ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ... αντέδρασε σωστά, επικράτησε δίκαια με 2-0 του Παναθηναϊκού και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά! Με πέναλτι, που δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση, προηγήθηκε ο Δικέφαλος που ήταν καλύτερος και ελέω Διούδη δεν νίκησε με μεγαλύτερο σκορ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μπορεί να άλλαξε πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, ωστόσο δε διαφοροποίησε σε μεγάλο βαθμό την προσέγγιση της ομάδας του. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ξεκίνησε στο δεξιό άκρο αντί του Λέο Μάτος, ο Γιόσιπ Μίσιτς επέστρεψε στη θέση «οκτώ», με τον Χοσέ Μαουρίσιο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή και τον Δημήτρη Πέλκα μπροστά τους, με στόχο να πιέσει την πρώτη πάσα των «πράσινων».

Η παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο αρχικό σχήμα, σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ήταν ακόμη μια διαφοροποίηση από τον Πορτογάλο προπονητή, που διατήρησε τον Κάρολ Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Χρήστο Δώνη, να δώσει ανάσες στον Νάγκι, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Κουρμπέλη να παίρνει φανέλα βασικού, τον Ανουάρ δίπλα του στη μεσαία γραμμή, τον Ζαχίντ στον άξονα και τους Χατζηγιοβάννη, Μπουζούκη στα άκρα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι με ξεκάθαρη διάθεση να ασκήσει αρκετά ψηλά την πίεση του, ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 15’ με το σουτ του Κουρμπέλη, (βρήκε πάνω στον Ζαχίντ) να υποχρεώνει τον Πασχαλάκη σε μια δύσκολη απόκρουση.

Οι «πράσινοι» ξεπερνώντας την πίεση των γηπεδούχων, ισορρόπησαν εντός του αγωνιστικού και επισκέφτηκαν με αξιώσεις εκ νέου (26’) τα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Βαρέλα κατόρθωσε με υπερένταση και πήρε «την μπουκιά μέσα από το στόμα» του Μακέντα.

Για τον «Δικέφαλο» ήταν ζητούμενο, πλέον, το πως θα έφτανε σε θέση για γκολ. Το κατάφερε με την κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ προς τον Πέλκα και το μαρκάρισμα του Ινσούα. Η μπάλα στήθηκε στην «άσπρη βούλα», από εκεί που δύσκολα αστοχεί ο αρχηγός του.

Το γκολ του Αντρέ Βιεϊρίνια έβαλε από το 34’ τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ και με το 1-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το ξεκίνημα του β’ μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (49’) να απειλεί την εστία του Διούδη, αλλά τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να του λέει «όχι». Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο και λίγο έλειψε ο Λάμπρου, που δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει αντί του Πέλκα, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα να χριστεί σκόρερ (63’).

Επιδίωξε να το κάνει οκτώ λεπτά αργότερα, ωστόσο ο Διούδης έμεινε ψύχραιμος στο «τετ α τετ» με τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ, κρατώντας το σκορ στο 1-0, κάτι που ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να το κάνει στην κεφαλιά του ανενόχλητου Φερνάντο Βαρέλα (2-0), με το οποίο οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα δύο γκολ (72’) και θα μπορούσαν ξανά με τον Λάμπρου στο 81’ να κάνουν το 3-0. Στο 86’ Λάμπρου και Διούδης είχαν ένα ακόμη «τετ α τετ», με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να είναι και πάλι ο νικητής.

MVP: Γκολ και ασίστ από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, που έπαιξε σε μια θέση, αυτή του δεξιού μπακ, που την γνωρίζει πολύ καλά και ήταν εξαιρετικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σωκράτης Διούδης με τις τρομερές επεμβάσεις του κράτησε το σκορ στο 2-0. Όχι μία φορά αλλά σε τρεις μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ ήταν εκεί και είπε «όχι» στους επιθετικούς του «Δικεφάλου».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χατζηγιοβάννης δεν έγινε τυχαία αλλαγή, αρκετά νωρίς, από τον Δώνη, που διαπίστωσε ότι ανασταλτικά δεν έβγαιναν μόνο με τον Ινσούα τα μαρκαρίσματα των Βιεϊρίνια και Λημνιού στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έδειξε διάθεση, αλλά είχε πολλές μα πάρα πολλές λανθασμένες επιλογές στο παιχνίδι του.

Η ΓΚΑΦΑ: Το «τσαφ» που κάνει φάτσα με την κενή εστία ο Λάμπρου στο 81ο λεπτό στην τρίτη πολύ καλή στιγμή του από την ώρα που μπήκε στο ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σάντρο Σέρερ έδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ινσούα πάνω στον Πέλκα, ο συμπατριώτης του Φενταγί Σαν εξέτασε τη φάση στο VAR και συμφώνησε με την υπόδειξη του, σε μια φάση όπου οι «πράσινοι» υποστήριξαν ότι ο Ινσούα βρίσκει πρώτα την μπάλα, κάτι που φαίνεται και στο ριπλέι. Ο Ελβετός ρέφερι στο 43’ έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να φωνάζει για το γεγονός ότι δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη, στον Πούγγουρα για το μαρκάρισμα πάνω στο Λημνιό. Στη φάση του 2-0 ήταν ο Ινσούα αυτός που κάλυπτε τον σκόρερ Βαρέλα, ενώ ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Βιεϊρίνια στο 86’, όμως τόσο ο Ελβετός ρέφερι, όσο και το VAR είχαν διαφορετική άποψη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα «καθαρό» σκορ πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο «Δικέφαλος» ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο δεύτερο μισό φτάνοντας σ’ ένα δεύτερο γκολ και χάνοντας (με τον Λάμπρου) όχι μια αλλά τρεις κλασικές ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ. Ο Παναθηναϊκός μετά το 2-0 κατάρρευσε και δεν απείλησε την εστία του Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (81’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Ανουάρ (78’ Δώνης), Χατζηγιοβάννης (54’ Νατζ), Ζαχίντ, Μπουζούκης (81’ Περέα), Μακέντα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα