Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Μάλαγα 2-0

bet365

Αδικία στο 1-0, ανωτερότητα στο ματς και η Μπαρτσελόνα καθάρισε 2-0 τη Μάλαγα του Μίτσελ, για να απομακρυνθεί σημαντικά από τη Ρεάλ, που έχει αγώνα λιγότερο.

Πέρσι ήταν εκείνη στο φινάλε που της έβαλε φρένο στις πιθανότητες τίτλου. Γενικότερα όμως η Μάλαγα στις έξι τελευταίες συναντήσεις με την Μπαρτσελόνα, της έβαζε δύσκολα, κρατώντας μία απρόβλεπτη ισορροπία (2-2-2). Αυτή τη φορά όμως υποτάχθηκε εύκολα 2-0 και επέτρεψε στους νικητές να παραμείνουν στο +4 από την εντυπωσιακή 2η Βαλένθια που τους καταδιώκει, αλλά και ν’ ανέβουν στο +8 από τη Ρεάλ που παίζει Κυριακή βράδυ.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το 1-0 δεν έπρεπε να έχει μετρήσει. Στο 2’ στη σ΄ντρα του Ντιν, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ, πριν φτάσει στον Ντεουλοφέου, που σκόραρε με ωραίο τακουνάκι. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, επειδή η Μάλαγα είχε ταμπουρωθεί, απλά για να μην φάει πολλά. Η Μπάρτσα είχε συνεργασίες, αλλά δεν έβγαζε τελικές.

Οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη μπήκαν λίγο καλύτερα, μα ο Μέσι μοίρασε στον Ινιέστα (56’) κι εκείνος με τη βοήθεια του ποδιού του Ροσάλες έγραψε το 2-0. Από εκεί και μετά ανέλαβε ο Λουίς Σουάρες για να χάσει δύο απίθανες ευκαιρίες (60’, 74’), επιβεβαιώνοντας το φετινό ντεφορμάρισμά του στην τελική προσπάθεια. Το φινάλε βρήκε χαλαρά τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στις επιτυχίες μετά το διάλειμμά στην Ατλέτικο και τη Μάλαγα να ξεμένει με ένα βαθμό σε εννέα αγωνιστικές στο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της στη La Liga.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Ντιν, Μπουσκέτς (76' Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Ινιέστα, Ντεουλοφέου (71' Σεμέδο), Μέσι, Λουίς Σουάρες (84’ Πάκο Αλκάθερ)

Μάλαγα (Μίτσελ): Πριέτο, Μπεζ, Ερνάντεθ, Ροσάλες, Χουάν Κάρλος, Αντριάν, Ρολόν (66’ Τσεκίνι), Ρολάν (46’ Χουάνπι), Κέκο, Τσόρι Κάστρο, Πενιαράντα (71’ Μπόρχα Μπαστόν).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα