Άρης - Αήττητος Σπατών 2-1

Άρης - Αήττητος Σπατών 2-1

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Αήττητος Σπατών 2-1

bet365

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Άρης επικράτησε με 2-1 του Αήττητου Σπάτων, με τα δύο γκολ του Διαμαντόπουλου κι επί της ουσίας πήρε την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου.
Ο Άρης επικράτησε του Αήττητου Σπάτων με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο να λύνει τον γόρδιο δεσμό στο 67ο λεπτό αλλά και να σκοράρει και το δεύτερο τέρμα. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα έκανε ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας δίχως όμως να ικανοποιήσει με την απόδοσή της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Άρης την κατοχή, ο Αήττητος τις εντυπώσεις
Ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε συντριπτικές αλλαγές στην 11αδα, επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 με τους Σόουζα-Δεληζήση(στόπερ)-Τζανακάκ-Μενέντεζ στην άμυνα, τους Ιντζόγλου-Κολάσο στα χαφ, Μαρτίνες και Παυλίδη στη δεξιά και αριστερή πτέρυγα, ενώ ο Ναζλίδης έπαιξε πίσω από τον Γιουνές ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Οι «κίτρινοι» και πάλι φλύαροι έχοντας την κατοχή μπάλας αλλά κι εντελώς άνευροι όταν ήταν σε κατάσταση άμυνας δίνοντας τη δυνατότητα στον Αήττητο Σπάτων να κυκλοφορεί την μπάλα με χαρακτηριστική ευκολία αλλά και να δημιουργήσει φάσεις είτε στο σετ παιχνίδι είτε στο transition με κυριότερες το σουτ του Χαντί στο 11ο λεπτό και αυτό του Κασνέτση στο 34ο.
Ο Αρης απείλησε μέσα από τις ατομικές πρωτοβουλίες του Νικολάς Μαρτίνες. Στο 16ο λεπτό ο Αργεντίνος σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο 29ο είδε την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Αήττητου. Είχε προηγηθεί μια καλή στιγμή με τον Ναζλίδη (στο 18ο λεπτό) μετά από λανθασμένη απομάκρυνση της άμυνας. Επί της ουσίας όμως, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου μπορεί να μην ήταν αντιπροσωπευτικό του αριθμού των ευκαιριών ή των προϋποθέσεων που είχαν οι δύο ομάδες, σίγουρα όμως ήταν δίκαιο από πλευράς απόδοσης.
Οι αλλαγές του Ερέρα
Βλέποντας τον Χαμζά Γιουνές εκτός αγώνα και τον Μπάμπη Παυλίδη να μην ανταποκρίνεται, ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε δύο αλλαγές ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ντιγκινί, Διαμαντόπουλο. Ο Άρης ήταν πιο πιεστικός, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν και πολύ επιπόλαιος με συνέπεια να είναι ελάχιστα παραγωγικός σε επίπεδο ευκαιριών έως το 60ο λεπτό.
Ο Διαμαντόπουλος έδωσε τις λύσεις
Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα και εισέπραξε αυτό που δεν μπορούσε να διεκδικήσει στο προηγούμενο διάστημα. Έχοντας αλλάξει λογική και επιλέγοντας τα ανεβάσματα του Μενέντεζ από την αριστερή πλευρά στο 67ο λεπτό ο Διαμαντόπουλος άνοιξε το σκορ έπειτα από πάσα του Ισπανού κι έξυπνη κίνηση χωρίς την μπάλα από τον Ναζλίδη. Το 1-0 απλοποίησε τα πράγματα για τους «κίτρινους» οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους μέσα από τη δημιουργία και την εκτέλεση του Μαρτίνες. Τελικώς αυτό έγινε στο 76ο με δράση και πάλι τον Διαμαντόπουλος.
Ο Χαντί και το λάθος του Αναγνωστόπουλου
Ο Άρης είχε σωρεία ευκαιριών στο τελευταίο 15πτο του δευτέρου ημιχρόνου ούτως ώστε να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα με πιο χαρακτηριστική, το δυνατό σουτ του Ναζλίδη στο 88ο λεπτό όπου ο Κοκκαλάς απομάκρυνε εντυπωσιακά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άγγελος Χαντί έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι ή μάλλον, φρόντισε γι’ αυτό ο Αναγνωστόπουλος. Ο επιθετικός του Αήττητου σούταρε από τα 25 μέτρα, ο τερματοφύλακας του Άρη δεν κατάφερε να συγκρατήσει, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.
MVP: Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος έλυσε τον γόρδιο δεσμό και παράλληλα το πρόβλημα που αντιμετώπισε η ομάδα του στην εκτέλεση. Δύο φορές «ακούμπησε» μπάλα στην περιοχή και πέτυχε ισάριθμα τέρματα.
Στο ύψος του: Αν και βραχύσωμος, ο Νικολάς Μαρτίνες. Ο Αργεντίνος ήταν η μόνιμη πηγή δημιουργίας για τους «κίτρινους», η αλήθεια είναι βέβαια ότι δημιούργησε περισσότερο για τον εαυτό του.
Αδύναμος κρίκος: Προφανώς ο Χαμζά Γιουνές δεν έχει ξεπεράσει το χαμένο πέναλτι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ καθώς και χθες ήταν «εξαφανισμένος» στο γήπεδο με συνέπεια (ορθώς) να αντικατασταθεί στο ημίχρονο.
Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς από την Πέλλα αδίκησε τον εαυτό του στο 75ο λεπτό όταν δεν είδε την ξεκάθαρη ανατροπή του Ναζλίδη. Κατά τα άλλα δεν έκανε λάθη.
Το «ταμείο» του gazzetta: Όταν ο Άρης ανέβασε ρυθμούς και επίπεδο πίεσης, ο Αήττητος Σπάτων δεν είχε τρόπο αντίδρασης. Λογικό και δίκαιο το 2-0 για τους «κίτρινους» αλλά αυτό το παιχνίδι μάλλον προσφέρει επιπλέον τροφή για σκέψεις λόγω της απόδοσης των Κολάσο, Γιουνές αλλά και των παικτών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια.
Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ(Ερέρα): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Κολάσο, Ιντζόγλου, Παυλίδης (46’ Ντιγκινί), Μαρτίνες (80’ Βίτορ), Ναζλίδης, Γιουνές (46’ Διαμαντόπουλος)
ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Παπαδόπουλος): Κοκκαλάς, Μουστάκης, Μανολάς (78’ Ματσούκας), Μάγκας, Ηρακλής, Σταματάκης, Κασνέτση, Χαντί, Χατζηιωαννίδης (69’ Σπυρόπουλος), Βασιλείου, Νικλητσιώτης (59’ Γροντής).
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα