Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός 1-2

Αντώνης Σαούλης
Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός 1-2

bet365

Ο Λεβαδειακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά το γκολ του Απόλλωνα Πόντου (Σαμαράς στο 56'), αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς να πάρει και τη νίκη (του έφτανε και η ισοπαλία) και θα συνεχίσει στο θεσμό του Κυπέλλου. Μπελγκαζουανί και Νιάσε οι σκόρερ.

Πήγε στην Καλαμαριά για δύο αποτελέσματα. Ο Λεβαδειακός και με ισοπαλία θα έπαιρνε την πρόκριση στην επόμενη φάση μιας και είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από τον Απόλλωνα. Και έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο ότι μπορεί να τα καταφέρει και σχετικά εύκολα. Οι παίκτες του Ζοζέ Ανίγκο δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και είχαν και την κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο όμως οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Απόλλων Καλαμαριάς μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και βρήκε γκολ στο 56'. Ο Σαμαράς με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Επασί και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του αλλά και σκορ πρόκρισης. Ο Ανιγκό αναγκάστηκε να βάλει και τον Γιουσούφ στον αγωνιστικό και σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του νεαρού Ιωαννίδη (κι αυτός μπήκε αλλαγή) ο Λεβαδειακός αντέδρασε.

Αρχικά βρήκε γκολ μετά το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης. Οι φιλοξενούμενοι συνδυάστηκαν άψογα έβγαλαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση και ο Καλογεράκης ανέτρεψε τον Ιωαννίδη με τον Μπελγκαζουανί να ισοφαρίζει στο 70'.

Ο Απόλλων έψαχνε γκολ για να πάρει την πρόκριση, ανέβασε μέτρα την άμυνα του, είχε κάποιες καλές φάσεις (με Χασομέρη και Συμελίδη) όμως ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που βρήκε και δεύτερο γκολ.

Ο Μπελγκαζουανί έβγαλε τον Λεβαδειακό στην αντεπίθεση, έκανε μια (ανενόχλητη) κούρσα 50 μέτρων και έδωσε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Νιάσε ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις:
Aπόλλων Πόντου: Καλογεράκης, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης (62' Λιόνης), Συμελίδης, Ν'Λουντούλου, Καλογέρης, Καπίας, Κυβελίδης (75' Ντούνγκα), Βεργώνης, Χασομέρης, Σαμάρας
Λεβαδειακός: Επασί, Καραχάλιος, Ζαραδούκας, Φαβάρο, Αντιλέου, Μεντί, Ομπιόρα, Νιάς, Μπελγκαζουανί (88' Μητρόπουλος), Καθάριος (62' Γιουσούφ), Τόνι Σίλβα (52' Ιωαννίδης).

Η βαθμολογία του ομίλου:
ΠΑΟΚ 9
Λεβαδειακός 6
Απόλλων Πόντου 3
Αιγινιακός 0

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα