Τότεναμ - Μπέρνλι 1-0: Ο κεραυνός του Πόρο την έστειλε στον τέταρτο γύρο του FA Cup

Νίκος Κικίδης
Τότεναμ

bet365

Η έμπνευση του Πέδρο Πόρο αρκούσε στην Τότεναμ για να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της Μπέρνλι και να προκριθεί στον τέταρτο γύρο του FA Cup. Μαζί και η Φούλαμ που απέκλεισε τη Ρόδεραμ.

Την συνέχειά της στο FA Cup εξασφάλισε η Τότεναμ! Οι Λονδρέζοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν απέναντι στη μαχητική Μπέρνλι, αλλά με το τρομερό σουτ του Πέδρο Πόρο κεραυνοβόλησαν το σύνολο του Κομπανί (1-0) και προκρίθηκαν στους «32» της διοργάνωσης.

Έπειτα από ένα στείρο πρώτο μέρος με αρκετές ευκαιρίες αλλά χωρίς γκολ, ο ρυθμός σταδιακά έπεσε μετά την ανάπαυλα κι όλα έδειχναν πως η υπόθεση πρόκριση θα κρίνονταν σε επαναληπτικό. Παρόλα αυτά η Τότεναμ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και βρήκε το χρυσό γκολ στο 79΄.

Ο Πέδρο Πόρο δεν το... πολυσκέφτηκε, βρήκε χώρο και εκτέλεσε με οβίδα έξω από την περιοχή τον Μούριτς, ο οποίος έμεινε να κοιτάει τη μπάλα ενώ είχε πάρει πορεία προς το παραθυράκι της εστίας. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, με την Τότεναμ να εξασφαλίζει τη νίκη που την έστειλε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Δύσκολη πρόκριση για Φούλαμ

Το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου τσέκαρε η Φούλαμ, η οποία επικράτησε δύσκολα με 1-0 επί της Ρόδεραμ. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Ντε Κόρδοβα Ριντ στο 24΄της αναμέτρησης, σφραγίζοντας τη νίκη - πρόκριση των Λονδρέζων.

Όλα ανοικτά στο Μπρέντφορντ - Γουλβς

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Μπρέντφορντ και Γουλβς στο Λονδίνο, καθώς ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 1-1 με αποτέλεσμα η υπόθεση πρόκριση να ξεκαθαρίσει σε επαναληπτικό αγώνα στο «Μολινό». Οι Λύκοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 9΄εξαιτίας της αποβολής του Γκόμες και έδωσαν την ευκαιρία στη Μπρέντφορντ να προηγηθεί με σκόρερ τον Μοπέι στο 41΄. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν παρέδωσαν πνεύμα και στο 65΄ισοφάρισαν με οβίδα του Ντόιλ για να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον επαναληπτικό αγώνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

FA CUP Τελευταία Νέα