Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

bet365

Ο Μιλούνοβιτς έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον Άρη, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα (έπαιζε με 10 από το 36') χαμογέλασε τελευταίος μιας και με τον Σολτάνι ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε αυτός το εισιτήριο για τους «16» αφήνοντας εκτός τους Θεσσαλονικείς!

Το… απόλυτο μηδέν(0-0) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μάλλον δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα σε αυτό το διάστημα. Ο Άρης είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο, με τον Κενάν Μπαργκάν να εξελίσσεται σε κύριο σημείο αναφοράς στην επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του και τον ΠΑΣ Γιάννινα να εμφανίζει μεγάλο κενό στην δεξιά πλευρά της άμυνάς του.

Στο 4ο λεπτό ο Μπαργκάν έπιασε… αέρα μετά από γύρισμα του Μπούμπου, ενώ 12 λεπτά αργότερα και μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια τροφοδότησε τον Μιλούνοβιτς ο οποίος με κεφαλιά (σε κενή εστία, εντός της μικρής περιοχής) έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Κάσος είχε δύο ευκαιρίες να ανοίξει λογαριασμό με σπουδαιότερη αυτή του 22ού λεπτού όπου με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Γιαννίκογλου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να χτυπήσει στο transition game με τον Κόντε κι έφθασε πολύ κοντά στο γκολ στο 35’. Εκμεταλλευόμενος την κακή συνεννόηση μεταξύ Μαραγκού-Αναγνωστόπουλου έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αρη καθώς δεν πρόλαβε – και με δεύτερη προσπάθεια – να τη στείλει στα δίχτυα.

Την ώρα που ο Κόντε προσπαθούσε να ανοίξει το σκορ, στην άλλη πλευρά του γηπέδου κορυφώνονταν η… κόντρα μεταξύ Καρανίκα και Σόουζα η οποία οδήγησε στην αποβολή του πρώτου, ενώ ο κεντρικός αμυντικός του Άρη τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα. Με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Πετράκης αντικατέστησε τον Βιντάλ με τον Ναδάλες λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου προσαρμόζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε σχήμα 4-4-1.

Ο Άρης διατήρησε την κατοχή της μπάλας και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας την ίδια ένταση στο παιχνίδι του σε αντίθεση με τον ΠΑΣ ο οποίος μάλλον προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Η υπεροχή των «κίτρινων» μετουσιώθηκε στο 60ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, ο Μιλούνοβιτς ξέφυγε από τον Τζημόπουλο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΣ δεν θα μπορούσε να διατηρήσει την ίδια παθητική στάση, ο Πετράκης έριξε στο παιχνίδι τους Σολτάνι, Γιάκο ενισχύοντας την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 72’ ισοφάρισαν σε 1-1 σε μία φάση όπου ο Μπέριος είδε τον Σολτάνι στην πλάτη της άμυνας του Άρη (σ. σ. ο Μαραγκός έκανε κακή εκτίμηση) ο οποίος πλάσαρε τον Αναγνωστόπουλο. Δύο λεπτά αργότερα – και μετά από λάθος του Νίκιτς – ο Κόντε θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα αλλά το πλασέ που επιχείρησε εντός της περιοχής ήταν αδύναμο.Ο Δημήτρης Σπανός (σ. σ. λόγω τιμωρίας παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα), δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρισκάρει κι αυτό έκανε στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα αντικαθιστώντας έναν ανασταλτικό μέσο (Νίκιτς) με έναν καθαρό επιθετικό (Πλατέλλα), για να ακολουθήσει και η είσοδος του Αντώνη Καπνίδη στο παιχνίδι στο τελευταίο 10λεπτο. Αυτομάτως άλλαξε και η διάταξη του Άρη καθώς μετατράπηκε σε 3-4-3.

Παρά το επιθετικό σχήμα, ο Άρης δεν ήταν απειλητικός στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο ΠΑΣ έκανε έξυπνη διαχείριση του παιχνιδιού και με το ισόπαλο αποτέλεσμα πήρε την πρόκριση.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σόουζα(Άρης), Γαρουφαλιάς, Μπέριος, Τζημόπουλος, Σολτάνι, Αποστολόπουλος (ΠΑΣ)

ΑΡΗΣ(Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Σόουζα, Μαραγκός(83’ Καπνίδης), Τσουμάνης, Παυλίδης, Νίκιτς(76’ Πλατέλλας), Μπαργκάν, Μιλούνοβιτς, Λώττας(46’ Στεφάνοβιτς), Κάσσος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μανθάτης(67’ Σολτάνι), Χαλκιαδάκης(70’ Γιάκος), Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Βιντάλ (41’ Ναδάλες), Πέδρο, Κοζωράνης, Γαρουφαλλιάς

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα