Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0

Δημήτρης Τομαράς
Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0

bet365

Τα δοκάρια σταμάτησαν τον Ολυμπιακό, καθώς δύο φορές οι προσπάθειες του Κώστα Φορτούνη είχαν ίδια τύχη. Το 0-0 στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους «ερυθρόλευκους» αλλά τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς του Φαλήρου.
Ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια αλλά και η Ξάνθη κατά διαστήματα στο ματς πατούσε πιο καλά και απείλησε. Τελικώς έμεινε το 0-0 στο Ξάνθη - Ολυμπιακός στο πρώτο ματς των 2 αντιπάλων στο Κύπελλο με τη ρεβάνς να είναι στο Καραϊσκάκη. Ντεμπούτο για τον Γιώργο Μασούρα στον Ολυμπιακό και τον Μπαριέντος στην Ξάνθη.
ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΑ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ ΜΕ 4-2-3-1 & Η ΞΑΝΘΗ
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» επέλεξε για το Ξάνθη - Ολυμπιακός τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Τοροσίδη, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Καμαρά και Γκιγιέρμε το δίδυμο στα χαφ, με τους Ναουέλ, Φορτούνη, Φετφατζίδη να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκερέρο.
Οι 11 της Ξάνθης ήταν: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καβάτσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Καντά, Μπρίτο και Κάστρο. Σχήμα 4-2-3-1 με τον φορ Μπρίτο να έχει πίσω του, τους Καντά, Ντουρίτσκοβιτς και Μπρίτο.
ΜΠΗΚΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΞΑΝΘΗ
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο καλά και δυνατά στο ματς. Στο 9' είχε καλή φάση με τον Φορτούνη και στο 10' ένα σουτ του Κούτρη πάνω σε χέρι αντιπάλου. Στο 11' ο Φορτούνης είχε δοκάρι μετά από ένα καλό φάουλ του.
Στο 20' ο Σα είχε μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Καμαρά. Στο 23' δεν μέτρησε ορθά γκολ του Κάστρο μετά από υπόδειξη οφσάιντ στον Μπρίτο και στο 29' η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κούτρη. Στο 34' ο Σα είχε επέμβαση σε προσπάθεια του Μπρίτο. Οι Ακρίτες από το 20' - 25' και μετά είχαν πιο καλή εικόνα στο γήπεδο από τους Πειραιώτες.
ΞΑΝΑ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Στο β' μέρος και το 53' ακυρώθηκε επίσης ορθά γκολ του Βούκοβιτς με κεφαλιά από φάουλ του Φορτούνη. Στο 58' ο Φορτούνης είχε ξανά δοκάρι με κεφαλιά από σέντρα του Τοροσίδη. Ο Μαρτίνς έβαλε στο ματς και τον Γιώργο Μασούρα και τον Νάτχο καθώς χτύπησε ο Καμαρά. Και ο Ράσταβατς είχε αλλαγές με τον Μασούρα και τον Ντουρίτσκοβιτς να έχουν σουτ. Στο 78' ένα σουτ του Κοβάσεβιτς έφυγε λίγο έξω ενώ μετά είχε σουτ που μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς ο Νάτχο. Προς το τέλος του αγώνα και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει αλλά εν τέλει έμεινε το 0-0. Εξαιρετική πάντως η παρουσία και των δύο κίπερ. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει πως τα πάντα θα κριθούν στο Φάληρο εκεί όπου ο Ολυμπιακός και λόγω έδρας έχει το προβάδισμα.
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καβάτσεβιτς (90+ Αλμεϊδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59' Μπαριέντος), Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος) και Κάστρο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Τοροσίδης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (68' λ.τρ. Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Γιώργος Μασούρας) και Γκερέρο (74' Χασάν).
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα