Το ταξίδι έφτασε στο τέλος…

Γιώργος Ντυμένος
Το ταξίδι έφτασε στο τέλος…

bet365

Ο Πανιώνιος μετά από 17χρόνια βρέθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να… χωρέσουν τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη
Στην Τούμπα σταμάτησε χθες το φετινό ταξίδι του Πανιωνίου στο Κύπελλο Ελλάδος. Οι «κυανέρυθροι» μετά από 17 χρόνια βρέθηκαν και πάλι στα ημιτελικά του θεσμού, παρότι μόλις πέρσι είχαν μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων.
Η πορεία στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της χώρας εκτός από διάκριση, μπορεί να χαρακτηριστεί και «επιζήμια» για το ρόστερ, αφού είναι μικρό και υπήρξε σχετική επιβάρυνση. Πόσο μάλλον όταν υπήρχαν και οι νωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Από τη στιγμή μάλιστα που οι «κυανέρυθροι» παραμένουν σε τροχιά πεντάδας, έστω και σαν αουτσάιντερ, μπορούμε τρόπο τινά να πούμε πως χώρεσαν… τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Με κίνδυνο στο τέλος να χάσουν τα πάντα, όμως το ρίσκο άξιζε. Ας θυμηθούμε την φετινή παρουσία της ομάδας στο θεσμό και τους πρωταγωνιστές της…
*Οι Σαραμαντάς και Μασούρας ήταν οι μόνοι παίκτες που έπαιξαν και στα 9 ματς. Ακολούθησαν οι Κόρμπος, Σαββίδης με 8 συμμετοχές και οι Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ με 7. Ολοι τους βασικοί, ώστε να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό πόσο πολύ «φορτώθηκε» το ρόστερ. Μάλιστα ο «κάπτεν» ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, με 704’ (ακολούθησε ο Μασούρας με 694’).
*Ο Μασούρας ήταν ο πρώτος «κυανέρυθρος» σκόρερ με 3 γκολ, ενώ από δύο φορές βρήκαν στόχο οι Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου, Γεσίλ, Ντουρμισάι.
*Ο Βλάχος ήταν πρώτος σε ασίστ με 2.
*Οι «κυανέρυθροι» αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.
*Το ματς «κλειδί» που τους έστειλε στους «16» ήταν το 2-1 του «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Αρη.
*Από τους «16» στους «4» βρέθηκαν κάνοντας το 4Χ4, με μεγαλύτερη νίκη τους εκείνη στη Λαμία με 4-1.
*Στα 5 από τα 9 ματς είχαν μέσο όρο ηλικίας κάτω των 25 ετών.
*Μεταξύ άλλων αγωνίστηκαν οι 19 χρονοι Οικονομίδης, Βουκελάτος και οι 20χρονοι Αστρας, Σταυρόπουλος, Γλυνός.
*Σκόραραν στα 8 από τα 9 παιχνίδια του θεσμού.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα