Να κοιτάξει τον εαυτό του

Να κοιτάξει τον εαυτό του

Να κοιτάξει τον εαυτό του

bet365

Η συζήτηση για την επόμενη μέρα φούντωσε αρκετά και ο Βασίλης Βλαχόπουλος εκτιμά ότι ο Άρης θα πρέπει να ακτινογραφήσει τον εαυτό του και στη συνέχεια να κοιτάξει γύρω του…

Ο Άρης έχει την πολυτέλεια του χρόνου και των σκέψεων για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Μαθηματικά, χρειάζεται δύο ακόμη νίκες για να κλειδώσει την άνοδο. Ουσιαστικά, αυτή εξασφαλίστηκε πριν από τουλάχιστον ενάμιση μήνα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε αρκετές αράδες για να αναλύσουμε αυτά που υποχρεούται να κάνει ούτως ώστε να ανταποκριθεί στο προφίλ μιας σοβαρής αθλητικής ανώνυμης εταιρίας.

Μια ενδοσκόπηση είναι απαραίτητη και κυρίως να εμβαθύνει στο πρόσφατο παρελθόν ούτως ώστε να δει τι δεν πρέπει να επαναλάβει και φυσικά, τι ήταν αυτό που τον καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια μιζέριας. Είναι απαραίτητο επίσης να ρίξει μια ματιά στα γύρω μαγαζιά (της Σούπερλιγκα) προς... γνώση και συμμόρφωση. Ξέρετε τις εταιρίες «διαμάντια», τις ομάδες για τις οποίες γράφτηκαν δεκάδες χιλιάδες λέξεις και χαρακτηρίστηκαν ως παραδείγματα προς μίμηση, οι οποίες από την ημέρα που διαπίστωσαν ότι θα πρέπει να συμβιβαστούν με πολύ λιγότερα χρήματα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο βρίσκονται σε κρίση ταυτότητας.

Πρωτίστως όμως, για τον Άρη είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει πράγματα που αφορούν τον ίδιο. Και δεν αναφερόμαστε τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί εξάλλου τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα, δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ζωηρή φαντασία για να προβλέψει το μέλλον. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, ο απόλυτα συνειδητοποιημένος προπονητής και άνθρωπος, ο Δημήτρης Σπανός, μάλλον προχώρησε σε αποχαιρετιστήριες δηλώσεις. Είναι κοινό μυστικό επίσης ότι ο Παύλος Μυροφορίδης θα αναχωρήσει γι’ άλλες Πολιτείες.

Το πλαίσιο που απαιτείται να ξεκαθαρίσει είναι το διοικητικό/οικονομικό. Μετά την τελευταία επίσκεψη των Τομ Παπαδόπουλου, Νικ Σάκιεβιτς κατέστη σαφές ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο του Θόδωρου Καρυπίδη. Αυτό το ταξίδι επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου. Υπάρχει και μια λεπτομέρεια η οποία σχετίζεται με τη συμφωνία των δύο πλευρών. Αυτή αφορά την προβολή της εταιρίας του κ. Παπαδόπουλου στη φανέλα της ομάδας. Η συμφωνία προβλέπει διετή συνεργασία και φυσικά δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δεν είναι περαστικός. Έχει κάτι στο μυαλό, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έκανε ταξίδι-αστραπή στη Θεσσαλονίκη για το αυτονόητο. Κυρίως όμως, δεν θα ερχόταν μαζί του και ο τεχνοκράτης Νικ Σάκιεβιτς.

Στις επίσημες τοποθετήσεις τους, οι δύο τελευταίοι είπαν το… απόλυτο μηδέν. Εμφανέστατα προτίμησαν να κρατήσουν τα συμπεράσματα για τους εαυτούς τους. Τούτο μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, αλλά το πιθανότερο είναι να καταλήξουμε σε αυθαίρετα και αβάσιμα συμπεράσματα. Το βέβαιο είναι ότι έγινε συζήτηση τόσο για το ύψος της επένδυσης που έχουν στο μυαλό τους όσο και για κινήσεις που θα αναπτύξουν τον σύλλογο. Το μετοχικό επίσης συζητήθηκε, δίχως όμως να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση. Σημειώθηκε ότι οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν στη Νέα Υόρκη.

Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιου είδους υποθέσεις, προϊόντος του χρόνου θα αποδειχθούν οι προθέσεις της κάθε πλευράς. Γιατί οι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν, επενδύουν. Αυτοί που θέλουν να συνεργαστούν, διαμορφώνουν πλαίσιο συνεργασίας ρίχνοντας νερό στο κρασί τους. Επί του παρόντος, οι «Αμερικάνοι»… τσεκάρουν τα νερά (σ. σ. taste the waters) όπως συνηθίζουν να λένε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο Θόδωρος Καρυπίδης έχοντας βιώσει μια τριετία απόλυτης μοναξιάς στη χρηματοδότηση της ΠΑΕ, προφανώς και θέλει να διατηρήσει μια εταιρία στην οποία επένδυσε μπόλικο χρήμα κι εφόσον αποφασίσει να την πουλήσει, θα το κάνει όταν η μετοχή της θα βρίσκεται σε limit up.

Έως ότου ξεκαθαρίσει, ο Άρης δεν χρειάζεται μεγάλες κουβέντες, αλλά ξεκάθαρο σχέδιο δράσης. Μια οικονομική μελέτη στην οποία θα αποτυπώνονται τα προβλεπόμενα έσοδα αλλά και τα έξοδα με τη λογική ότι τα πόδια δεν θα απλωθούν έξω από το πάπλωμα. Στο (χαμηλότατο) επίπεδο που έφτασε εξάλλου το ελληνικό Πρωτάθλημα, μια ομάδα του βεληνεκούς του Άρη δεν χρειάζεται πολλά, παρά να κάνει έξυπνη χρήση των δυνάμεών της για να παρουσιάζει κέρδος (αγωνιστικό και οικονομικό) σε ετήσια βάση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.