχής φάνηκε πως το απόγευμα μόνο εύκολο δεν θα ήταν για τους Καταλανούς του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Θέλτα εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη έτοιμη να δείξει τις αρετές και το σχέδιο της να «χτυπήσε» τις αδυναμίες της αμυντικής γραμμής της Μπαρτσελόνα κι έκανε «διάνα», εκθέτοντας τον Πικέ, τον Ουμτιτί και συνολικά τη λειτουργία της. Το τελικό 2-2 ήταν πανάξιο για τους παίκτες του Ουνθούε, που είχαν εξαιρετική απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα έπιασε για λίγο μόνο τα «στάνταρ» της και πλέον δίνει τη δυνατότητα στους διώκτες της να την πλησιάσουν.

Η Θέλτα είχε την ατυχία να δει τον Σέρχι Γκόμεθ να παθαίνει εξάρθρωση ώμου, σε μια κόντρα με τον Σουάρες, μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Καμπράλ τον αντικατέστησε, αλλά η αλλαγή στα πλάνα ουδόλως επηρέασε την εικόνα των παικτών του Ουνθούε, που κυριάρχησαν στο πρώτο 20λεπτο στον αγωνιστικό χώρο.

Με εξαιρετική κυκλοφορία και πολλά κλεψίματα, η Θέλτα έκανε σταθερά αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Τερ Στέγκεν. Στο 13' ο Βας έκανε όμορφη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, αλλά στο 20’ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματική, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Άσπας!

Ο Ισπανός εξέθεσε τον Πικέ και την άμυνα της Μπαρτσελόνα, σπάζοντας το οφσάιντ και μπαίνοντας στην περιοχή. Εκεί γύρισε για τον Γκόμεθ, που πλάσαρε για να αποκρούσει ο Τερ Στέγκεν εξ επαφής εντυπωσιακά. Στο ριμπάουντ όμως ο Άσπας ήταν εκεί για να σκοράρει με το κεφάλι σε κενή εστία, «παγώνοντας» το Καμπ Νόου και εδραιώνοντας την κυριαρχία της Θέλτα σε αυτό!

Δυστυχώς για τους Γαλιθιάνους όμως, η όποια καλή εικόνα σταμάτησε εκεί, αφού είχε έρθει η ώρα του «συνήθους υπόπτου», Λίο Μέσι. Ο Αργεντινός… επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πανηγυρίσουν μόλις 2’, αφού στο 22’ δεν αστόχησε από κοντά, όταν η μπάλα «στρώθηκε» μπροστά του στη μικρή περιοχή μετά τις κόντρες στην προσπάθεια του Παουλίνιο να βρει τον Σουάρες. Έτσι, με πλασέ έφερε ισορροπία στον αγώνα και σηματοδότησε τη «μεταμόρφωση» των «μπλαουγκράνα».

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν άφησαν περιθώρια στη Θέλτα να κάνει το παιχνίδι της. Ο Σουάρες σκόραρε στο 25’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ στο 31’ ο Μέσι είχε δοκάρι, στο σουτ του από αρκετά πλάγια αριστερά στην περιοχή του Ρουμπέν. Στο 37’ ο Ράκιτιτς σέντραρε, ο Παουλίνιο πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, όμως ο Ρούμπεν απέκρουσε εντυπωσιακά. Συνολικά η κυριαρχία της Μπάρτσα αποτυπώνεται στην κατοχή (65-35), στις τελικές (9) και συνολικά στον τρόπο με τον οποίο είχε απομακρύνει τους Γαλιθιάνους από την εστία του Τερ Στέγκεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, όπως και στο πρώτο, αλλά είδαν τους γηπεδούχους να σκοράρουν. Αφού ο Βαλβέρδε απέσυρε τον κακό Ινιέστα, βάζοντας τον Ντένις Σουάρεθ (54’) και μετά τη χαμένη ευκαιρία του Παουλίνιο (48’), ο Σουάρες σκόραρε για πέμπτη φορά φέτος (62’), μετά από ασίστ του Ζόρντι Άλμπα από αριστερά, ανατρέποντας το σκορ.

Ο Μέσι είδε τον Ρουμπέν να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του στο 64’ και στο 70’ ο Γκόμεθ «τιμώρησε» την αστοχία των Καταλανών! Ο Άσπας ξεπέρασε στο τρέξιμο τον Ουμτιτί, που σταμάτησε στα μισά λόγω τραυματισμού, μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον 21χρονο Ουρουγουανό, που ισοφάρισε σε 2-2 και φέρνοντας ξανά «σύννεφα» πάνω από το Καμπ Νόου!

Ο Πικέ (75’ δοκάρι), ο Μέσι (85’) και ο Αλκάθερ (93') δεν πρόσθεσαν κάτι άλλο στον φωτεινό πίνακα, που το τελικό σφύριγμα τον βρήκε να αναγράφει 2-2, στη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της πολύ προβληματικής αμυντικά Μπαρτσελόνα, απέναντι στη θαρραλέα Θέλτα, που πήρε την πρώτη της εκτός ισοπαλία στη σεζόν!

* Ο Ιάγκο Άσπας σκόραρε για 4η φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια απέναντι στη Μπαρτσελόνα, τρεις φορές στο Μπαλαΐδος και μια στο Καμπ Νόου.

*Με το γκολ του, ο Μέσι έφτασε τα 4 (σ.σ ισάριθμες ασίστ) στα τελευταία τρία παιχνίδια με τη Θέλτα στο Καμπ Νόου!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί (72’ Βερμάελεν), Σέρτζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Παουλίνιο, Ράκιτιτς (79’ Αλκάθερ), Ινιέστα (53’ Ντένις Σουάρεθ), Σουάρες, Μέσι

ΘΕΛΤΑ (Χουάν Κάρλος Ουνθουέ): Ρούμπεν, Βας, Σέρτζι Γκόμεζ (4’ Καμπράλ), Φοντάς, Μάγιο, Λομπότκα, Χοθάμπεντ (84’ Ερνάντεθ), Μέντεθ (63’ Ρονγκάλια), Άσπας, Σίστο, Γκόμεζ

 

LA LIGA Τελευταία Νέα