Ο άνθρωπος που απέκλεισε την Μπάγερν και «σκότωσε» τις Άιντραχτ και Γκλάντμπαχ στο Gazzetta (vids)

Νότης Χάλαρης
ελλαδα

bet365

Ο άνθρωπος όμως που έβαλε το... χεράκι του για να γράψει ιστορία η Ζααρμπρίκεν και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας είναι ο Κάι Μπρίκεν ο οποίος μίλησε στο Gazzetta για τις τρεις επικές προκρίσεις.

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» λέει ο λαός αλλά στο Κύπελλο Γερμανίας μιλάμε για έναν... μύθο που δείχνει να μην έχει φρένο πουθενά.

Ποιος θα το έλεγε πως η μία από τις τέσσερις ομάδες των ημιτελικών του θεσμού θα είναι από την Γ' Εθνική και μάλιστα στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας αποκλείσει ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία (!).

Η Ζααρμπρίκεν άφησε εκτός την Μπάγερν Μονάχου, την Άιντραχτ και σειρά πήρε η Γκλάντμπαχ για να βρεθεί στα ημιτελικά απέναντι στην Καϊζερσλάουτερν της δεύτερης κατηγορίας με φόντο το όνειρο του τελικού.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών και ο άνθρωπος που «εκτέλεσε» τόσο την ομάδα της Φρανκφούρτης όσο και την Γκλάντμπαχ ακούει στο όνομα Κάι Μπρίνκερ.

Ο 29χρονος φορ μίλησε στο Gazzetta λίγα 24ωρα μετά την επική πρόκριση του κλαμπ του στους «4» και αναφέρθηκε στο... μυστικό της επιτυχίας, σε όσα έζησε μέσα σε αυτές τις προκρίσεις αλλά και το δικό του όνειρο.

- Πες μου αρχικά, την πρώτη σου σκέψη μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Γκλάντμπαχ...

«Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε ακόμα. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, υπάρχει τεράστια χαρά, η ευτυχία που νιώθεις. Οι οπαδοί και εμείς οι παίκτες κλαίγαμε από χαρά. Είναι απερίγραπτο συναίσθημα».

- Ποιο είναι το μυστικό μέσα από αυτές τις τρεις προκρίσεις;

«Η μυστική μας... συνταγή είναι σίγουρα η τακτική μας πειθαρχία και η νοοτροπία μας. Αμυνόμαστε μαζί και τρέχουμε πολλά χιλιόμετρα όλοι. Με κάθε νίκη στο κύπελλο, η αυτοπεποίθησή μας μεγάλωνε. Τελικά όμως παίζει ρόλο και η «τύχη». Είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Η Γκλάντμπαχ είχε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για παράδειγμα».

- Ποια πρόκριση από τις τρεις είναι πιο ιδιαίτερη για εσένα;

«Κάθε μία από τις τρεις προκρίσεις είναι ξεχωριστή. Κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ήταν, φυσικά, κάτι πολύ ιδιαίτερο, αλλά τότε ο ημιτελικός ήταν ακόμα πολύ μακριά. Κάθε μεμονωμένο παιχνίδι θα θυμόμαστε με αγάπη και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ στις ζωές μας. Η Άιντραχτ κατέκτησε το Europa League. Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Champions League. Είχαν και οι δύο παγκόσμιους πρωταθλητές στο γήπεδο».

- Τι σημαίνει η πρόκριση στα ημιτελικά για το κλαμπ σου;

«Το ομαδικό πνεύμα έχει μεγαλώσει στην ομάδα και έχουμε δημιουργήσει αναμνήσεις για τις οποίες σίγουρα θα μιλάμε στα παιδιά και στους δικούς μας ανθρώπους στο μέλλον. Το κλίμα είναι πολύ καλό, φυσικά θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό».

ελλάδα

- Το πιστεύατε και μία στιγμή που θυμάσαι πιο έντονα...

«Εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι, μέσα σε κάθε παιχνίδι, λέγαμε: "Ε, μπορούμε να πετύχουμε κάτι εδώ σήμερα" - οπότε όταν κερδίζεις μονομαχίες, καταφέρνεις να δημιουργήσεις ευκαιρίες για γκολ - αυτή η πεποίθηση που μεγαλώνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μετατρέπεται σε: "έχουμε μια μικρή ευκαιρία". Θυμάμαι πιο έντονα όταν ήμουν στο γήπεδο και ένιωθα κάτι... δυνατό στην ατμόσφαιρα και μετά, φυσικά, τα γκολ από εμένα και τους συμπαίκτες μου και τον ξέφρενο πανηγυρισμό με τους φιλάθλους».

- Τι σας είπαν οι αστέρες από αυτά τα κλαμπ μόλις προκριθήκατε;

«Οι αστέρες της Bundesliga μας σεβάστηκαν πολύ μετά το σφύριγμα της λήξης, μας συνεχάρησαν και μας ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο. Ανταλλάξαμε φανέλες μαζί τους και θα το θυμόμαστε εξίσου για πάντα. Μας επαίνεσαν για το μαχητικό μας πνεύμα, και ήταν πολύ δίκαιο και σεβαστό. Ακόμα και για εμάς στο Saarbrücken, είναι ξεκάθαρο ότι πληγώσαμε τους αντιπάλους με τις νίκες. Από την πλευρά μας όμως δείξαμε σεβασμό, όπως αρμόζει στον αθλητισμό».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα