Ομόνοια: Η δίψα για το three-peat, ο απίστευτος «λαός» και ο … τελικός πριν τον τελικό

Ομόνοια: Η δίψα για το three-peat, ο απίστευτος «λαός» και ο … τελικός πριν τον τελικό

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Η Ομόνοια πήρε την πρόκριση σε τρίτο σερί τελικό Κυπέλλου, ωστόσο κοιτάζει πλέον το πρωτάθλημα, όπου και εκεί έχει τρεις «τελικούς» για να καταφέρει το μέχρι πριν ένα μήνα αδύνατο, την κατάκτηση του τίτλου.

Στόχος επετεύχθη για το «τριφύλλι» και το πράσινο οικοδόμημα δικαίως συνοδεύουν συναισθήματα ανείπωτης χαράς και μεγάλης περηφάνειας. Είναι για 3η διαδοχική χρόνια στο μεγάλο ραντεβού, στην τελευταία παράσταση της χρονιάς. Και στις 18 Μαΐου, η Ομόνοια Λευκωσίας, των 16 τροπαίων στην 24η παρουσία σε τελικό, θα τα δώσει όλα για να διατηρήσει τα σκήπτρα, κάνοντας το theee peat.

Μεγάλο επίτευγμα με το καλό, υπάρχει όμως ακόμη ένα 30αήμερο και οι «τριφυλλοφόροι»,έχουν ενώπιον τους τρεις ακόμη «τελικούς», μέχρι τον μεγάλο τελικό. Και ειδικά την Κυριακή με την ΑΕΚ, τυχόν νέα επιτυχία σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο ματς θα βάλει την ομάδα πλέον ακόμα πιο δυνατά στη μάχη και του επίζηλου τίτλου. Που πριν την έλευση Αναστασίου, αν μιλάγαμε για κάτι τέτοιο, θα μας είχαν κάνει εισαγωγή… σε ψυχιατρική κλινική.

Με άψογη διαχείριση

Στα του χθεσινού ματς, δεν χρειάζεται να κάνουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις. Είναι αλήθεια ότι το εισιτήριο για τον τελικό σφραγίστηκε επί το εμφατικό 3-0 στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ». Και χθες έγινε άψογη διαχείριση αυτού του αποτελέσματος αφενός και αφετέρου διαχείριση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Η προσέγγιση του παιχνιδιού από προπονητή και παίκτες ήταν τέτοια που δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλο να ελπίζει στην ανατροπή, ενώ και ο κόσμος της Ομόνοιας, που ήταν συγκλονιστικός με παλμό, 12 και πλέον χιλιάδες, δεν αγχώθηκε καθόλου. Τουναντίον όταν χρειάστηκε συμμετείχε στην εξίσωση. Αναγκάζοντας τον κόουτς Σπιλέφσκι να υποκλιθεί, με μία δήλωση που τον τιμά ιδιαιτέρως.

Το 4ο clean sheet του Ουζόχο και ο «βιονικός» Μπασιρού

Ατομικά, ο Ουζόχο με το που επέστρεψε μετρά 4ο σερί clean sheet, κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα. Ο Μπασιρού, προϊόντος του χρόνου είναι όλο και καλύτερος και ειδικά χθες ήταν εξαιρετικός, χωρίς υπερβολή «κατάπιε» μόνος του τα χαφ του Άρη και δείχνει την κατάλληλη στιγμή να είναι στο pick του. Κούσουλος και Χάμπος σε νέο ρόλο (το είχαμε πρόβλεψη κόντρα στο ρεύμα που περίμενε Σίμιτς), στα γνωστά τους ψηλά στάνταρ και ο Μίλετιτς,ο πάντα φιλότιμος, αθλητικός και παθιασμένος. Παρά τη τεράστια ευκαιρία που απώλεσε, ο Κακουλλής και πάλι ανταποκρίθηκε στα «θέλω» του προπονητή του, εξού και ο κόσμος αναγνωρίζοντας το και πράττοντας ορθά τον καταχειροκρότησε στην αλλαγή του.

Και τώρα ο «τελικός» με ΑΕΚ

Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι ενόψει. Την Κυριακή η δοκιμασία στην «ΑΡΕΝΑ» με την ΑΕΚ, που είναι ένα βαθμό από τον ΑΠΟΕΛ και με ισχύ στη διεκδίκηση του τίτλου. Μια ομάδα με μεγάλες αρετές, εξαίρετο προπονητή και δίψα για να γράψει ιστορία. Όμως η Ομόνοια δείχνει όλο αυτό το διάστημα ικανή για όλα.

Ομάδα με μέταλλο και ικανή για όλα

Σε μια μακρά περίοδο, εν μέσω έντονης αμφισβήτησης. Ούσα μια ομάδα με μέταλλο, ποιότητα, αξιοζήλευτη ωριμότητα, με παίκτες να «γυαλίζει το μάτι τους», καθοδηγούμενοι μαεστρικά από τον κόουτς Αναστασίου. Και έστω και αν κάποιοι σημαντικοί παίκτες της όντως είναι στα «κόκκινα», λόγω των μαζωμένων σοβαρών τραυματισμών, στο σημείο αυτό, βάζεις στην άκρη κούραση και πας όντως να τα δώσεις όλα. Γιατί με ένα σπουδαίο διπλό την Κυριακή, τότε ναι θα μιλάμε για άλλα. Το μότο δεν αλλάζει, μας το υπενθύμισε χθες ο κόουτς με ανάρτηση του στα social: «Ένα βήμα τη φορά! 4 παιχνίδια για το τέλος και η Ομόνοια είναι η μοναδική ομάδα που κτυπά ρέστα σε διπλό ταμπλό!

«Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι την Κυριακή. Εκεί είναι ένας τελικός. Όσοι θα πάνε και θα έχουν αρκετά καύσιμα στο ντεπόζιτο να ανταποκριθούν. Αυτοί που είμαστε τώρα θα πάμε με το μαχαίρι στα δόντια μέχρι το τέλος», οι πολύ ορθές και καίριες επίσης, επισημάνσεις του Αρτινού κόουτς.

Και εν κατακλείδι η τελευταία του πρόταση είναι «όλα τα λεφτά»!

Κασάμα και Φαμπιάνο έχουν κάποιες πιθανότητες να προλάβουν την αποστολή του Κυριακάτικου ματς, επιστρέφει σίγουρα από ίωση ο Φράνσον, μεγάλη η απώλεια Κουλιμπαλί.

Α.Γ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα