Δώνης: «Προβληματικό διάστημα, κακές σκέψεις και από εμένα»

Δώνης: «Προβληματικό διάστημα, κακές σκέψεις και από εμένα»

Κώστας Ζάλιαρης
Δώνης: «Προβληματικό διάστημα, κακές σκέψεις και από εμένα»

bet365

Ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε στο “πρέπει” και την πίεση που μπήκε για τον Παναθηναϊκό στον κρίσιμο επαναληπτικό με τη Λαμία για τους «16» του Κυπέλλου, την πικρία του αποκλεισμού, κατέστησε σαφές πως αποδέχεται και ο ίδιος τις ευθύνες του και δήλωσε ότι «είμαστε μια ομάδα που όταν της τυχαίνουν προβλήματα, δεν λύνονται τόσο εύκολα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς των «πράσινων» στη συνέντευξη Τύπου:

για τον αποκλεισμό από τη Λαμία κι αν η χρονιά είναι πλέον χαμένη: «Υπήρχαν δυο στόχοι από την αρχή της χρονιάς. Στο πρωτάθλημα ήταν να μπούμε στην 5άδα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Κύπελλο. Ο καθένας μπορεί να το μεταφράζει όπως θέλει. Νομίζω όμως ότι πέραν του ότι έχουμε έναν αποκλεισμό, υπάρχουν επιμέρους στόχοι στους οποίους εμείς θα επιμείνουμε. Θα στηρίξουμε την ομάδα και τους παίκτες μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας ώστε η χρονιά να έχει θετικά αποτελέσματα στην πορεία του πλάνου που θέλουμε να εφαρμίσουμε. Ο στόχος στο Κύπελλο τελείωσε με μεγάλη απογοήτευση. Είναι φανερό πως ίσως η πίεση πως πρέπει να κερδίσουμε ένα παιχνίδι μας έκανε να μην είμαστε ήρεμοι για μεγάλο διάστημα. Δεν αντιδρούσαμε σωστά στο γήπεδο παρά τη θέληση και την προσπάθεια. Παιζόταν σε λεπτή ισορροπία το παιχνίδι».

για τις αιτίες της κακής απόδοσης το 2019: «Υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που δικαιολογείται. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα αυτό. Πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία αγωνιστική και ψυχολογική. Άσχετα με την απογοήτευση της στιγμής, όλοι θα είμαστε δίπλα στους παίκτες. Από την αρχή της σεζόν τους πιστεύαμε κι ας χάσαμε έναν στόχο. Θεωρώ ότι έχουμε επηρεαστεί από διάφορες καταστάσεις και είναι πραγματικότητα. Ο σέντερ φορ προσπαθεί να βρει ρυθμό. Ο αρχηγός μας είναι για μεγάλο διάστημα έξω. Πολλοί παίκτες προσπαιθούν να επανέλθουν σε επίπεδο φυσικής κατάστασης γιατί είχαμε πολλούς παίκτες με ίωση. Δεν έχουμε ενέργεια και ένταση. Ηρθε και η πίεση των αποτελεσμάτων και ιδιαίτερα του Κυπέλλου λόγω της ψυχολογικής φθοράς. Όλα αυτά κάνουν έναν συνδυασμό... Πρέπει να λύσουμε ένα – ένα τα προβλήματα.

Μπορεί κι εγώ το τελευταίο διάστημα να διαχειρίστηκα λίγο λάθος τους παίκτες μου. Στο ματς με την Ξάνθη έβαλα τους Μπουζούκη, Μουνιέ και Μακέντα που ήταν ανέτοιμοι. Όταν σε ένα ματς που ακόμα κι αν παίξεις με δύο ή έναν παίκτη που δεν είναι στα καλά του, είναι πρόβλημα. Θα πρέπει κι εγώ να βάλω τις σκέψεις μου καλύτερα και να στηρίξουμε τα παιδιά μας και να πάμε σε σημαντικούς στόχους μέχρι το καλοκαίρι, σε ό,τι αφορά το πλάνο της ομάδας. Από αύριο θα είμαι δίπλα στους παίκτες μου».

για το ψυχολογικό κομμάτι και τις χαμένες ευκαιρίες: «Το εύκολο είναι να βρίσκουμε τους μοιραίους. Έχει συμβεί και σε μεγάλα και μικρά παιχνίδια. Δεν ψάχνουμε να βρούμε τον μοιραίο. Όποιος κι αν είναι ο παίκτης που έχασε μια φάση... Είτε λέγεται το παιδί Βέργος είτε Δώνης, θα είμαστε δίπλα του να το στηρίξουμε και να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να σταθεί. Στο κομμάτι αυτό υπάρχει μια διαφορά. Παρ' ότι παίζουμε πολύ χειρότερα το 2019, ενώ είμαστε κακοί, μας τυχαίνουν ευκαιρίες και δεν είμαστε αποτελεσματικοί. Η απόδοσή μας φέρνει προβληματισμό. Θέλει καλύτερες σκέψεις από εμένα και καλύτερη προπόνηση».

για τον τρόπο παιχνιδιού: «Δεν είναι θέμα προβλεψιμότητας. Είναι καθαρά θέμα απόδοσης. Μπορεί να επηρεαζόμαστε σε διάφορα πράγματα. Είμαστε μια ομάδα που πάντα αυτό που κυριαρχεί στην προπόνηση είναι πως όπως κι αν πηγαίνει το παιχνίδι, να θέλουν τη μπαλα οι παίκτες να πάρουν πρωτοβουλία. Μας δημιουργείται θέμα στην κίνηση και θέμα στο μυαλό. Δεν παίζουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση. Ένα άλλο κομμάτι είναι πως τη διαφορά την κάνουν οι μεσοεπιθετικοί και το τελευταίο διάστημα δεν είμαστε στα καλύτερά μας».

για το “πρέπει” και την πίεση που μπήκε στην ομάδα: «Στη διαδικασία αυτής της πορείας, ξέραμε να διαχειριστούμε και τις καλές εμφανίσεις και το κακό αποτέλεσμα. Το “πρέπει” μπήκε περισσότερο σε αυτό το παιχνίδι γιατί ένα ματς Κυπέλλου δεν έχει αύριο. Δεν είμαστε ομάδα που όταν μας τυχαίνουν προβλήματα μπορούν να λυθούν εύκολα. Το παιχνίδι είχε και πίεση και θέμα στην απόδοση. Δεν πιστεύω ότι μπήκε το “πρέπει” στ' αποδυτήρια όπως συζητιέται έξω. Εμείς λειτουργούμε ότι έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, πρέπει να το υποστηρίξουμε και προετοιμαζόμαστε να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε όλη την ενέργειά μας. Γενικά αυτό το διάστημα, χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες, είναι διάστημα προβληματικό...».

για τον τρόπο να ξεπεραστεί η απογοήτευση: «Το έχω πει και στο παρελθόν ότι αυτή την εποχή τα νέα παιδιά είναι πιο έξυπνα και πιο δυνατά. Μπορεί κάποιος να κλαίει, ή να αντιδρά ή να χαίρεται παραπάνω. Αυτό είναι αυθόρμητο. Όμως είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές και οι πιο μικροί και οι έμπειροι, έχουν το σκεπτικό πως μετά από κάθε παιχνίδι θα μαζευτούμε και θα έρθει ο προπονητής. Οι παίκτες μου θα πεισμώσουν και θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν για να περάσει η κακή περίοδος αλλά και για να πετύχουμε τους στόχους μας και να είναι έτοιμοι οι παίκτες για την επόμενη σεζόν».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα