Ξάνθη - ΟΦΗ 0-0

Γιώργος Ντυμένος
Ξάνθη - ΟΦΗ 0-0

bet365

Μετά το εύκολο 3-0 της περασμένης Κυριακής για το πρωτάθλημα, η Ξάνθη αυτή την φορά δεν βρήκε γκολ και ο ΟΦΗ έφυγε από τα Πηγάδια με τον βαθμό στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος!
Στο 0-0 έμειναν σήμερα Ξάνθη και ΟΦΗ, ένα αποτέλεσμα που δεν επιτρέπει σε καμία να αισθάνεται «άνετα» ενόψει των άλλων δύο αγώνων του ομίλου.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 4-2-3-1, ενώ ντεμπούτο για φέτος έκαναν οι Θυμιάνης (δεξί μπακ, Ξάνθη) και Μιχόγεβιτς (στόπερ, ΟΦΗ). Γενικότερα υπήρξαν αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον κυριακάτικο αγώνα τους για το πρωτάθλημα, όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν τότε με 3-0.
Το πρώτο ημίχρονο είχε έναν απόλυτο πρωταγωνιστή. Τον αέρα. Ηταν τόσο δυνατός που στο 38' η μπάλα πήγε κόρνερ μετά από βολέ του Ζίβκοβιτς, σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο στα γήπεδα.
Λόγω αυτού η Ξάνθη απείλησε στο 5' με κεφαλιά του Κάστρο, ενώ ο ΟΦΗ ήταν ορεξάτος κυρίως από την αριστερή του πλευρά (είχε «σύμμαχο» τον άνεμο) και με τον Σασί, ο οποίος «βρίσκονταν» με τον Νέιρα και δημιουργούσε ρήγματα, κάτι που «ανάγκασε» τον Ράσταβατς να αλλάξει πλευρά στα μπακ του (περίπου στο 20' ο Μπαξεβανίδης πήγε δεξιά και ο Θιμιάνης αριστερά).
Οι κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ στο 11' με τον Τυνήσιο ακραίο, ενώ στο 39' απώλεσαν την καλύτερη ευκαιρία τους, όταν στο κόρνερ που αναφέραμε παραπάνω, ο Αραβίδης, ύστερα από σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων, προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όμως ο Φλίσκας απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Το φινάλε της ανάπαυλας βρήκε τις δύο ομάδες με μόλις 5 τελικές(3-2 υπέρ των φιλοξενουμένων) και ένα 45λεπτο όπου παίχθηκε κυρίως παιχνίδι κέντρου.
Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε και η Ξάνθη πήρε τα ηνία. Αλλωστε πλέον εκείνη είχε «σύμμαχο» τον αέρα, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Ντουρίτσκοβιτς. Ο Σέρβος χαφ με εξαιρετικά στημένα, ακόμη και με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, έβαλε δύσκολα στον Σωτηρίου, που όμως αντέδρασε σωστά σε όλες τις περιπτώσεις, κυρίως εκείνες του 54' και του 55'. Σε ακόμη μία επαφή του έμπειρου μέσου, ο Αραβίδης έδιωξε την μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή σε κεφαλιά του Φλίσκα και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ.
Οι κρητικοί από την πλευρά τους... άφησαν την αριστερή πλευρά και έπαιξαν πολύ με τον Ντίνα στα δεξιά, ο οποίος έκανε 2-3 καλές κούρσες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μάλιστα ο ΟΦΗ μετά την ανάπαυλα δεν κατέγραψε τελική, αλλά η ουσία είναι πως πήρε αποτέλεσμα και ψυχολογία για τη συνέχεια
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Θιμιάνης, Κίκε (65' Σαρπόνγκ), Φλίσκας, Σουλεϊμάν (75' Γέντρισεκ), Μελιόπουλος (58' Κοβάσεβιτς).
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος, Ντίνας (84' Πλατέλλας), Αραβίδης (70' Βουό), Μιχόγεβιτς, Σασί, Μεγιάδο (62' Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μπολάκης, Νέιρα, Ποτουρίδης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα