Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-0: Ο Βαλβέρδε της έκοψε την φόρα (vid)

bet365

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 0-0 με την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο και παρέμεινε στην τρίτη θέση της La Liga και στο -8 από την Ρεάλ Μαδρίτης – Ισχυρό πλήγμα για τους Μπλαουγκράνα οι τραυματισμοί των Φρένκι Ντε Γιονγκ και Πέδρι.

Στο «Σαν Μαμές», στο γήπεδο όπου αποχαιρέτησε φέτος το Κύπελλο με ήττα 4-2 στην παράταση, η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε επί της ουσίας και τις (όποιες) ελπίδες είχε να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Σε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, οι Μπλαουγκράνα έμειναν στο 0-0 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και παρέμειναν στην τρίτη θέση της La Liga, στο -1 από την δεύτερη Τζιρόνα και στο -8 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, έχασαν με τραυματισμό δύο πολύτιμα εργαλεία όπως ο Φρένκι Ντε Γιονγκ και ο Πέδρι, λίγες ημέρες πριν από την ρεβάνς με τη Νάπολι για τους «16» του Champions League (Τρίτη 12/03, 22:00).

Εκτός λόγω τιμωρίας ο κεντρικός αμυντικός Ντάνι Βιβιάν και ο εξτρέμ Νίκο Γουίλιαμς, αμφότεροι πολύτιμοι για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ξεκίνησε Γεράι Άλβαρεθ και Άλεξ Μπερενγκέρ αντίστοιχα, κάνοντας συνολικά επτά (!) αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον δεύτερο, θριαμβευτικό ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σταθερά σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Αντρέας Κρίστενσεν από τον Τσάβι, ο οποίος άφησε στον πάγκο Λαμίν Γιαμάλ, Ζοάο Φέλιξ και Βίτορ Ρόκε, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικές στο δεύτερο ημίχρονο.

Νοκ άουτ Ντε Γιονγκ και Πέδρι!

Κλασική πίεση ψηλά των γηπεδούχων από την αρχή, παραδοσιακή καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους, με τον Κρίστενσεν να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με κεφαλιά άουτ στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Ιλκάι Γκιντογκάν.

Σταδιακά, η Αθλέτικ ανέβασε στροφές, με την αγωνιστική ένταση της Μπάρτσα να μειώνεται και να δέχεται ισχυρό πλήγμα στο 26’, όταν ο Φρένκι Ντε Γιονγκ αποχώρησε τραυματίας, αφού του γύρισε άσχημα ο δεξιός αστράγαλος ύστερα από πτώση μετά από εναέρια διεκδίκηση της μπάλας. Την θέση του Ολλανδού πήρε ο Φερμίν Λόπεθ, ο οποίος προωθήθηκε σε ρόλο άτυπου αριστερού εξτρέμ, με τον Πέδρι να οπισθοχωρεί στα χαφ.

Στο 31ο λεπτό, ο Ζοάο Κανσέλο άγγιξε το γκολ της χρονιάς στην La Liga, όταν μετά από απόκρουση του Ουνάι Σιμόν σε τετ – α – τετ με τον Φερμίν Λόπεθ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πορτογάλος μπακ – χαφ με πλασέ λίγο μπροστά από την σέντρα υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Αθλέτικ και τον Γεράι να διώξουν όπως όπως την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Η Αθλέτικ, άφαντη επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, είχε μια υποψία ευκαιρίας στο 37’, όταν ο Ρόναλντ Αραούχο έκοψε τελευταία στιγμή την μπάλα σε συρτή σέντρα του Μπερενγκέρ, προτού αυτή φτάσει στον Ινιάκι Γουίλιαμς, προκειμένου αυτός να σκοράρει εξ’ επαφής στην μικρή περιοχή.

Για τους Μπλαουγκράνα, σαν να μην έφτανε ο τραυματισμός του Ντε Γιονγκ, τραυματίστηκε (ξανά) και ο Πέδρι, με τον Λαμίν Γιαμάλ να παίρνει την θέση του, τον Ραφίνια να μεταφέρεται στα αριστερά της επίθεσης και τον Φερμίν Λόπεθ να οπισθοχωρεί στην μεσαία γραμμή.

Αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο μηδέν

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο κεφάτοι στο δεύτερο μέρος και, με μπροστά τον Ινιάκι Γουίλιαμς, πλησίασαν την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον 17χρονο (πολλά υποσχόμενο) στόπερ Πάου Κουμπαρσί να είναι (σχεδόν) παντού για να αποτρέψει τους βασκικούς κινδύνους.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, άφαντος στο πρώτο 45λεπτο, βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ λίγο πριν από την συμπλήρωση της πρώτης ώρας, αλλά ο Αϊτόρ Παρέδες τον πρόλαβε προτού «εκτελέσει» τον Ουνάι Σιμόν.

Το τελευταίο ημίωρο, με τις συνεχείς αλλαγές, επί της ουσίας περίσσευε, με τις καλές ευκαιρίες να λάμπουν δια της απουσίας τους, με εξαίρεση μια κεφαλιά άουτ του Ντάνι Γκαρθία, εντελώς μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σιμόν – Πράδος (80’ Ντε Μάρκος), Γεράι, Παρέδες, Ιμανόλ Γκαρθία – Ντάνι Γκαρθία, Μίκελ Βέσγα (63’ Ρουίθ ντε Γκαλαρέτα) – Ινιάκι Γουίλιαμς (76’ Άντου Άρες), Ουνάι Γκόμεθ (64’ Ουνάι Σανθέτ), Άλεξ Μπερενγκέρ – Γκουρουθέτα (76’ Βιγιαλίμπρε).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί (76’ Ίνιγκο Μαρτίνεθ), Ζοάο Κανσέλο – Ντε Γιονγκ (26’ λ. τρ. Φερμίν Λόπεθ), Κρίστενσεν (76’ Οριόλ Ρομέου), Γκιντογκάν – Ραφίνια (76’ Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι, Πέδρι (45’ λ. τρ. Γιαμάλ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα