Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-4: Τεσσάρα και λίγο πιο κοντά στο 36ο (vid)

bet365

Με δύο γκολ του Βινίσιους Ζούνιορ και από ένα των Ντάνι Καρβαχάλ και Μπραΐμ Ντίαθ, η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε άνετα από την Παμπλόνα (4-2 την Οσασούνα) και οδεύει ολοταχώς προς ένα ακόμα πρωτάθλημα – Ανάσα για την Μαγιόρκα (1-0 την Γρανάδα).

Το 36ο πρωτάθλημα δεν μπορεί να περιμένει. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να αφοσιωθεί στην τιτανομαχία της με την Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League και φροντίζει να «καθαρίζει» τον εγχώριο τίτλο, ούσα πλέον στο +10 από την δεύτερη Τζιρόνα (με ματς περισσότερο), μετά το επιβλητικό 4-2 επί της Οσασούνα στην Παμπλόνα.

Με αρκετές απουσίες ο Χαγκόμπα Αρασάτε, αφού δεν υπολογίζει λόγω τραυματισμού τους Νταβίντ Γκαρθία, Αϊμάρ Ορόθ, Ρουμπέν Γκαρθία και Κίκε Μπάρχα, έχοντας όμως στην διάθεσή του τον φορμαρισμένο Άντε Μπούντιμιρ.

Ο τιμωρημένος Τζουντ Μπέλινγκχαμ έδωσε και πάλι την θέση του στον Μπραΐμ Ντίαθ, με τον Κάρλο Αντσελότι να μην υπολογίζει και τον Ντάνι Θεμπάγιος, ενώ Τιμπό Κουρτουά και Έντερ Μιλιτάο βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.

«Τρελό» ξεκίνημα και γκολάρα του Καρβαχάλ

Το ματς ξεκίνησε με τρελό ρυθμό και δύο γκολ στο πρώτο… επτάλεπτο! Ο Αλεχάντρο Κατένα κάνει λάθος στο κοντρόλ υπό την πίεση του Βινίσιους Ζούνιορ που… καραδοκούσε, ο Βραζιλιάνος του κλέβει την μπάλα και φεύγει μόνος του προς την αντίπαλη περιοχή, νικώντας τον Σέρχιο Ερέρα για το 0-1 (4’).

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε τρία λεπτά, όσα χρειάστηκε ο Μπούντιμιρ για να σημειώσει το 15ο του γκολ στο πρωτάθλημα, με κοντινό σουτ ύστερα από γύρισμα του Χόρχε Εράντο σε κόρνερ των γηπεδούχων.

Προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Βινίσιους άγγιξε και δεύτερο γκολ, αποτυγχάνοντας να νικήσει σε νέο τετ – α – τετ τον Ερέρα, ύστερα από καταπληκτική μπαλιά του Αντόνιο Ρούντιγκερ στον κενό χώρο.

Ερέρα και Αντρέι Λούνιν είπαν «όχι» σε Ροντρίγκο και Χεσούς Αρέσο αντίστοιχα, προτού η Ρεάλ σημειώσει δεύτερο, καταπληκτικό γκολ. Γέμισμα του Μπραΐμ Ντίαθ στην περιοχή, ο Φεδερίκο Βαλβέρδε με γυρισμένη την πλάτη προς την περιοχή γυρίζει την μπάλα και ο επερχόμενος Ντάνι Καρβαχάλ, με ωραίο πλασέ με το εξωτερικό, δίνει και πάλι προβάδισμα στην Βασίλισσα (18’), φτάνοντας στα πέντε γκολ σε μια σεζόν, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η Οσασούνα δεν τα παράτησε, έψαξε εκ νέου την ισοφάριση, με την Ρεάλ να αγγίζει το τρίτο γκολ με τον Βινίσιους και τον Χοσέ Αρνάιθ να υποχρεώνει τον Λούνιν σε δύσκολη απόκρουση και τον Βαλβέρδε να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σέντρα – σουτ που κόντραρε πάνω στον Γιόχαν Μοχίκα.

Σε μια παρεξήγηση στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Βινίσιους γέλασε ειρωνικά μπροστά στον διαιτητή, είδε κίτρινη κάρτα και θα χάσει λόγω τιμωρίας το επόμενο ματς πρωταθλήματος με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (Κυριακή 31/03, 22:00), όπερ σημαίνει ότι δεν θα ξαναπαίξει με την Ρεάλ μέχρι την πρώτη κόντρα με την Μάντσεστερ Σίτι (Τρίτη 09/04, 22:00), αφού ακολουθεί η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

«Καθάρισαν» Μπραΐμ και Βινίσιους

Πολλά φάουλ και καθόλου ρυθμός στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους και… σεμνή τελετή τέλος στο 61’, με τον Βαλβέρδε να κερδίζει ενάερια μονομαχία, την μπάλα να καταλήγει στον Μπραΐμ Ντίαθ, ο οποίος έφυγε προς την περιοχή, νίκησε τον Ερέρα και έκανε το 1-3.

Ο Μπραΐμ, ο οποίος απασχόλησε τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφασή του να παίξει με την εθνική ομάδα του Μαρόκου αντί γι’ αυτή της Ισπανίας, έφτασε αισίως τα εννέα γκολ φέτος, όντας μια πολύτιμή λύση για τον Αντσελότι.

Προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η Οσασούνα, η Ρεάλ της κατάφερε και τέταρτο πλήγμα (64’), με δημιουργό και πάλι τον Βαλβέρδε και εκτελεστή τον Βινίσιους, ο οποίος σημείωσε το δεύτερό του γκολ με εξαιρετικό, κοντινό πλασέ.

Το δέκατο νταμπλ του «Βίνι» με την Ρεάλ (έχει και δύο χατ – τρικ) έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, με τους δύο προπονητές να κάνουν όλες τις αλλαγές τους και τον Λούκας Βάθκεθ να σκοράρει από θέση οφσάιντ, με το γκολ να ακυρώνεται ορθά.

Ο Ίκερ Μουνιόθ με σουτ που πέρασε μέσα από τα πόδια του Λούνιν σημείωσε το δεύτερο της Οσασούνα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και, στο φινάλε, ο Αρντά Γκιουλέρ άγγιξε το γκολ της φετινής La Liga με σουτ από το κέντρο, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οσασούνα (Χαγκόμπα Αρασάτε): Ερέρα – Ουνάι Γκαρθία, Κατένα (70’ Ίκερ Μουνιόθ), Εράντο (79’ Κρουθ) – Αρέσο, Μονκαγιόλα, Λούκας Τορό, Μόι Γκόμεθ (70’ Πάμπλο Ιμπάνιεθ), Μοχίκα – Αρνάιθ (69’ Ρουμπέν Γκαρθία), Μπούντιμιρ (70’ Ραούλ Γκαρθία).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Ρούντιγκερ, Μεντί (85’ Φραν Γκαρθία) – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (72’ Νάτσο), Κρόος (77’ Λούκας Βάθκεθ) – Μπραΐμ Ντίαθ (72’ Μόντριτς), Ροντρίγκο, Βινίσιους Ζούνιορ (85’ Γκιουλέρ).

Βήμα παραμονής της Μαγιόρκα

Σε 21 ημέρες, η Μαγιόρκα δίνει το πιο σημαντικό παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας της, αφού θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας (Σάββατο 06/04, 23:00).

Μέχρι το μεγάλο ραντεβού με τα Λιοντάρια, όμως, η ομάδα των Βαλεαρίδων Νήσων θέλει ει δυνατόν να έχει αγκαλιάσει την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, έχοντας κάνει ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με άπιαστη κεφαλιά του Αντόνιο Ραΐγιο πέντε λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90, λύγισε στο «Σον Μόις» την προτελευταία (και καταδικασμένη;) Γρανάδα με 1-0 και ανέβασε στους οκτώ βαθμούς την απόστασή της από την ζώνη του υποβιβασμού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα