Χιρόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Χιρόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

bet365

Η Χιρόνα, με ανατροπή στη μεγαλύτερη νίκη (2-1) της ιστορίας της (+2 δοκάρια), ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας της Μπαρτσελόνα, αφήνοντας την κακή Ρεάλ στο -8 από την κορυφή.

Υπήρχαν φόβοι για συλλαλητήριο υπέρ της ανεξαρτησίας, καθώς η Ρεάλ εκπροσωπεί όσο καμία άλλη την κεντρική ιδέα της Ισπανίας. Τελικά δεν συνέβη τίποτα εκτός του «Μοντιλίβι». Ολα τα σπουδαία έμελλαν να γίνουν πράξη στο χορτάρι. Εκεί, η Χιρόνα έκανε την απίθανη ανατροπή και με το 2-1 επί της Ρεάλ πέτυχε την πιο τρανή νίκη της ιστορίας της, καθώς είναι και πρωτάρα στη La Liga. Ταυτόχρονα, ηθελημένα ή μη, έδωσε τη βοήθεια στη... συμπατριώτισσα Μπαρτσελόνα, που απολαμβάνει από τώρα ψήφο εμπιστοσύνης τίτλου στο +8.

Οι Μαδριλένοι έκαναν τη χειρότερη εμφάνισή τους εδώ και πολύ καιρό και όχι μόνο για φέτος. Από το ξεκίνημα ήταν χάλια και υπήρχαν στιγμές που το πάλευε μόνος του ο Ισκο, ενώ και η άμυνα πελαγοδρομούσε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 11' είχαν δοκάρι σε σουτ του Μαφέο. Στη συνέχεια της φάσης όμως έγινε το 0-1. Ο Κριστιάνο σούταρε, ο Μπόνο απέκρουσε και στην επαναφορά εύκολα πλάσαρε ο Ισκο.

Στο 35' ήρθε και δεύτερο δοκάρι για τους Καταλανούς, με την προς τα πίσω κεφαλιά του Πόρτου να χτυπάει στο αριστερό σίδερο. Δεν θα μπορούσε να είναι διαρκώς τυχερός ωστόσο, ο Κασίγια, που μετά από κακή συμπεριφορά της άμυνάς του και ντρίμπλα του Στουάνι στον Νάτσο, δέχτηκε την ισοφάριση. Και σα να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή. Στο σουτ του Μαφέο ο Πόρτου σκόραρε με τακουνάκι, αλλά δεν θα έπρεπε να μετρήσει, επειδή ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ.

Ενώ όμως υπήρχε τόσος χρόνος, οι Μαδριλένοι δεν βρήκαν καμία αντίδραση και μεγάλη φάση για να απαντήσουν. Χωρίς νεύρο και φαντασία, θα μπορούσαν εκείνοι να δεχτούν τρίτο, με τον Στουάνι (67') για λίγο να μην σκοράρει. Το φινάλε βρήκε τους πρωταθλητές να χάνουν από πρωτ΄'αρα της κατηγορίας για πρώτη φορά από το 1990 (Ρεάλ Μπούργος) και να έχουν προβληματική εικόνα, πετώντας ήδη 10 από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς.

* Τέλος στο σερί 13 σερί νικών εκτός έδρα που ήταν και το κορυφαίο στην ιστορία της La Liga!

Χιρόνα (Πάμπλο Ματσίν): Μπόνο, Περνάρντο, Χουάνπε, Μουνιέσα, Αντάι, Μαφέο, Γκρανέλ, Πονς, Μπόρχα (75' Τιμόρ), Πόρτου (82' Καγιόμπε), Στουάνι (89' Μοχίκα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Βαράν (46' Νάτσο), Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο (67' Λούκας Βάθκεθ), Ασράφ (67' Ασένσιο), Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ισκο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα