Αξίζει τέτοιο ρίσκο;

Αξίζει τέτοιο ρίσκο;

Αξίζει τέτοιο ρίσκο;

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος αναρωτιέται γιατί στον Άρη καθυστερούν να παραδεχθούν τα αυτονόητα …

Jackpot* σε περιμένουν στα παιχνίδια της Sportingbet.gr! (21+) *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Στην τελευταία αναφορά για τις μεταγραφικές αναζητήσεις του Άρη είχαμε σημειώσει ότι είναι ακριβό σπορ. Γιατί οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά είναι ελάχιστοι και ακολουθώντας τους αδιαπραγμάτευτους κανόνες του θεμελιώδους κανόνα της οικονομίας σ. σ. «προσφορά και ζήτηση») ουσιαστικά παίζουν με τα νούμερα και την ανάγκη μιας ομάδας να λύσει τα αγωνιστικά προβλήματά της. Παράλληλα, οι χειμερινές μεταγραφές είναι και επικίνδυνες γιατί θα πρέπει να διασφαλίσει ο προπονητής ότι δεν θα αλλοιωθούν οι εσωτερικές ισορροπίες.

Στην περίπτωση του Άρη όμως μοιάζουν αναγκαίες. Αυτή η διαπίστωση δεν κατατίθεται τώρα – μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Καραϊσκάκη στο Χαριλάου – αλλά είχε κατατεθεί ακόμη και κατά την περίοδο όπου το αποτέλεσμα έκρυβε την αγωνιστική αλήθεια. Γιατί ο Άρης δημιούργησε μεν ένα σύνολο παικτών που είναι κομμένο και ραμμένο πάνω στις απαιτήσεις και στα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά η υποχρέωση υποστήριξης του φετινού εγχειρήματος μοιάζει επιτακτική.

Και (σε πρώτη φάση) το πρόβλημα βγάζει μάτι στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Μετά την εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Πόντου είχε ερωτηθεί ο Δημήτρης Σπανός για το κατά πόσο τον προβληματίζει το γεγονός ότι οι επινοήσεις του Βαγγέλη Πλατέλλα στοιχειοθετούν τον μοναδικό τρόπο έκφρασης του Άρη στην επίθεση. Είχε απαντήσει ότι, είναι κάτι που επιδιώκει ο Άρης. Η ουσία της ερώτησης ήταν άλλη. «Κι αν ο Πλατέλλας κάνει… κοιλιά, τι θα κάνεις;». Γιατί κάθε παίκτης – στη διάρκεια της σεζόν – έχει τις καλές και τις κακές στιγμές του, πέραν του ότι μια ομάδα είναι εξαιρετικά εύκολο να διαβαστεί και να αντιμετωπιστεί όταν στηρίζει την επιθετική λειτουργία της σ’ έναν παίκτη.

Επί του τελευταίου, ο Άρης προσπαθεί να απομονώσει τον Πλατέλλα και καθόλου τυχαία όλοι οι αντίπαλοί του επιλέγουν να ρισκάρουν στέλνοντας 2ο ή και 3ο παίκτη γιατί ποντάρουν στα στοιχεία που λείπουν από τον Άρη. Ενός καθαρού επιτελικού μέσου, αλλά και του παίκτη που θα έχει «εύκολο» το γκολ. Είναι δεδομένο ότι ο Σπανός έχει και Plan B, αλλά το κατά πόσο θα υλοποιηθεί δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Πέραν του Πλατέλλα, ο Άρης έχει μόλις έναν καθαρό σέντερ φορ, τον Διαμαντόπουλο ο οποίος επίσης διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Γιατί ο Καπνίδης, προφανέστατα, δεν υπολογίζεται ενώ η λύση του Κάσσου είναι τουλάχιστον υποχρεωτική.

Και πάμε στις μεταγραφές. Τα ήξεις αφήξεις που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα του ποδοσφαιρικού Άρη θα πρέπει να σταματήσουν. Ο απλός φίλος της ομάδας θέλει ξεκάθαρες κουβέντες. Δεν τον ενδιαφέρει και ούτε θα κάνει τον… Σέρλοκ Χολμς για το ποιος φταίει που ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό. Γιατί αν το κάνει ουσιαστικά θα ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας και ο Άρης θα πρέπει να βγει από αυτό το καθεστώς.

Best of internet