Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1

Νίκος Αθανασίου
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεχωρίζει διοργανώσεις. Απλά κερδίζει! Με το γκολ του Μακέντα, έφυγε νικητής κι από το Αγρίνιο και με το 1-0 επί του Παναιτωλικού ξεκίνησε ιδανικά και στο Κύπελλο Ελλάδος!

Έτσι ξεκίνησαν, με 11 Έλληνες ο Παναθηναϊκός

Αρκετές αλλαγές στο αρχικό τους σχἠμα είχαν τόσο ο Παναιτωλικός όσο και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μάλιστα παρατάχθηκε με έντεκα Έλληνες, γεγονός σπάνιο για το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Δώνης με διάταξη 3-4-2-1 επέλεξε τον Κότσαρη στην εστία. Παντελάκη, Θεοχάρη και Πούγγουρα στα στόπερ. Ο Οικονόμου αριστερό μπακ-χαφ και ο Αποστολάκης δεξί. Τζανδάρης και Στάϊκος στον άξονα του κέντρου. Χατζηθεοδωρίδης και Καμπετσής πίσω από τον Βέργο.

Από την πλευρά του, ο Τραϊνός Δέλλας προτίμησε τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Λιάβας, αριστερό Ρότσα, με τους Μάλλη και Εργκούς δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Πάουλο και Λουσέρο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μανά και Ουίλιαν στα δύο ᾽᾽φτερά᾽᾽, ο Ντίας σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή ο Καμαρά.

Ανώτερος ο Παναιτωλικός, ᾽᾽μίλησαν᾽᾽ οι πορτιέρο!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, είχε μεγάλη κατοχή μπάλας(60-40) και πήρε την μάχη του κέντρου από έναν Παναθηναϊκό που ήταν λογικό εξαιτίας των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα να μην έχει την απαιτούμενη συνοχή και λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Παρόλα αυτά η ομάδα του Δώνη έφτασε κοντά στο γκολ στο 20᾽ μετά το χαζό πέναλτι του Πάουλο πάνω στον Βέργο.

Ο Γιαννακόπουλος, όμως, δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά, απόκρουσε την εκτέλεση του Στάίκου και κράτησε το μηδέν για τους γηπεδούχους.

Τα ᾽᾽καναρίνια᾽᾽από το ημίωρο και μετά ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους και έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία! Ο Κότσαρης απόκρουσε το τετ-α-τετ με τον Καμαρά ενώ πάνω στην γραμμή ο Οικονόμου έδιωξε το πλασέ του Ντίαζ!

Το 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τους δύο πορτιέρο να κλέβουν τις εντυπώσεις χάρη στις εντυπωσιακές τους επεμβάσεις.

Πάτησε... γκάζι στο 60᾽ και έφυγε με την νίκη!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά, είχε την καλή στιγμή με τον Ντίας στο 49᾽, με τον Παναθηναϊκό να... απαντά με τις ευκαιρίες του Καμπετσή. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο αλλά από το 60᾽ και μετά ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι και εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των γηπεδούχων να βγάλουν ενέργεια, τρεξίματα και διαθέση.

Η κυκλοφορία της μπάλας με την είσοδο του Δώνη βελτιώθηκε, το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ πίεσε πιο ορθολογικά και όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό ήταν μια σωστή εκτέλεση.

Ο Μακέντα άλλαξε τον Καμπετσή και στην πρώτη φάση που του παρουσιάστηκε στο 84᾽ την έκανε γκολ! Σέντρα του Αποστολάκη στο πρώτο δοκάρι, εκτέλεση με την μία και πάνω στην κίνηση από τον Ιταλό που έχει ξεκινήσει... φορτσάτος!

Το 1-0 υπέρ των ᾽᾽πρασίνων᾽᾽ έμεινε μέχρι το τέλος παρά τις καθυστερημένες προσπάθειες των ᾽᾽καναρινιών᾽᾽ να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο πάνω στο χορτάρι.

MAN OF THE MATCH: Φεντερίκο Μακέντα. Ήρθε από τον πάγκο και έκανε ότι δεν μπόρεσαν οι συμπαίκτες του μέχρι το 84᾽. Έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με ένα καταπληκτικό τελείωμα πάνω στην κίνηση. Υπέροχο γκολ από τον Ιταλό στράικερ που έκρινε το παιχνίδι με την κλάση του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κώστας Αποστολάκης. Στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα μπορεί στο πρώτο μέρος να ήταν αγχωμένος αλλά στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, πήρε προσπάθειες από τα δεξιά και πιστώνεται την ασίστ στο γκολ του Μακέντα, με ανέβασμα στο επίθετο τρίτο και εξαιρετική σέντρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η φυσική κατάσταση του Παναιτωλικού. Η ομάδα του Αγρινίου από το 60᾽ και μετά ήταν λες και δεν υπήρχε στο γήπεδο, άδεια από ενέργεια, χωρίς καθαρό μυαλό να γυρίσει την μπάλα και να βγάλει την πίεση του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Καμαρά είχε τεράστια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο να βάλει τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ, όμως, απέναντι από τον Κότσαρη δεν έκανε και το καλύτερο τελείωμα, δίνοντας την ευκαιρία στον πορτιέρο του Παναθηναϊκού να αποκρούσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Σκουλά. Με πολλά λάθη στο πρώτο μέρος ο δεύτερος επόπτης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το... τρένο του Παναθηναϊκού δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η ομάδα του Δώνη πέρασε και από το Αγρίνιο χάρη στο γκολ του Μακέντα και επί της ουσίας ᾽᾽κλείδωσε᾽᾽ την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ως πρώτος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Μαλής, Λιάβας (65' Μπελεβώνης), Άργκους, Ρότσα (79' Τσιγγάρας), Πάουλο, Λουσέρο, Μανά, Ουίλιαν (72' Μοράρ), Ντίας, Καμαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65' Δώνης), Καμπετσής (68' Μακέντα), Βέργος (74' Εμμανουηλίδης)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΚΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα