Νίκη Βόλου – Ξάνθη 1-0

Κώστας Ζάλιαρης
Νίκη Βόλου – Ξάνθη 1-0

bet365

Από τη στιγμή που ο ΟΦΗ ξεπερνούσε εύκολα το εμπόδιο της Κέρκυρας, η Ξάνθη δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά απέναντι στη Νίκη Βόλου και κάπως έτσι, παρά την ήττα με σκορ 1-0, η ομάδα του Ράσταβατς αρκέστηκε στο... Χριστουγεννιάτικο κέρασμα των Κρητικών ώστε να βρεθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Aρσεναλ – Τότεναμ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Σαν να ... είχαν ακούσει πως ο ΟΦΗ από νωρίς είχε καθαρίσει το παιχνίδι με την Κέρκυρα, έπαιξαν οι δύο ομάδες στο Πανθεσσαλικό, αφού δεν υπήρχε τίποτα που να μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια τελειωμένη υπόθεση. Ναι μεν υπήρχε διάθεση αλλά από εκεί και πέρα τα πολλά λάθη, οι συνεχείς χαμένες μεταβιβάσεις και η... αγγαρεία έβγαιναν αργά και πολύ σταθερά. Μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ένα χαμηλό σουτ του Καντά που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Αποστολίδη κερδίζοντας κόντρα από τον τελευταίο αμυντικό, όμως έκανε κακό τελείωμα. Ο Δωματάς ήταν αρκετά ενεργός από αριστερά για τη Νίκη Βόλου, πήρε αρκετές προσπάθειες πάνω του δίχως όμως να μπορεί να βάλει σε μπελάδες τον Ζίβκοβιτς στην εστία των Ακριτών. ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο... συνέχισε να βγαίνει οφσάιντ λόγω και της διάθεσης που είχε να τρέξει αρκετά και να προσπαθήσει να κάνει ζημιά στην Ξάνθη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία από πλευράς γηπεδούχων με τον Μέτσι στο 50' να κάνει αριστερό σουτ και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, για ν' ανεβάσει κάπως περισσότερο τον ρυθμό της η Ξάνθη προς τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και να φτάσει τη μπάλα κοντά στα καρέ του Αποστολίδη. Το ματς συνέχισε να έχει σκληρά μαρκαρίσματα παρά τον διαδικαστικό χαρακτήρα που είχε αποκτήσει από νωρίς, με τη Νίκη Βόλου, όμως, να φτάνει στο γκολ! Ο Τζιόρας στο 72' από θέση οφσάιντ έκανε το σουτ από το γύρισμα του Κέρι για να γράψει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ο Βουκομάνοβιτς θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αν πλάσαρε καλύτερα από το λάθος του Μπαξεβανίδη, ενώ, η Ξάνθη θα μπορούσε στο 78' να ισοφαρίσει αν ο Σουλεϊμάν δεν έστελνε με δυνατό σουτ τη μπάλα πάνω στον Αποστολίδη από θέση βολής. Οι Βολιώτες έψαξαν κι άλλα γκολ, δεν τα βρήκαν, όμως παρά το γεγονός πως δεν κυνηγούσαν απολύτως τίποτα, αποχαιρέτησαν τον θεσμό αξιοπρεπώς.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, ο ΟΦΗ έφτασε εύκολα στο 3-0 επί της Κέρκυρας και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ως πρωτοπόρος.

Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου:

1.ΟΦΗ 7

2.Ξάνθη 4

3.Κέρκυρα 3

3.Νίκη Βόλου 3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου (46' Σιλά), Κασάδο, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης (79' Μυθιάνης), Καμαρά, Μελιόπουλος, Μελισσόπουλος, Καντά (63' Σουλεϊμάν), Κίκε, Κάστρο

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Μετούσι, Καρτσαμπάς, Παπαδόπουλος, Μέτσε, Ρόβας (70' Τσεμπερίδης), Κέρι, Ταβάρες (71' Ιορδανίδης), Δωματάς (76' Βουκομάνοβιτς), Τζιόρας

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα