Επέστρεψε το... δώρο ο Άρης!

Επέστρεψε το... δώρο ο Άρης!

Επέστρεψε το... δώρο ο Άρης!

bet365

Ο Άρης δεν κατάφερε να κερδίσει στο γειτονικό ντέρμπι τον Απόλλωνα Πόντου κι έτσι με το 0-0 πέταξε... στον κουβά την ευκαιρία που του προσφέρθηκε από την γκέλα του ΟΦΗ ώστε να περάσει μόνος πρώτος!

Ο Άρης έχασε την ευκαιρία της επιστροφής στην πρώτη θέση της Football League καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος(0-0) με τον Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο της Καλαμαριάς. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έκανε ίσως το χειρότερο φετινό της παιχνίδι σε επίπεδο δημιουργίας φάσεων.

Το κύριο στοιχείο του αγώνα ήταν ότι καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Λειτούργησαν με επιπολαιότητα και τσαπατσουλιά με συνέπεια να προσφέρουν απογοητευτικό θέαμα.

Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν από κακό έως… αδιάφορο. Ο Απόλλων Πόντου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έβρισκε χώρους αλλά δεν είχε την ικανότητα για τη δημιουργία φάσεων. Ο Άρης έκανε ίσως το χειρότερο φετινό πρώτο ημίχρονο και είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Μια ομάδα που έδειχνε αποκομμένη, με τους δύο δημιουργούς(Πλατέλλας-Ιντζόγλου) να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα απόδοσης και την επιλογή των Πασά, Κάσσου να μην «βγαίνει» για τον Δημήτρη Σπανό. Ο προπονητής του Άρη επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στο βασικό σχήμα και να χρησιμοποιήσει τον Πασά στην κορυφή της επίθεσης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καμία ομάδα δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία στη διάρκεια του πρώτου 45πτου. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους «κίτρινους» προήλθε από εκτέλεση κόρνερ στο 21ο λεπτό και μια κεφαλιά του Γιάννη Πασά όπου η μπάλα κόντραρε στον Καλί και για τους γηπεδούχους ένα σουτ του Συμελίδη όπου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Καντιμοίρη.

Οι δύο ομάδες έβαλαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους στο πρώτο 15πτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης βρήκε περισσότερους χώρους στο γήπεδο παίζοντας κατά κύριο λόγο με τον Μπαργκάν από την αριστερή πλευρά, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Κάσσος, Πλατέλλας ήταν αναποτελεσματικοί. Ο Άρης ζήτησε πέναλτι στο 54ο λεπτό όταν σε σουτ του Πασά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Βεργώνη ο οποίος ήταν εντός περιοχής. Με τον Άρη να προσπαθεί να γίνει πιο δημιουργικός, ο Απόλλων Πόντου βρήκε χώρους στο γήπεδο και στο 65ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ με τον Γεωργιάδη αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Άρη.

Στο 67’ ο Δημήτρης Σπανός απέσυρε τον Πασχάλη Κάσσο, χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο κι αυτή η αλλαγή έφερε τον Γιάννη Πασά σε ρόλο επιτελικού μέσου. Έντεκα λεπτά αργότερα ο προπονητής του Άρη προσπάθησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του αποσύροντας τον Χουσέιν Μουμίν και βάζοντας τον Μπάμπη Παυλίδη. Αυτή η απόφαση έστειλε τον Πλατέλλα στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από το 70ο λεπτό και μετά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, ενώ ο Άρης στο 90ο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία. Έπειτα από σέντρα του Τζανακάκη, ο Ιντζόγλου ήταν στην πλάτη της άμυνας αλλά είδε τον Πασά να παρεμβαίνει αναποτελεσματικά και με προβολή ουσιαστικά να απομακρύνει την μπάλα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπρίτο, Αμαραντίδης, Χασομέρης (Απόλλων Πόντου), Κάσσος, Τζανακάκης, Παυλίδης, Σόουζα(Άρης), ενώ ο Σιρίλ Καλί αποβλήθηκε στο 89ο λεπτό με δύο κίτρινες κάρτες

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ(Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Αμαραντίδης, Καλί, Γεωργιάδης, Μπρίτο(90+ Λιόνης), Συμελίδης, Ηλιάδης(77’ Κυβελίδης), Βεργώνης, Καλογέρης, Χασομέρης(89’ Καλαϊτζίδης), Καπίας.

ΑΡΗΣ(Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν(78’ Παυλίδης), Ιντζόγλου, Μπαργκάν(84’ Ντούνης), Κάσσος(67’ Διαμαντόπουλος), Πασάς, Πλατέλλας.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα