ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-2

Δημήτρης Ρούσσος
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-2

bet365

Αγκαλιά με την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου βρίσκεται η ΑΕΛ! Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με τον «μόνιμο σκόρερ» Κόντε, αλλά με δύο γκολ του Μασούρα οι «βυσσινί» νίκησαν με 2-1 στους Ζωσιμάδες κι έγιναν το απόλυτο φαβορί για τους «4», έχοντας τη ρεβάνς στη Λάρισα!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Χωρίς εκπλήξεις ως προς τον σχηματισμό στο γήπεδο ξεκίνησαν οι δυο ομάδες, με τον Πετράκη να επιλέγει 3-6-1 και τον Περιστερίδη στο τέρμα, τους Μπέριο, Τζημόπουλο και Μιχαήλ στην άμυνα, τους Γαρουφαλιά και Γιάκο μπροστά τους, τον Καρανίκα δεξιά, τον Μπουκουβάλα αριστερά και τον Μανθάτη με τον Χαλκιαδάκη να πλαισιώνουν τον Πέδρο Κόντε.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Φυντάνης έβαλε τον Μπόζοβιτς στα γκολπόστ, τον Ρέντζα δεξιά στην άμυνα, τον Γουάλας αριστερά και τον Γκόλια με τον Ζίζιτς στο κέντρο της. Φατιόν και Λαγός βρέθηκαν στον άξονα, ο Μασούρας στα δεξιά, ο Αγκάνοβιτς αριστερά και ο Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον Ναζλίδη, σε ένα 4-5-1.

«ΓΚΑΖΙ» ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΠΑΣ!

Τα πρώτα λεπτά πέρασαν με τις δυο ομάδες να προσαρμόζονται στο κρύο και στις απαιτήσεις του μέτριου αγωνιστικού χώρου. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκει στην ΑΕΛ, που έφτασε ένα «βήμα» από το γκολ με τον Μιλοσάβλιεβιτς! Ο Σέρβος μπήκε ωραία στην περιοχή από δεξιά, πέρασε με «ποδιά» τον Μπέριο και σούταρε δυνατά, με τη μπάλα να προσκρούει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Περιστερίδη!

Στη συνέχεια ήταν η ώρα του ΠΑΣ να απειλήσει κι εν συνεχεία να σκοράρει! Στο 13’ ο Κόντε έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, αρχικά με σουτ μέσα από την περιοχή, όπου έβγαλε ο Λαγός πάνω στη γραμμή, ενώ στη συνέχεια ξανά ο Ισπανός βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του, αλλά ο Μπόζοβιτς του είπε «όχι» με δυσκολία. Η μπάλα έφυγε δεξιά, ο Καρανίκας σέντραρε όμορφα και ο φορ των Ηπειρωτών δεν αστόχησε αυτή τη φορά, «γράφοντας» με δυνατή κεφαλιά από κοντά το 1-0!

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΣΟΥΡΑ

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Μασούρα να αναλαμβάνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες, αλλά να μην μπορούν πάντα να συνδυαστούν σωστά. Η απάντηση των Θεσσαλών ήρθε πάντως στο 28’, όταν η εξαιρετική σέντρα του Γουάλας προκάλεσε σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Ναζλίδης δεν μπόρεσε να νικήσει, με τον Μιχαήλ να διώχνει, αλλά η μπάλα από την κόντρα πήγε στον Μασούρα, που ελίχθηκε όμορφα και νίκησε από κοντά τον Περιστερίδη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (28’)!

Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Ναζλίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, αλλά σούταρε από καλή θέση στην περιοχή ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Κομίνη να βγάζει κάρτες στον Τζημόπουλο (30’), τον Γκόλια (38’) και τον Μπέριο (39’), για σκληρά φάουλ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, όμως αυτή τη φορά η ΑΕΛ «χτύπησε» νωρίτερα, ξανά με τον Μασούρα! Στο 53’ ο Ρέντζας σέντραρε όμορφα από αριστερά, ο Ναζλίδης έπιασε καλή κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι κι από κοντά στην επαναφορά ο Μασούρας νίκησε τον εξουδετερωμένο Περιστερίδη και σκόραρε για δεύτερη φορά στον αγώνα!

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ, αλλά είχε πλέον δύσκολο έργο, αφού ψυχολογικά, έχοντας δεχθεί δυο γκολ εντός έδρας σε αγώνα Κυπέλλου, είχε καταβαραθρωθεί. Στο 62’ πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καρανίκας σέντραρε από δεξιά, ο Κόντε έπιασε την κεφαλιά παρά το μαρκάρισμα του Γκόλια, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να απειλήσουν, πλην μιας κεφαλιάς του Κόντε υπό πίεση στο 82’ μετά από σέντρα του Χαλκιαδάκη. Η ΑΕΛ προστάτευσε τα μετόπισθεν με ευκολία, ενώ οι Μπετρά και Βιντάλ, που αποτέλεσαν τις κινήσεις του Πετράκη από τον πάγκο, δεν άλλαξαν κάτι επιθετικά για τους Ηπειρώτες, με το αποτέλεσμα να μην αλλάζει ως το τέλος και τους Θεσσαλούς να φεύγουν νικητές από τους Ζωσιμάδες.

* Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΣ στην έδρα του σε επίσημους αγώνες, μετά από 3 νίκες και 7 ισοπαλίες.

MVP: O Μασούρας ήταν αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής του αγώνα! Τα δυο του γκολ ισοδυναμούν με… πρόκριση για την ΑΕΛ, αφού το 1-2 οφείλεται σε τεράστιο βαθμό στον ίδιο, που ήταν όσο αποτελεσματικός και καθοριστικός γινόταν!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κόντε. Ήταν ο μόνος που απειλούσε ουσιαστικά την άμυνα της ΑΕΛ, σε όλο το παιχνίδι. Είτε έπαιρνε καλές μπαλιές από τους συμπαίκτες του είτε όχι, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων, αλλά και απελπιστικά μόνος ώρες-ώρες στην επίθεση του ΠΑΣ. Σκόραρε και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ, αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του ΠΑΣ, που έδειξε ανεπάρκεια στη φάση του 1-2. Η μπάλα περνάει απ’ όλους, βρίσκει στο δοκάρι και εκεί μόνος του ο Μασούρας σκοράρει σε κενή εστία, με τον Περιστερίδη εξουδετερωμένο αλλά και τους αμυντικούς εκτός φάσης.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μπουκουβάλας δεν κάνει καθόλου καλό διώξιμο στην ισοφάριση της ΑΕΛ, «στρώνοντας» ουσιαστικά τη μπάλα στον Μασούρα, που δεν δυσκολεύεται μέσα στην περιοχή να σκοράρει σχεδόν σε κενή εστία.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε προβλήματα ο Κομίνης, που έβγαλε σωστές κάρτες και διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα. Σωστές και οι περισσότερες υποδείξεις των βοηθών του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΛ πήρε μια τεράστια νίκη, με πολύ καλό σκορ και πλέον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαχειρίστηκε με ψυχραιμία το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ, ενώ δεν απειλήθηκε μετά το 1-2, καταφέρνοντας να φύγει νικήτρια από τους Ζωσιμάδες, απέναντι σε έναν προβληματικό, επιθετικά ειδικά, ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει «Γολγοθά» μπροστά του στις 7 Φεβρουαρίου στην AEL FC Arena.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μιχαήλ, Πέδρο Κόντε, Μπουκουβάλας, Γιάκος, Γαρουφαλιάς (70’ Βιντάλ), Τζημόπουλος, Μανθάτης (77’ Μπετρά), Μπέριος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς (74’ Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (71’ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (88’ Περόνε)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα