Κυριακίδης: «Θέλουμε τα παιδιά να ξαναπάνε με κασκόλ της Παναχαϊκής στο σχολείο»

Gazzetta team
Κυριακίδης: «Θέλουμε τα παιδιά να ξαναπάνε με κασκόλ της Παναχαϊκής στο σχολείο»

bet365

Τη γνώμη του για τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο εξέφρασε ο βοηθός του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην Παναχαίκή, Ηλίας Κυριακίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και στους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Έλληνας προπονητής ανέλυσε τη σημασία της επιτυχίας απέναντι στους Θεσσαλονικείς, χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο σπουδαία στη σύγχρονη ιστορία της, ενώ στάθηκε στην προσπάθεια των Πατρινών να ξαναβγούν στο προσκήνιο, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο Κώστας Κατσουράνης, που πλέον δεν βρίσκεται στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Κυριακίδη στην εκπομπή «Replay»:

Για το ότι η Παναχαϊκή βελτιώνεται συνεχώς: «Η συγκομιδή των βαθμών ως τώρα αδικεί την εικόνα μας προς τα έξω γιατί ο τρόπος που προσεγγίζουμε παιχνίδια όπως το χθεσινό, ο κυρίαρχος ρόλος που θέλουμε να έχουμε είναι ο ίδιος. Πρέπει να παραδεχτούμε, όμως, ότι μέσα από τα παιχνίδια αυτά ωριμάζουν παιδιά που δεν έχουν ξαναπαίξει στην κατηγορία, είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Η συγκομιδή μας ως τώρα, όμως, δεν μας διαφημίζει».

Για το αν είναι πολύ να ζητάμε και να έχουμε από τα παιδιά που δεν έχουν εμπειρία: «Πολύ σωστά. Η ερώτηση είναι από μόνη της μια πρόταση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προπονούμε τα παιδιά να φτάσουν σε αυτό το σημείο και όχι να απαιτούμε. Να τους κάνουμε να αντιληφθούν ότι κάθε στιγμή είναι εκπαίδευση. Η στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής μας είναι στο χόρτο ,πραγματικά έχει χτυπήσει, και ζητάμε δια στόματος Οφρυδόπουλου να σηκωθεί αμέσως πάνω γιατί δεν επιθυμούμε τις καθυστερήσεις, αυτό είναι εκπαίδευση. Μιλάμε με τους ανθρώπους των ακαδημιών που συνοδεύουν τα παιδιά κι έχουν σαφή εντολή να δίν0υν γρήγορα τη μπάλα. Τα παιδιά εκπαιδεύονται γύρω από αυτή τη νοοτροπία εύκολα με αυτό τον τρόπο. Τα ball boys είναι παιδιά των ακαδημιών που ίσως γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αν δεν γίνουν και βρεθούν στην κερκίδα τους έχεις εκπαιδεύσει να αντιλαμβάνονται το σωστό και πότε πρέπει να επαινέσουν».

Για τον Κώστα Κατσουράνη: «Είναι η 2η σεζόν για μένα, ο Σωκράτης είναι και τις τρεις σεζόν, οραματιστής, εμπνευστής ήταν ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος δεν είχε απλά ένα έργο να οραματιστεί κάτι, έπρεπε να συσπειρώσει τους ανθρώπους γύρω του που έβαζαν τα χρήματα. Οπότε είχε δύο βάρκες. Βάζοντας τη νοοτροπία μέσα στα σχολεία, επισκεπτόμενος ο ίδιος δημοτικά σχολεία. Και μετά έπρεπε να στελεχώσει την ομάδα με ανθρώπους που έχουν την ίδια νοοτροπία. Αν εσύ δεν αντιλαμβανόσουν ως ποδοσφαιριστής τα καλά που είχες σε μία ομάδα, πως είναι δυνατόν να ζητήσεις και να απαιτήσεις πράγματα. Αυτό που είχε ο Κώστας είναι ότι συνδύασε την αντίληψη με το υψηλό επίπεδο που είχε ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής».

Για τα συναισθήματά του για το πρότζεκτ της Παναχαϊκής: «Δύο τέτοιες ομάδες θα είναι στο μέλλον ο ΟΦΗ και ο Παναθηναϊκός κατά την προσωπική μου άποψη. Δεν αντιγράφει κανείς από εμάς. Μιλάω για ανθρώπους που έχουν την ίδια νοοτροπία. Μπορεί να καθορίσει η Παναχαϊκή την εξέλιξη του ποδοσφαίρου; Όχι . Αλλά μπορεί πρόσωπα που ήθελαν να ασχοληθούν τελικά να μην το κάνουν. Να θυμίσω πως χθες ξεκινήσαμε με 11 Έλληνες ποδοσφαιριστές, με κόπωση γιατί εμείς είχαμε παιχνίδι πρωταθλήματος. Εμείς ποτέ δεν αναφέρουμε τους τραυματίες μας και τις δύσκολες συνθήκες του γηπέδου. Για να παραχθεί θέαμα θα πρέπει να ξέρετε ότι προπονηθήκαμε σε συνθετικό χλοοτάπητα για να μην καταστραφεί το κεντρικό μας γήπεδο. Αν κάποιος μας πιστεύει πιο πολύ από όλους αυτή τη στιγμή είναι ο φίλαθλος κόσμος. Βροντοφώναξαν στη διοίκηση, όχι στηρίξτε μας, αλλά πιστέψτε μας. Πιστέψτε περισσότερο σε αυτό το εγχείρημα. Η Παναχαϊκή ξαναήρθε στο προσκήνιο με μία νίκη που είναι η πιο μεγάλη στη σύγχρονη ιστορία της».

Για την εικόνα στο τέλος και την αποθέωση του κόσμου: «Ο κόσμος στο τέλος κάθε αγώνα από τους οργανωμένους μέχρι και τους μη οργανωμένους φροντίζει σε κάθε αποτέλεσμα να μας χειροκροτά. Η εικόνα που βλέπετε να πηγαίνουμε στην εξέδρα γίνεται σε κάθε αγώνα, εντός και εκτός. Μια νίκη κόντρα σε μια ομάδα που ήταν αήττητη, έδωσε αξία στην Παναχαϊκή στον έξω κόσμο πέρα από την Πάτρα. Όμως αυτό γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Σήμερα ο αναλυτής μας μας έφερε ένα σχόλιο από έναν άνθρωπο στο διαδίκτυο, έγραψε ότι το παιδί μου θα πάει στην Αθήνα σχολείο με κασκόλ της Παναχαϊκής. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη για εμάς».

Για την προσπάθεια που γίνεται: «Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε συγκεντρώσει τόσα χρήματα. Εμείς έχουμε να επενδύσουμε την τεχνογνωσία και την σκληρή δουλειά. Απάντηση ήταν η εμφάνιση των παιδιών που δεν έχουν παίξει τέτοια παιχνίδια στην καριέρα τους. Αν αξίζει κάποιος να έχει υπομονή, η καλύτερη απάντηση ήταν αυτή. Πρόσφατα είχαμε κι άλλες παραιτήσεις διοικητικά. Αλλά κάποιοι άνθρωποι όντως είπαν ότι δεν μπορούσαν άλλο, και όντως μέχρι εκεί έφτανε το κεφάλαιό τους. Όμως η προσέγγιση του ματς, είναι ότι εμείς λέμε ότι φαβορί υπάρχει συνεχίζει να είναι ο ΠΑΟΚ. Εμείς χαρήκαμε ότι πήραμε ένα βήμα για να φανεί η δουλειά μας. Πέρυσι η άνοδος θα μπορούσε κάλλιστα να έχει έρθει , τερματίσαμε τρίτοι».

Για το ότι θα ανεβαίνει μόνο μια ομάδα: «Σε αυτό παίζει ένα γενικότερο ρόλο σε αυτό η πολιτεία; Θα πρέπει να βοηθήσει τη συμμαχία των καλών, αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το προσκήνιο. Κάποια άνθρωποι είπαν δεν έχουμε άλλη υπομονή, δεν μπορούμε και τους ευχαριστούμε όμως για όσα έχουν προσφέρει».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα