Ομόνοια: Με το «μάτι να γυαλίζει» και τον κόσμο στην εξίσωση για τον τρίτο διαδοχικό τελικό

Ομόνοια: Με το «μάτι να γυαλίζει» και τον κόσμο στην εξίσωση για τον τρίτο διαδοχικό τελικό

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Με σημαντικό σκορ παρακαταθήκη, πολύ κόσμο και «δίψα» για τελικό, η Ομόνοια μετρά αντίστροφα για την αποψινή ρεβάνς με τον Άρη (17/4, 19:00) στα ημιτελικά του Κυπέλλου Coca Cola.

Το 0-3 του πρώτου αγώνα αποτελεί όπως και να το κάνουμε μεγάλο προβάδισμα. Αλλοίμονο όμως, αν κάποιος επαναπαυτεί και δη απέναντι στον Άρη. Οι «πράσινοι» θα χρειαστεί να παρουσιαστούν στο μέγιστο βαθμό πειθαρχημένοι, αποφασισμένοι να «τελειώσουν» τη δουλειά και να σφραγίσουν το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού της 18ης Μαϊου.

«Με το καλημέρα» να δείξει η Ομόνοια πως αυτή είναι το αφεντικό, αυτή ορίζει την τύχη του ματς και να μην επιτρέψει καν στους περσινούς πρωταθλητές με ένα γκολ να πιστέψουν ότι μπορούν για τη μεγάλη ανατροπή. Στο ποδόσφαιρο είναι νόμος να παραμένεις πάντοτε ταπεινός, με σεβασμό προς τον κάθε αντίπαλο.

Το κίνητρο είναι τεράστιο, η Ομόνοια είναι η back2back κάτοχος του θεσμού και όλοι στο πράσινο στρατόπεδο, επιθυμούν διακαώς να προκριθούν και να δώσουν το παρών τους σε 3ο σερί τελικό, με happy end.

Ο Γιάννης Αναστασίου, «μπαρουτοκαπνισμένος» και παλιά καραβάνα ων, έχει κάνει «πλύση εγκεφάλου» στους παίκτες του. Τίποτα δεν έχει κριθεί, χρειάζεται να μοχθήσουν εξίσου όπως και στο 1ο ματς, ώστε να μην αποδειχθούν ιδανικοί αυτόχειρες. Ο Άρης, ανεβασμένος στο ματς με την ΑΕΚ και με τον Σπιλέφσκι στον πάγκο, θα κατέλθει να κτυπήσει ρέστα. Ε, θα πρέπει οι «τριφυλλοφόροι» να τους... κόψουν το βήχα.! Και το «μάτι να γυαλίζει»!

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Ελλαδίτης κόουτς δεν μπορεί να υπολογίζει σε πέντε ποδοσφαιριστές. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο Φράνσον που ταλαιπωρείται από ίωση, έχοντας προστεθεί στους τραυματίες Φαμπιάνο, Λανγκ, Κασάμα και Μπεζούς. Επιστρέφει και αυξάνει τις ποιοτικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας, ο Γιάννης Κούσουλος. Με τον αρχηγό, να είναι σε θέση απόψε να διαδραματίσει καθοδηγητικό ρόλο απόψε.

Εντεκάδα με 2-3 αλλαγές

Χωρίς κανείς να είναι βέβαιος, πως ο κόουτς Αναστασίου θα προσεγγίσει το αποψινό ματς και αυτό της Κυριακής με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ενδέχεται ο 51άχρονος προπονητης να προχωρήσει σε 2-3 αλλαγές στο βασικό σχήμα συγκριτικά με το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Κούσουλος και Αλιούμ, παίρνουν φανέλα βασικού αντί των Μπασιρού και Μπέεζούς λογικά.

Κάπως έτσι, μία πιθανή 11άδα του Γιάννη Αναστασίου αναμένεται να συγκροτηθεί από τους: Ουζόχο, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου (Μίλετιτς), Χαμάς, Κούσουλο, Χάμπο, Σίμιτς, Σεμέδο, Αλιούμ, και Στεπίνσκι. Χωρίς να αποκλείεται η 3πλέτα Μπασιρού-Κούσουλου-Χάμπου στον άξονα.

Στην αποστολή και 3-4 νεαροί, ήτοι : Ουζόχο, Παπαστυλιανού, Κελεπέσιης, Ψάλτης, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο, Κακουλλής, Αλιούμ, Στεπίνσκι, Μπάκιτς, Λέτσιακς, Μπασιρού, Σίμιτς, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χαμάς, Μίλετιτς, Ανδρέου, Χαραλάμπους, Οζλέρ, Παντελή.

«Ασπίδα» ο κόσμος

Έντεκα χιλιάδες Ομονοιάτες αναμένεται να πάρουν απόψε θέση στις κερκίδες του ΓΣΠ, αποτελώντας εκ νέου τη δύναμη πυρός στο “σπίτι” τους. Θα επιδιώξει να “μπει και αυτός στην εξίσωση”, σπρώχνοντας προς την πρόκριση. Γενικότερα ο κόσμος νιώθει εκ νέου περήφανος για την ομάδα του, με μεγάλη πίστη και σε κάθε περίπτωση λέει ένα μεγάλο respect σε παίκτες και προπονητή για αυτό το «τρελό» comeback.

Κοινός ο στόχος όλου του οικοδομήματος, η πρόκριση στον 3ο σερί τελικό, για τη διατήρηση των σκήπτρων, με το καλό στις 18 Μαϊου.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο στάδιο ΓΣΠ θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Primetel.

Α.Γ.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα