ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 2-1

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 2-1

bet365

Με την πρόκριση στους «8» να είχε κριθεί... από το 2017, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ρεβάνς (2-1) με τα Τρίκαλα ως μια δυνατή προπόνηση. Με 2 γκολ του Πρίγιοβιτς (πέναλτι το δεύτερο) επικράτησε των Θεσσαλών που ισοφάρισαν με γκολάρα του Μιλοσάβλιεφ στο 92΄ αλλά το χάρηκαν μόνο ένα λεπτό. Δοκάρι ο Γροντής στο 89'.

Ο κάτοχος του τροπαίου, ΠΑΟΚ, περιμένει να μάθει την ερχόμενη Δευτέρα τον αντίπαλο του στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Το σκορ του πρώτου αγώνα (1-5) δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει δύο φορές (72’, 93’) επικράτησε και σήμερα (2-1) και με συνολικό σκορ 7-2 πέρασε στους «οκτώ».

Μπροστά σε περίπου 5.000 θεατές ο «Δικέφαλος» των πολλών αλλαγών και των νέων προσώπων είχε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο σφύριγμα, ωστόσο ήταν αρκετά φλύαρος και χωρίς ουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Στο πρώτο μισό της αναμέτρησης οι «ασπρόμαυροι» σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, κυρίως με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που έψαξε, είναι αλήθεια, το γκολ (11’, 30’, 38’), αλλά και τον Μακ (26’) χωρίς πάντως να καταφέρουν να βρουν τον τρόπο για να νικήσουν τον τερματοφύλακα των Τρικάλων, Αποστολίδη.

Ο Λουτσέσκου, που είδε όρθιος όλο το πρώτο ημίχρονο, αποφάσισε να καθίσει στον πάγκο του και στο ξεκίνημα του β’ μέρους το μοναδικό ενδιαφέρον των θεατών για ένα πεντάλεπτο ήταν η… προθέρμανση των αναπληρωματικών των Τρικάλων μπροστά από τη θύρα 4!

Η είσοδος του Γιάννη Μυστακίδη στο 60ο λεπτό έφερε κάποια χειροκροτήματα από την κερκίδα και ένα νέο σχηματισμό στην τετράδα της άμυνας, με τον Λημνιό να γίνεται δεξιός μπακ και τον Πούγγουρα να παίζει ως στόπερ δίπλα στον Μαλεζά.

Ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά στο 72ο λεπτό άγγιξε το γκολ, αλλά ο Αποστολίδης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με τον Σέρβο επιθετικό του ΠΑΟΚ να σκοράρει στο 78’ (1-0) μετά από την ενέργεια του και το πλασέ του Μπίσεσβαρ.

Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, που ήταν σε καλή βραδιά, είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά-ψαράκι του Κουλούρη (80’), ενώ τα Τρίκαλα άγγιξαν την ισοφάριση με την κεφαλιά του Γροντή (88’) να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, μετά και την απόκρουση του Σιαμπάνη.

Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει ο Γροντής, το πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Μιλοσάβλιεφ με εντυπωσιακό τρόπο ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε σέντρα του Μυστακίδη (η μπάλα φάνηκε να βρίσκει το χέρι του Χιντζίδη) και ο Πρίγιοβιτς ευστοχώντας από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.,

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Σιαμπάνης, Πούγγουρας, Κρέσπο (60’ Μυστακίδης), Μαλεζάς, Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ (81’ Πέλκας), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Μακ (71’ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς.

Τρίκαλα (Σ. Αντωνίου): Αποστολίδης, Χιντζίδης, Λεάντρο, Κοτσώνης, Πάνος, Τσιάρας, Ανδρεόπουλος, Ντίνας, Γροντής, Τόμιτς (61’ Μιλοσάβλιεφ), Ζγκούρι (73’ Ντακόλ)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα