ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Οι ακτίνες των νταμπλούχων Ελλάδας!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Οι ακτίνες των νταμπλούχων Ελλάδας!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Οι ακτίνες των νταμπλούχων Ελλάδας!

bet365

Το ήθελαν! Το πήραν! Γράφοντας με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο πάνθεον της «ασπρόμαυρης» ιστορίας! Οι ακτίνες των νταμπλούχων Ελλάδας από το gazzetta.gr.

O Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την απόφαση και ξεκίνησε τον τελικό με το δίδυμο Κάνιας-Σάχοφ στη μεσαία γραμμή, αφήνοντας στον πάγκο τον Ολιβέιρα, ενώ επέλεξε τον Ζαμπά στο δεξιό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής αντί του Λημνιού.

Κατά τα άλλα η ενδεκάδα των Πρωταθλητών δεν είχε διαφοροποιήσεις, με τον Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας να συμπληρώνει την σταθερή τριάδα των Μάτος-Βαρέλα-Κρέσπο μπροστά από τον Πασχαλάκη. Μεσοεπιθετικά πέραν του Ζαμπά οι επιλογές ήταν ο Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο κι ο Πέλκας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Άκπομ.

Να μην ξεχνάμε ότι ο Πρωταθλητής Ελλάδας κατέβηκε στον αποψινό τελικό χωρίς Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, ωστόσο κατάφερε με την ποιότητα του ρόστερ του να καλύψει τις δύο σημαντικές απουσίες.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Όποτε χρειάστηκε ήταν στη σωστή θέση, με σημαντικές αποκρούσεις και το κυριότερο εμπνέοντας τους συμπαίκτες του με την σταθερότητά του.

ΜΑΤΟΣ: Πολύ μεστό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο αμυντικό που πήρε άριστα στο συγκεκριμένο κομμάτι δίχως να παρασυρθεί σε ενέργειες που θα έβαζαν σε κίνδυνο την αμυντική ισορροπία της ομάδας.

ΒΑΡΕΛΑ: Από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε με πόνους και πρόβλημα που προήλθε από το σκληρό φάουλ του Λιβάγια. Ο Λουτσέσκου σήκωσε για καλό και για κακό τον Ίνγκασον, ωστόσο ο Αφρικανός στόπερ συνέχισε καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεων του.

ΚΡΕΣΠΟ: Είχε μια δύο λάθος αποφάσεις στο ξεκίνημα του τελικού, αλλά σιγά σιγά βρήκε τα πατήματά του ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Σταθερός, ουσιαστικός ο νεαρός αριστεροπόδαρος αμυντικός άντεξε την πίεση που του έβαλε η ΑΕΚ σημαδεύοντας τη δική του πλευρά, αλλά και με τη βοήθεια του Μπίσεσβαρ ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις.

ΚΑΝΙΑΣ: Δικαίωσε τον Λουτσέσκου για την απόφαση να τον ξεκινήσει στον τελικό. Όλοι ήξεραν και πρώτος ο ίδιος ότι αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε καθόλου την απόδοσή του.

ΣΑΧΟΦ: Κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή, ψηλά και χαμηλά, καθάρισε πολλές μπάλες και σε πολλές περιπτώσεις με σωστές αποφάσεις συνέβαλε στην γρήγορη ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

ΖΑΜΠΑ: Ο ΠΑΟΚ ήθελε να παίξει από την πλευρά του. Να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Χουλτ, σε μια δύο περιπτώσεις ο Βραζιλιάνος ανταποκρίθηκε και βοήθησε επιθετικά. Ως εκεί. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει τον τελικό αν είχε πασάρει στον Άκπομ στο 53ο λεπτό.

ΠΕΛΚΑΣ: Μεγάλο παιχνίδι. Γεννημένος, όπως φαίνεται, για τελικούς ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, με τρεξίματα, κάθετο παιχνίδι, έκανε φοβερή ενέργεια στη φάση του 1-0. Έδωσε τα πάντα και στάθηκε άτυχος αποχωρώντας τραυματίας, πιθανότατα με μυϊκό πρόβλημα, στο 80ο λεπτό του τελικού.

ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ: Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ! Ο κορυφαίος! Υποχρέωσε τους παίκτες της ΑΕΚ να τον ανακόπτουν μόνο με σκληρά φάουλ, κέρδισε πολλά στημένα και δύο κίτρινες, ενώ είχε το μυαλό του να γυρίζει και να βοηθάει τον Γιαννούλη.

ΑΚΠΟΜ: Τι γκολάρα έβαλε ο 23χρονος Άγγλος! Μαγική και συνάμα δύσκολη ενέργεια που έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΛΗΜΝΙΟΣ: Αντικατέστησε τον Ζαμπά στο 66ο λεπτό, σε μια προσπάθεια ο ΠΑΟΚ να γίνει επικίνδυνος από την πλευρά του Χουλτ, με τον 20χρονο ποδοσφαιριστή να βοηθάει και στο αμυντικό κομμάτι όσο πλησιάζαμε προς το τέλος του τελικού.

ΟΛΙΒΕΪΡΑ: Αντικατέστησε τον τραυματία Πέλκα, μια ποιοτική λύση από τον πάγκο, με τον Πορτογάλο να μην έβγαλε την ένταση του πρώτου, αλλά είχε σωστές αποφάσεις στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

ΙΝΓΚΑΣΟΝ: Μπήκε στις καθυστερήσεις του τελικού, αντί του Μπίσεσβαρ, με στόχο να βοηθήσει με το ύψος του και να κόψει κάθε πιθανό κίνδυνο στα γεμίσματα των παικτών της ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα