Η μπάλα τσουλάει ξανά!

Κώστας Ζάλιαρης
Η μπάλα τσουλάει ξανά!

bet365

Το διάλειμμα για τις εθνικές ομάδες τελείωσε και... η κανονική μπάλα αρχίζει ξανά! Το gazzetta.gr επαναφέρει τους αναγνώστες του στο κλίμα, προτού πατήσουν ξανά χορτάρι οι ποδοσφαιριστές στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στην Ελλάδα, η διακοπή και η Εθνική μας ομάδα έμειναν σε δεύτερη μοίρα αναφορικά με τους αγωνιστικούς λόγους, αφού το εξωαγωνιστικό ήταν κύριο ζήτημα συζήτησης, ανάλυσης, επαφών και λήψης αποφάσεων σε ένα γαϊτανάκι εξελίξεων με άμεση επιρροή της Κυβέρνησης.

Γιουβέντους - Μίλαν με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στην Ευρώπη, περίμεναν πως και πως να δουν ξανά τη μπάλα να τσουλάει και πλέον έφτασε αυτή η ώρα!

Τι συμβαίνει, όμως, σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία;

Στον... μαγικό κόσμο της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι απλά συνεχίζει την πορεία της προς την εξασφάλιση του τίτλου και εφόσον περάσει από το «Γκούντισον Παρκ», απόψε (19:30), στην 32η αγωνιστική, τότε θα έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει την επιστροφή στην κορυφή, με θετικό αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου! Την Κυριακή, υπάρχει και το τεράστιο λονδρέζικο ντέρμπι της Τσέλσι με την Τότεναμ, με τους «μπλε» σε μια πολύ περίεργη σεζόν, έχοντας στόχο να δείξουν στα «σπιρούνια» ότι... απαγορεύεται να πάρουν νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Από το 1990 έχει να δει χαρά στην έδρα της Τσέλσι η νυν ομάδα του Ποτσετίνο... Το κυνήγι της απευθείας συμμετοχής στο επόμενο Champions League συνεχίζει η Λίβερπουλ που φιλοξενείται από την Κρίσταλ Πάλας, όσο μπορεί θα παίζει και θα ψάχνει βαθμούς η Άρσεναλ μήπως και μπει στην πεντάδα. Κόντρα στην Στόουκ στο «Έμιρεϊτς» οι «κανονιέρηδες». Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην ουρά, η Γουέστ Χαμ εν μέσω χάους και αντιδράσεων των οπαδών της, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να παλέψει για την επιβίωση...

Επί γερμανικού εδάφους, όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στη μεγάλη μάχη της Μπάγερν Μονάχου με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ (19:30). Οι Βαυαροί, δεν έχουν ν' ανησυχούν για τίποτα στην υπόθεση της κορυφής αφού έχουν αποσπαστεί 17 βαθμούς από τη δεύτερη Σάλκε, ενώ στους 18 είναι οι Βεστφαλοί που επισκέπτονται απόψε την «Allianz Arena».

Ο Λεβα-γκολ-σκι κοντράρεται με τον... Μπάτσμαν (κατά κόσμον, Μπατσουαγί), ο οποίος από την ημέρα που έβαλε την κίτρινη φανέλα και έφυγε από την Τσέλσι έχει βρεθεί σε τρομερή φόρμα και έχει σκοράρει έξι φορές σε εφτά ματς πρωταθλήματος. Πολλές... υποψηφιότητες τόσο για την τελευταία θέση του Champions League όσο και για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, με κάθε βαθμό ή απώλεια να παίρνει καθοριστικό ή μοιραίο ρόλο. Στο -7 από τις θέσεις της σωτηρίας το Αμβούργο, όπου όλα δείχνουν ότι το ρολόι θα... σταματήσει να μετράει το χρόνο της παρουσίας στο τοπ επίπεδο του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Τρομερή μάχη καταγράφεται φέτος στην Ιταλία με τις Νάπολι και Γιουβέντους να κονταροχτυπιούνται για την κατάκτηση της Serie A και τις δυο τους να έχουν προγραμματισμένο ραντεβού για τα τέλη Απρίλη, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ο νέος πρωταθλητής της χώρας. Μέχρι τότε, υπομονή και... νίκες είναι το μοναδικό που θα πρέπει να συνδυάσουν, με τους εντυπωσιακούς «παρτενοπέι» να φιλοξενούνται από τη Σασουόλο λίγη ώρα προτού οι «μπιανκονέρι» κληθούν να κοντράρουν την μαχητική Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο. Όπως οι «ροσονέρι», έτσι και οι Ρόμα, Ίντερ και Λάτσιο παλεύουν για τα εισιτήρια της τετράδα που οδηγεί απευθείας στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Στην Ισπανία, λίγο – πολύ τα πράγματα παραμένουν ξεκάθαρα και η Μπαρτσελόνα απλά ηγείται της κούρσας μέχρι να φτάσει η στιγμή να επιβεβαιωθεί και μαθηματικά ως η Πρωταθλήτρια για τη φετινή Primera Division. Σε διψήφιο αριθμό η διαφορά της από τις Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Καταλανούς ν' αντιμετωπίζουν απόψε τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και τους Ανδαλουσιανούς να έχουν το άγχος για τις ευρωπαϊκές θέσεις της βαθμολογίας. Στην έδρα της Λας Πάλμας δοκιμάζεται η Ρεάλ, τη Λα Κορούνια θα φιλοξενήσει η Ατλέτικο, το βράδυ της Κυριακής.

Κλείνοντας τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, στον... περίπατο που κάνει η Παρί στο Championnat, αφού γι' ακόμα μια σεζόν δεν κατάφερε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, Μαρσέιγ και Λυών συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην προσπάθεια για τα προκριματικά του Champions League και την παρουσία στο Europa. Οι Μασσαλοί θέλουν να διατηρήσουν το αβαντάζ που έχουν αυτή τη στιγμή με το +1, μετά και το εκτός έδρας ματς κόντρα στη Ντιζόν, ενώ οι «λιονέ» υποδέχονται την Τουλούζ που... ακροβατεί στα χαμηλά της βαθμολογίας, το βράδυ της Κυριακής.

 

Τελευταία Νέα